Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 квітня 2020, 12:33
7317
1

Три плани. УЄФА розглядає варіант з відновленням сезону аж у вересні

Два півфінали і фінал ЛЧ можуть пройти в Стамбулі в форматі турніру чотирьох

| Оновлено 01 квітня 2020, 12:33
7317
1
Три плани. УЄФА розглядає варіант з відновленням сезону аж у вересні
Twitter

УЄФА на даний момент розглядає три можливих дати поновлення футбольних чемпіонатів: середина травня, червень і вересень. В іспанській пресі опублікований аналіз поточної ситуації.

Календар. Травень здається малоймовірним через нерівномірне поширення коронавірусу в Європі, а вересень означав би необхідність перебудови наступного сезону, можливо, зі скороченням числа команд в кожній лізі, національних кубках і зміною формату єврокубків.

Червень є ключовим місяцем, за словами президента УЄФА Александера Чеферіна. Він упевнений, можна буде знову грати, навіть якщо матчі доведеться проводити за закритими дверима, щоб завершити чемпіонати країн. В Іспанії та Італії, де вірус почав свою атаку раніше, є надія, що чемпіонати можна буде перезапустити раніше. Франція, Німеччина і Англія створюють більше проблем.

Єврокубки. Секретар змагань УЄФА Джорджо Маркетті вважає фінал чотирьох в єврокубках найкращим і найшвидшим рішенням. Ідея полягає в тому, щоб провести другі поєдинки, які залишилися в 1/8 фіналу (МанСіті – Реал, Баварія – Челсі, Барселона – Наполі, Ювентус – Ліон), а потім зіграти чвертьфінали з одного матчу. І, нарешті, провести два півфінали і фінал в Стамбулі в останні вихідні червня.

Якщо пандемія досягне Туреччини з такою силою, як це було в південній Європі, зміна місця проведення не виключена через форс-мажор. Той же план передбачений для Ліги Європи, але тут проблема полягає в тому, що якщо до кінця Ліги чемпіонів залишилося 17 ігор, то до закінчення Ліги Європи ще аж 23, і виходить проблема з датами.

Контракти. Одна з проблем, пов'язаних із закінченням цього сезону в серпні або у вересні, полягає в тому, що контракти гравців і тренерів повинні бути продовжені після 30 червня, що ще більш суперечливо в разі продовження карантину. Хоча ФІФА готовий адаптувати правила з урахуванням цієї обставини, Всесвітній союз гравців (FIFpro) попереджає, що в цьому випадку вони повинні бути універсальними і охоплювати всіх гравців, а не тільки тих, які клуби хочуть зберегти.

Трансфери. Ще одна міра, яку спричинить за собою продовження сезону після червня, полягає у продовженні наступного трансферного вікна, яке буде діяти з червня аж до січня, коли вже має розпочатися зимове вікно. За допомогою цього заходу було б легше завершити всі переходи і полегшити трансферний ринок в той час, коли ніхто не знає, коли чемпіонати зможуть відновитися. Це питання також було погоджено між ФІФА та УЄФА.

Збірні. Календарні дати ФІФА для національних команд залежать від всього календаря. Чемпіонат Європи був перенесений на наступне літо, але червневі міжнародні товариські матчі ще не скасовані. Зокрема, заплановано на 5 червня матч між Іспанією та Португалією в Мадриді. Збірні можуть відмовитися від своїх матчів, щоб успішно могли бути закінчені національні ліги і єврокубки. Якщо після літа все ще буде важко відновити клубний футбол, також піддасться модифікації Ліга націй, яка має початися 3 вересня.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 14
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил