Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 березня 2020, 07:39
6384
9

Ніхто не залишається осторонь. Як футбол допомагає побороти коронавірус

Футбольне співтовариство об'єднується в боротьбі з єдиним ворогом на сьогодні - Covid-19

| Оновлено 25 березня 2020, 07:39
6384
9
Ніхто не залишається осторонь. Як футбол допомагає побороти коронавірус
Твіттер Баварії. Роберт Левандовскі

Проведення футбольних матчів по всьому європейському континенту нині паралізовано. Грають лише в чемпіонаті Білорусі, в той час як інші ліги змушені були зробити паузу через карантинні заходи, оголошені в їхніх країнах у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Питання про те, коли повернеться колишнє футбольне життя нині, мабуть, не є ключовим на порядку денному. Куди важливіше здоров'я великої кількості людей, які вже заразилися або перебувають в зоні ризику. На їхнє одужання і повернення до звичного життя нині спрямовані серйозна увагу та зусилля.

Не залишаються осторонь і люди зі світу футболу - власники клубів, футболісти, тренери, експерти. Багато хто з них має серйозні фінансові та інші ресурси, але в такий складний для людства час, з готовністю ділиться тим, що є. Не претендуючи на повноту списку, виділимо 12 прикладів того, як це відбувається...

1. Леон Горецка та Йозуа Кімміх

20 березня два футболісти «Баварії» оголосили про своє спільне рішення виділити 1 мільйон євро в приватному порядку на боротьбу з коронавірусом.

«Ми можемо перемогти будь-кого на полі. Але коронавірус ми переможемо тільки разом! Ось чому ми з Йозуа Кімміхом виявили ініціативу про створення фонду «We Kick Corona» і пожертвування йому 1 мільйона євро для допомоги благодійним організаціям, які борються з коронавірусом», - написав Горецка.

 

 

2. Роберт Левандовскі

На наступний день до партнерів по «Баварії» приєднався польський форвард Роберт Левандовскі. Він також вирішив допомогти грошима фонду «We Kick Corona», перевівши на його рахунок 1 мільйон євро.

«Якщо ми разом можемо допомогти - потрібно це зробити. Будемо єдині - зможемо подолати кризу», - підкреслив Левандовскі.

3. Златан Ібрагімович

Шведський форвард «Мілана» Златан Ібрагімович, який володіє серйозною популярністю і авторитетом у світі футболу, не залишився в стороні. Він звернувся до всіх своїх шанувальників і попросив підтримати нужденних через збір пожертвувань на платформі GoFundMe. Сам Ібрагімович перевів туди 100 тисяч євро, хоча дані в різних джерелах можуть варіюватися, і очевидно, це далеко не головне, тому як куди важливіше - увага до проблеми.

«Італія завжди давала мені багато, і в цей драматичний момент я повинен зробити щось конкретне, щоб допомогти країні, яку я люблю. Разом з людьми, які зі мною працюють, ми вирішили почати збір коштів для лікарень Humanitas і використовувати мою популярність, щоб поширити інформацію для якомога більшої кількості людей. Я розраховую на щедрість моїх колег, усіх професійних спортсменів і тих, хто хоче внести невеликий або великий внесок, в залежності від своїх можливостей, щоб знищити цей вірус. Проблема серйозна, і існує потреба в допомозі. Давайте атакуємо коронавірус разом, щоб виграти цю гру! І пам'ятайте: якщо вірус не йде до Златана, Златан йде до вірусу!» - констатував швед.

 

 

4. Маркус Рашфорд

Форвард «Манчестер Юнайтед» і збірної Англії Маркус Рашфорд заявив про співпрацю з благодійною організацією FareShare з метою допомогти забезпечити нормальне харчування для дітей з незаможних родин у Великобританії на час карантину, введеного в школах і дитячих садках. Про суму внеску англійського футболіста інформації немає, але різні джерела зазначають, що вона виявилася найбільшою за останні 12 місяців роботи організації.

5. Лоренцо Інсіньє

На минулому тижні футболіст «Наполі» Лоренцо Інсіньє пожертвував 100 тисяч євро на боротьбу з коронавірусом. Кошти отримали госпіталі Кампанії (адміністративної області Італії з центром в Неаполі).

«Я хотів би подякувати Лоренцо Інсіньє, який є одним з найактивніших мешканців міста в питанні допомоги нашим медикам. Він перевів 100 тисяч євро на боротьбу з коронавірусом», - заявив Вінченцо Де Лука, який є президентом Кампанії.

6. Леонардо Бонуччі

Захисник «Ювентуса» не залишився в стороні від того, що відбувається. Він і його дружина Мартіна Маккарі надали благодійну допомогу в 120 тисяч євро міській лікарні Турина. Цікаво, що саме фахівці цього медичного закладу в 2016 році фактично врятували життя сина Бонуччі і Маккарі, коли у того трапилися ускладнення після операції з видалення грижі.

7. Гарі Невілл та Райан Гіггз

Колишні футболісти «Манчестер Юнайтед» спільно володіють двома готелями в Манчестері - Hotel Football і The Stock Exchange. На час пандемії коронавірусу Гарі і Райан домовилися, що безкоштовно нададуть житло працівникам Національної служби охорони здоров'я Англії, які ведуть активну боротьбу з вірусом і часто не мають можливості повертатися до рідних домівок, а також як слід відпочивати після напруженої роботи.

«За останній тиждень ми консультувалися зі службами охорони здоров'я, які працюють в районі Великого Манчестера. Наші 176 койко-місць будуть повністю віддані в розпорядження медичним працівникам на безкоштовній основі», - заявив Гарі Невілл.

 

 

8. Садіо Мане

Футболіст «Ліверпуля» Садіо Мане не забуває про свою батьківщину - Сенегал, яка також зіткнулася з проблемою зараження громадян коронавірусом. Після того, як Мане побачив ситуацію з розповсюдженням вірусу в Сенегалі, він прийняв «спонтанне рішення», як заявили його представники, перерахувати на допомогу нужденним 45 тисяч фунтів.

Відзначимо, що станом на сьогоднішній день в Сенегалі виявлено 56 випадків зараження коронавірусом при загальній чисельності населення країни в більш ніж 13 мільйонів осіб.

9. Вілфрід Заа

Футболіст «Кристал Пелас», який є співвласником ріелторської компанії «ZoProperties», прийняв рішення з партнерами по бізнесу про надання на час карантину безкоштовного житла в Лондоні працівникам медичних установ, які цього потребують. Заа попросив відповідальних співробітників Національної служби охорони здоров'я Англії вийти на контакт, щоб організація могла скористатися 50 квартирами по всьому Лондону, які знаходяться у власності «ZoProperties».

10. Дітмар Хопп

Власнику «Хоффенхайма» Дітмару Хоппу належить контрольний пакет акцій біотехнологічної фірми Curevac, яка в Німеччині активно займається розробкою вакцини від коронавірусу. Останні кілька місяців фахівці компанії намагаються створити препарат, який би вбивав вірус, і в деяких моментах суттєво просунулися на шляху до успіху. Дійшло до того, що американська влада на чолі з президентом країни Дональдом Трампом вийшла на керівництво Curevac з пропозицією викупити фірму за 1 мільярд доларів, або ж заручитися правом ексклюзивного використання вакцини тільки для потреб американського народу. Хопп категорично відкинув подібний варіант, заявивши, що його фахівці будуть працювати на благо всього людства, а не конкретної нації.

11. Сім'я Аньєллі

Сім'я Аньєллі, якій належить «Ювентус», пожертвувала 10 мільйонів євро Департаменту цивільного захисту для підтримки і догляду за хворими в Турині та П'ємонті. Крім того, компанії, які належать родині Аньєллі, закупили велику кількість медичного обладнання, гостро необхідного лікарням, в тому числі 150 апаратів для штучної вентиляції легенів.

Нагадаємо, в рядах «Ювентуса» виявили трьох гравців, які заразилися коронавірусом - це Даніеле Ругані, Блез Матюїді та Пауло Дібала.

12. Українська допомога

Українське футбольне співтовариство не залишається осторонь від проблеми поширення коронавірусу. Багато футбольних клубів і організацій вже надають предметну допомогу медичним центрам, виділяючи кошти і закуповуючи обладнання.

Зокрема, президент «Шахтаря» Рінат Ахметов прийняв рішення направити 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом. Крім грошових коштів власник «гірників» забезпечив покупку безлічі експрес-тестів з виявлення вірусу, індивідуальних засобів захисту, а також планується придбати 200 апаратів штучної вентиляції легенів.

Не залишилося осторонь і «Динамо». Буквально напередодні президент клубу Ігор Суркіс дав зрозуміти, що кияни зроблять свій внесок в боротьбу з коронавірусом в Україні. «Динамо» буде допомагати. Ми ніколи голосно не афішуємо свою допомогу, але ви про це дізнаєтеся. Всім допомогти не можемо, але, у всякому разі, дуже багатьом ми допоможемо», - підкреслив Суркіс.

Керівництво «Олександрії» вже надало допомогу медичним закладам Кіровоградської області на 5 мільйонів гривень. За ці гроші були придбані апарати штучної вентиляції легенів, а також інше обладнання, на необхідність покупки якого вказали медики.

«Ворскла» спільно з Департаментом охорони здоров'я Полтавської області домовилися про співпрацю у протидії коронавірусу, в рамках якого медики визначать необхідні для закупівлі обладнання і препарати, а клуб сплатить і забезпечить доставку необхідного.

Активну лепту в боротьбу з вірусом вносять також «Десна» і «Колос». Клуб з Чернігова на стадіоні організував центр видачі антисептиків, а клуб з Ковалівки придбав для місцевих лікарень 10 апаратів штучної вентиляції легенів, а також посприяв забезпеченню медиків засобами індивідуального захисту і організував покупку необхідних медикаментів.

Як бачимо, футбольний світ активно згуртувався в боротьбі з ключовим ворогом зараз і хочеться сподіватися, що цю битву людство виграє в найкоротші терміни, після чого «гра мільйонів» знову повернеться до свого звичного ритму, забезпечуючи фанатів полярними емоціями від того, що відбувається на зеленому газоні.

Олексій СЛИВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Кто искренне хочет помочь людям НИКОГДА это не афиширует... Все остальные используют это для пиара - или себя или своей организации. Про Ахметова так вообще развеселили - это упырь НИКОМУ и НИКОГДА не дал просто так ни копейки - стадион построил на деньги, которые государство выделило для шахтеров, когда начали закрывать нерентабельные шахты, все эти благотворительные фонды его созданы с одной целью - отмывка наворованных у нас с вами денег. Он отобьет эти 300 лимонов наших деревянных через повышение стоимости электричества, как минимум. В этой ситуации странно ведет себя главный футбольный мошенник Украины - Павелка со своими подельниками, никакой информации о тотальной закупке медпрепаратов и всего остального для нуждающихся... Решил пересидеть в кустах или на пляжах Майями?
pl2012ua
вообще то футбол распространил этот вирус по миру.
"Исторический для “Аталанты” матч 1/8 финала против “Валенсии” 4:1 войдет в историю всей Италии, правда, с трагической стороны.
По словам руководителя отделения пульмонологии больницы имени папы Джованни XXIII в Бергамо Фабиано Ди Марко, высокая посещаемость матча против “Валенсии” стала причиной массового распространения коронавируса по всей провинции Бергамо и в итоге по всей Италии. Тот матч посетило 40 000 зрителей, которые в последствии стали переносчиками опасного вируса."
dts01
Суркис повеселил опять😁 Лучшее чем Динамо можеть помочь - это платить налоги по-белому!
tyler tyler
видим что нужно писать статьи.
Просто потому, что деньги нужны.
Мир борется с короновирусом там, где футболисты и не лежали.
Читайте новости - в Германии самый низкий процент смертельного исхода от короновируса.
Почему???
Просто потому, что там все рационально устроено и есть тесты, и аппараты для вентиляции легких.
Какие нах футболисты?