Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 вересня 2022, 02:37
8735
1

10 зірок професійного боксу, яким ще немає і 25 років

Сергій Лебедєв – про топ-боксерів, у яких попереду вся кар’єра

| Оновлено 24 вересня 2022, 02:37
8735
1
10 зірок професійного боксу, яким ще немає і 25 років
Boxing Scene. Девін Хейні

Ще кілька років тому боксерська громадськість переживала через те, що популярність їхнього улюбленого виду спорту падає, а нових талановитих хлопців немає на горизонті. Але зараз ситуація змінилася і є чимало молодих профі-боксерів, імена яких добре відомі широкому загалу.

Sport.ua представляє десятку молодих зірок боксу, які ще не встигли відзначити ювілей у чверть століття.

1. Девід Бенавідес (22-0, 19 КО), 23 роки

У Бенавідеса надзвичайна швидкість для суперсередньої ваги і одні з найважчих рук у дивізіоні. І як показав його реванш з Роналдом Гаврилом, він має чудову здатність до технічного поліпшення. Через позитивний допінг-тест на кокаїн Бенавідес був позбавлений титулу WBC, але у вересні минулого року він повернув його, відправивши в нокаут Ентоні Діррелла.

2. Девін Хейні (24-0, 15 КО), 21 рік

Легковаговик Хейні в своєму юному віці вражаюче виглядає на рингу. Він здатний знаходити діри у суперника в найнесподіваніших місцях, змушувати його бити повітря і при цьому відмінно гостро контрактувати і проводити свої власні відмінні комбінації. Його технічне оснащення і ринг-IQ не відповідає віку. Хейні чудово провів осінь 2019 року, спершу він односторонньо побив непереможеного Заура Абдуллаєва в бою за тимчасовий пояс WBC, а потім вже як повноцінний чемпіон WBC декласував за очками Альфредо Сантьяго.

3. Теофімо Лопес (15-0, 12 КО), 22 роки

Лопес змусив про себе говорити ще на ранній стадії своєї кар'єри за рахунок швидких нокаутів. Його захист все ще кульгає, і він може ловити обличчям прості джеби, але не можна не відзначити його вбивчі постріли. Божевільна ударна міць Лопеса знесла чемпіона IBF в легкій вазі Річарда Коммі за півтора раунди в грудні 2019 року, і тепер бруклінець зустрінеться з самим Василем Ломаченком.

4. Шакур Стівенсон (13-0, 7 КО), 22 роки

Якщо Стівенсон сфокусований, то на його суперника чекає кошмар. Його швидкість і захисні здатності надихнули промоутера-ветерана Боба Арума на порівняння Стівенсона з Флойдом Мейвезером. Срібний призер Олімпіади-2016 зумів стати чемпіоном світу за півтора роки професійної кар'єри. У жовтні він прекрасно виглядав в бою проти Джоета Гонсалеса, переконлива перемога за підсумками дванадцяти раундів принесла йому пояс чемпіона WBO в напівлегкій вазі.

5. Верджил Ортіс-мол. (15-0, 15 КО), 21 рік

Ортіс змітає всіх зі свого шляху, і якщо він хоче продовжити в тому ж дусі, йому необхідно попрацювати над своїм захистом, інакше по мірі зростання опозиції у нього обов'язково виникнуть великі проблеми. Також йому б не завадило трохи краще приховувати свої агресивні наміри. Високий напівсередньоваговик Ортіс у минулому році запам'ятався достроковими перемогами над екс-претендентами на пояс чемпіона світу Маурісіо Еррерою та Антоніо Ороско, які відомі своєю стійкістю.

6. Райан Гарсія (20-0, 17 КО), 21 рік

Гарсія був відмінним любителем, його рекорд в аматорах склав 215-15, включаючи 2-2 у протистоянні з Девіном Хейні. Швидкість, рефлекси і ударна потужність «Кінгрі» вражають, але захист йому потрібно підтягнути, якщо він не хоче перевіряти своє підборіддя. Гарсія вже неймовірно популярний, його зовнішність і боксерський талант принесли йому 5,4 млн передплатників в Інстаграмі, і в основному це дівчата. Ведений Golden Boy Promotions молодий легковаговик на повній швидкості мчить до завоювання звання чемпіона світу.

7. Даніель Дюбуа (14-0, 13 КО), 22 роки

Дюбуа вважають суперважковаговиком з дуже сильним ударом, але вельми повільним. Він володіє необхідними розмірами і потужністю, щоб стати одним з лідерів дивізіону великих хлопців і у нього в запасі є час на те, щоб ставати кращим. Незважаючи на свої 22 роки, Дюбуа вже готовий до великих випробувань.

8. Хайме Мунгіа (35-0, 28 КО), 23 роки

Мунгії тільки 23 роки, а у нього за плечима 35 професійних поєдинків і 6 з них - чемпіонські. У квітні минулого року Мунгіа провів напружений бій проти Денніса Хогана, що зіпсувало йому репутацію. Хайме після цього запросив до свого табору легендарного Еріка Моралеса в якості тренера і виконав роботу над помилками. У вересні він вп'яте відстояв свій пояс WBO в першій середній вазі, достроково перемігши Патріка Аллоті, а вже на початку нового року мексиканець дебютував у мідлвейті з достроковою перемогою над Гері О'Салліваном.

9. Маріо Барріос (25-0, 16 КО), 24 роки

Барріос виправдав видані йому аванси у вересні 2019 року. Він боксував за вакантний пояс регулярного чемпіона WBA у першій напівсередній вазі з непереможеним Батиром Ахмедовим, який також вважався великим проспектом і, безсумнівно, був найсильнішим суперником у кар'єрі Барріоса. Але Маріо був сильнішим, по ходу бою він двічі відправляв Ахмедова в нокдаун і в підсумку здобув перемогу на картці кожного з суддів.

10. Косей Танака (15-0, 9 КО), 24 роки

Танака - великий талант, але, схоже, що поки він далекий від його повної реалізації. Проте, йому є чим похвалитися. Свій перший світовий титул він завоював усього в п'ятому бою, що є рекордом для японських боксерів. І він повторив досягнення Василя Ломаченка, ставши чемпіоном світу в трьох вагових категоріях за 12 професійних виступів. Не так давно Танака відмовився від титулу WBO в найлегшій вазі і націлився на підкорення четвертого дивізіону - другої найлегшої ваги.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»
Бокс | 26 квітня 2024, 04:45 0
БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»

Український боксер серйозно налаштований на бій проти мексиканця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Sweden
Почему боксёры не бреют подмышки? это ж рассадник бактерий