Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 березня 2020, 03:11
2503
0

ЦИГАНИК: «Рафаїлов побудував дуже хорошу структуру в Зорі»

Журналіст розповів свою думку про причини відходу гендиректора луганчан

| Оновлено 28 березня 2020, 03:11
2503
0
ЦИГАНИК: «Рафаїлов побудував дуже хорошу структуру в Зорі»
ФК Зоря Луганськ. Сергій Рафаїлов

Український спортивний журналіст Ігор Циганик розповів, що йому відомо про причини звільнення гендиректора Сергія Рафаїлова з луганської «Зорі»:

«Ця історія не сталася в один момент. Наскільки я розумію, вже тривалий час існували певні непорозуміння між президентом клубу і генеральним директором. Для мене вони, насправді, були дивними. Я думав, що знайдеться компроміс.

Я знаю Рафаїлова більше 10 років, так само як і Геллера. Їхні стосунки були завжди досить стриманими. Без панібратства, чисто робочі. За весь період часу вони мали непорозуміння, але завжди знаходили компроміс. І коли я місяців зо три тому дізнався, що є якісь певні протиріччя, я навіть не звернув на це увагу, думаючи, що скоро це все вирішиться і абсолютно ніяких проблем не буде.

Але зараз ситуація дійшла до такого моменту, що люди, які працювали разом багато-багато років, розходяться. З одного боку, це природна історія. З іншого боку, є втома один від одного. Можливо, президент клубу і генеральний директор мають різне бачення ситуації в клубі.

«Зоря» дуже непогано заробляла на єврокубках, коли потрапляла в групову стадію Ліги Європи, продавала футболістів, клубна каса поповнювалася. Фінансове становище клубу було на пристойному рівні. Зараз складна фінансова ситуація у «Зорі», але така ж і в усіх клубах. Головне завдання в тому, що треба не брати когось, світити і перепродувати, а виховувати своїх футболістів, показувати, що їх можна продавати.

Ось Караваєв, якого продали в київське «Динамо» за мільйон доларів і отримали права на Михайличенка. Але зараз немає таких грошей, які платили раніше. І це дійсно велика проблема. Але я не думаю, що це питання стало ключовим між Геллером і Рафаїловим, адже люди працювали разом багато років і довіряли один одному.

Коли Геллер і Рафаїлов прийшли в «Зорю», це була команда, яка повинна була зникнути! Її вже не повинно було бути. Попередній президент клубу помер, дружина не хотіла командою займатися. Клуб був нікому не потрібний. Прийшов Чанцев, потім Вернидуб, набрали гравців з «Шахтаря», почали будувати команду. І заслуга Рафаїлова в цьому велика. Він завжди відстоював свою точку зору з «Динамо» і «Шахтарем». Він побудував хорошу структуру. Він йде, коли команда на другому місці. І тому, хто прийде після нього, слід тримати цю планку.

Для мене цей відхід є дивним. Але життя продовжується. Мені не хотілося б думати, що там є якісь фінансові моменти. Можливо, інші люди вплинули на відносини між Рафаїловим і Геллером».

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.