Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 березня 2020, 19:19
1024
0

Заурі МАХАРАДЗЕ: «Всі в Зорі мріють потрапити в Лігу чемпіонів»

Голкіпер луганської «Зорі» сподівається, що чемпіонат України відновиться

| Оновлено 24 березня 2020, 19:19
1024
0
Заурі МАХАРАДЗЕ: «Всі в Зорі мріють потрапити в Лігу чемпіонів»
ФК Зоря. Заурі Махарадзе

Голкіпер луганської «Зорі» Заурі Махарадзе розповів про виступи команди в сезоні і про своє ставлення до зупинки чемпіонату України:

«Ми, як і всі, на карантині, але все одно підтримуємо форму настільки, наскільки це можливо. Ніхто не поїхав додому, всі знаходяться в Запоріжжі. Зрозуміло, що повноцінно тренуватися зараз не можемо, але підтримувати себе в тонусі необхідно. Тренерський штаб розписав для нас програму, ми щодня приїжджаємо на базу за спеціальним графіком і тренуємося групами по шість чоловік. Займаємося в тренажерному залі і на полі.

Клубний доктор постійно на зв'язку. Медичний штаб уважно стежить, у нас всі здорові. Не можна сказати, що це вибило нас із колії. Зараз просто все переживають за здоров'я своїх сімей  це на першому місці. Кожен розуміє рівень загрози, ту ситуацію, в якій опинилася вся країна і весь світ. Було б нерозумно грати в такий час. Я вважаю, що керівники українського футболу зробили все правильно, зупинивши чемпіонат.

Звичайно, життя кожної людини зараз змінилося – ми всі обмежуємо свої контакти, мінімізуємо спілкування з оточуючими. Сиджу в чотирьох стінах, іноді їжджу за продуктами. Але в місті мало що змінилося – машин як і раніше багато.

Хочу ще раз підкреслити: зупинка чемпіонату – це безпека. А вона зараз понад усе. Важливо, щоб не тільки футболісти були в безпеці, але і персонал клубів, ті люди, які організовують матчі. А головне – вболівальники. Адже ми граємо для них, а грати на порожніх стадіонах завжди неприємно. Що стосується нашої форми, то ми дійсно непогано виглядали, набирали обертів після добре проведених зборів. Так, програли один матч «Десні», але потім взяли три очки в матчі з «Шахтарем». За це ми і любимо футбол.

Звичайно, «Шахтар» – це гранд, перемога в такому матчі несе в собі особливі емоції. Але ми розуміли, наскільки для нас важлива була перемога в цьому матчі з точки зору турнірної боротьби. Ми відчували, що нам це було під силу. Готувалися до гри з гірниками як і до всіх, акцентували свою увагу більше на своїй грі.

Не святкували перемогу, адже всі розуміли, що швидше за все, чемпіонат зупинять. Чекали на рішення і думали тільки про це. Не догравати сезон, щоб залишитися в зоні Ліги чемпіонів? Це зараз так здається – було б непогано, щоб ми фінішували з срібними медалями. Але це залежить не від нас. Дасть Бог, скоріше все налагодиться, і чемпіонат України відновиться. Тоді вже на поле будемо доводити, що не дарма зараз йдемо на другій сходинці в таблиці. Якщо немає, то тоді вже керівники УПЛ будуть приймати рішення, як бути далі – від нас тут мало що залежить. Ми про це і не говоримо з хлопцями.

Ми всі про це мріємо і дуже хочемо потрапити в Лігу чемпіонів. А готові ми чи ні – покажуть матчі, якщо ми все-таки зможемо кваліфікуватися в ЛЧ».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.