Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 26 березня 2020, 00:44
2370
3

Грошей на спорт в Україні більше не буде. Чиновник розповів нюанси

Президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул пояснив ситуацію детально

| Оновлено 26 березня 2020, 00:44
2370
3
Грошей на спорт в Україні більше не буде. Чиновник розповів нюанси
pfl.ua. Ігор Гоцул

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул розповів, що гроші з бюджету України будуть перекинуті з спорту на інші галузі в умовах коронавірусної пандемії, і це негативно вплине на підготовку до Олімпійських ігор, які перенесені на 2021 рік:

«Багато говорилося про спортивну складову для спортсменів, давайте подивимося на все це з ракурсу Федерації. Велика складність – організувати новий відбір, адже є спортсмени, які вже виконали нормативи і відібрались на Ігри. Тепер нам треба прийняти рішення, яке в будь-якому випадку буде для кого-то незручним.

Перший варіант – ми можемо зберегти ліцензії для спортсменів, які вже їх завоювали, і нічого не міняти. Але може бути і так, що спортсмен за рік втратить фізичні кондиції і буде несправедливо виглядати, що він поїде на Ігри. Третій варіант: ми можемо зробити новий турнір, але тоді це буде несправедливо для тих, хто вже відібрався. Можемо розглядати комбіновані турніри.

Криза йде рука об руку з пандемією, а наша країна і так не найсильніша в економічному плані. Зрозуміло, що бюджет наступного року для спорту буде гіршим, ніж в цьому році, і нам складніше буде утримувати наші позиції. Будучи одними з лідерів за спортивними показниками, ми аутсайдери за тими грошима, які виділяються на підготовку спортсмена.

Зараз відомо, що йде розгляд перегляду бюджету і перерозподілу грошей, який піде на наслідки на карантину і епідемії в країні. Спорт буде однією зі статей, звідки ці гроші будуть взяті. І зрозуміло вже зараз, що в умовах економічної кризи, що насувається, буде складно знаходити гроші на спорт, в тому числі, на олімпійську підготовку».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 18:26 16
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума
Футбол | 10 травня 2024, 10:27 2
Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума

Український клуб може отримати 3 мільйони євро

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
І не тільки на спорт. Бо мародери до влади прийшли тільки рік тому, що б не волали ТБ-запроданці, починаючи з 2014-го. Коронавірус лише оголить існуючі проблеми, не він є причиною, наприклад, стабільного падіння промисловості з минулого липня.
Andy Chak
Підари зеленосракі - як, сцука, мерси за 3 ляма купляти для г.андонів пропарашинських, то бабки є, а як для спортсменів, які державу підінмають, ніхєра!!! Та щоб, ви гниди, мародерські повиздихали, тварі, бля!!!
SEPULTARA
Докерувалися голобородьки ебонітові - уріжте свої цуцурки ще раз, примусьте Лохметова заплатити хочь 10 відсотків від того що він скомуниздив, поверніть кошти Приватбанку виведені Каломойшою на кіпрські офшори Моніки Зелінські!!!!! І тоді спорт буде профінансовано на 1000 відсотків. Шмарклі ви шапітовські