Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 березня 2020, 11:09
8457
0

Мейвезер мав повернутися в ринг, але у нього померли дві близькі людини

У 2020 році американець точно не повернеться

| Оновлено 27 березня 2020, 11:09
8457
0
Мейвезер мав повернутися в ринг, але у нього померли дві близькі людини
Boxing Scene. Флойд Мейвезер

Флойд - важлива особистість в сучасному боксі. Можливо, головна або одна з найважливіших. Він йшов з боксу тричі, і після третього разу очікувано повинен був повернутися. Але в життя кожної людини вриваються обставини, яких ніяк не позбутися. І мова зараз не про віруси.

Що трапилося?

Все йшло за планом: Мейвезер-молодший оголосив про повернення в ринг і співпрацю з президентом UFC Дейна Вайтом. А потім ще й про те, що проведе два поєдинки: проти боксера і бійця ММА. Серед основних кандидатів: Макгрегор, Нурмагомедов, Пакьяо.

Але 11 березня сталося горе: Джозі Харріс - мати трьох дітей Флойда - була знайдена мертвою на території свого будинку в Америці. 40-річну жінку було знайдено в її машині. Причина смерті не називалася, але поліція відразу ж припустила, що це не вбивство.

Мейвезер прожив з Джозі п'ятнадцять років, а в 2010 був засуджений на два місяці в'язниці за побиття Харріс на очах у дітей. Схоже, за десять років вони прийшли до якогось підсумку і консенсусу, враховуючи, що Флойд ще кілька днів після цього в соціальних мережах викладав загальні фотографії з Джозі та дітьми зі зворушливими підписами.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Baby

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

Через тиждень трапляється наступна біда - вмирає дядько Флойда Роджер Мейвезер. Саме він створив того Мейвезера, якого ми пам'ятаємо. Саме Роджер, завершивши солідну боксерську кар'єру, почав тренувати племінника, який на довгі роки захопив перше місце в pound-for-pound. Так, Роджера практично не відзначали, як тренера, а найкращим найчастіше визнавали того ж Фредді Роуча, але без нього навряд чи ми побачили б того самого Флойда.

Роджер, названий на честь символу піратів «Веселого Роджера», довгий час страждав від цукрового діабету, але тренував племінника, поки міг ходити і говорити. А почав, ще будучи професійним спортсменом, коли привів Флойда до перших перемог на любительському рингу. Ще боксуючи, Мейвезер розумів, що буде тренувати і вкладався в племінника по повній.

Довгий час саме він створював того самого Флойда. Час від часу Мейвезер мирився з батьком і починав з ним тренуватися, але, зазвичай це тривало не дуже довго. Флойд-старший і Флойд-молодший часто швидко спалахували в суперечках, доходило до розбірок і бійок, і тоді на допомогу приходив Роджер:

«Мій головний тренер - Роджер. Він зробив з мене великого боксера. Він мало говорить, але багато робить. Роджер був чемпіоном світу. Він носив золотий пояс. Він найрозумніший у нашій родині», - говорив Флойд.

Але, незважаючи на це все, давні проблеми зі здоров'ям і бокс, в якому він не був настільки ж вишуканим, як племінник, дали своє. Рождер став згасати на очах. У нього почалися проблеми навіть з тим, щоб упізнавати рідню:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP Roger “BLACK MAMBA” Mayweather

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

«У мого дядька, Роджера Мейвезера, серйозні проблеми з пам'яттю через бокс. Йому всього 55 років, але здається, що він 80-річний старий. Я щиро люблю його, але дуже погано, що він вже не пам'ятає, хто я такий. Якось раз він не прийшов до зали, тому що загубився. Він просто вийшов з дому і блукав вулицями тривалий час», - розповідав Флойд.

Боксер казав, що його дядько час від часу буянить, а його голова не дає йому спокою. З 2013-го Роджер був в команді Флойда лише як радник, а 17 березня 2020 помер.

Тепер Флойд не повернеться?

У 2020 році - точно ні. Найважливіше - дві втрати не просто за один рік, а, по суті, за один тиждень. Близька людина і дядько, який був, мабуть, навіть ближчим, ніж батько. Таке важко витримати навіть такій залізній людині, як Флойд.

Крім цього, не варто відкидати і момент з коронавірусом, через який перенесені всі важливі поєдинки. Тренування Мейвезера - це шоу. Він любить, коли навколо нього багато людей, коли на те, як він працює на мішку, дивляться хоча б людей двадцять. Флойд вже оголосив, що цього року в ринзі не з'явиться.

Можливо, в наступному? Занадто багато всього відбувається за короткий період часу, щоб загадувати так далеко. У 2021 Мейвезеру буде 44 роки. З одного боку, з огляду на форму Флойда і боксерський рівень Нурмагомедова, навіть у такому віці можна битися і перемагати. З іншого, повертаємося до того, що ще три місяці тому ніхто і уявити не міг, що велика частина планети буде закрита через пандемію.

У якій би формі не перебував Флойд, йому потрібно повернутися в зал і попрацювати. У 44 набрати форму, схожу на колишню, складніше, ніж в двадцять або тридцять. Тому і часу на підготовку потрібно більше і ймовірність травми вище. Особливо, з огляду на травматичність рук американця.

Зараз вкрай важливо, як і коли вирішиться ситуація з вірусом і до яких наслідків це призведе. Можливо, через рік таке грошове шоу буде просто недоцільним і нерентабельним. А відповідно, і повертатися не буде сенсу, адже спортивної складової бій з Хабібом не несе. Тим більше, за правилами росіянина, за якими одинадцять раундів вони б'ються за правилами боксу і один - за правилами змішаних єдиноборств.

І так більше шоу, ніж спорт, а в цьому випадку залишиться лише вийти на майданчику WWE і бити один одного стільцями.

Флойд все ще може повернутися через рік, і на той час усі можуть знову цим заінтригуватися, але тільки чи потрібно це самому Мейвезеру? Можливо, пора зупинитися?

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 12
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.