Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1623
8

Сергій СИДОРЧУК: «У 6 матчах з VAR показали 9 червоних карток»

Гравець «Динамо» хоче більше пояснень з боку суддів

Сергій СИДОРЧУК: «У 6 матчах з VAR показали 9 червоних карток»
fcdynamo.kiev.ua

З весняної частини сезону УПЛ в чемпіонаті України ввели VAR, який працював на двох матчах кожного туру. Хавбек «Динамо» Сергій Сидорчук не вважає нормальним велику кількість пенальті і вилучень в іграх з VAR.

«Основний висновок такий: хочеться чути і сторону, яка бере безпосередню участь у винесенні вердиктів системи VAR. Футболісти можуть говорити на емоціях, а арбітри повинні чітко і об'єктивно апелювати до правил гри. Наприклад, відіграли ми черговий тур. Два матчі цього туру пройшли з системою VAR. Чому б після цього не зробити якусь відкриту прес-конференцію на тему прийнятих рішень за участю футболістів і тренерів і пояснити мотивацію тих чи інших кроків? Тим більше, з огляду на, з якою швидкістю збільшується число резонансних ситуацій».

«Крім того, повтор епізоду завжди буде відрізнятися від живої динаміки. Наприклад, взяти вилучення Буяльського та Гуцуляка. У грі ці епізоди за своєю динамікою і контактом навіть на жовті картки не тягнули. А на повторах ситуація виглядає іншою. Знову ж таки, хотілося б із цього приводу почути аргументи суддів, доводи тих людей, які апелюють лише правилами, а не емоціями».

«Особисто мені було б цікаво чути якісь пояснення. І, думаю, це пішло б на користь усім і самій грі. Не потрібно ці пояснення давати по кожному епізоду, але для резонансних випадків вони, вважаю, необхідні. У нас же в шести матчах було показано дев'ять червоних карток. І фактично в кожному турі матчі з VAR закінчувалася, як мінімум, червоною карткою і пенальті. Мінімум! Це виглядає не зовсім нормально».

«Одним словом, я закликаю просто до діалогу. До звичайного спокійного діалогу. І діалогу відкритого, щоб його могли висвітлювати ЗМІ. Щоб в результаті, в нашому футболі стало більше об'єктивності».

«Ну і останнє. Раз у нас тепер є технологія, яка здатна визначити навіть сантиметровий офсайд, то, може, має сенс, повернутися до тих норм правил гри, які були раніше? Веду мову про те, що гол зараховується, якщо офсайд атакуючого гравця не перевищив п'яти сантиметрів», - сказав Сидорчук.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Абзонь
У нас чемпионат и без вар среди лидеров по красным. Может хоть вар успокоит дуболомов типа Сидора.
jimmi
Чувак играет прямой ногой и удивляется насчёт красных
Пора признать, что в ЧУкре играют малотехничные игроки, от того и столько красных.
P.S. Если бы в вышке играла Волынь, КК было бы 19
Футбол в квадрате
Та зачем там какие то пояснения, если почти все карточки по делу!
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
temamx2727
Та не, ну в чем то он прав. Особенно за оффсайдц поддерживаю.
Юрий Карпенко
Вот это пацана занесло, третьем местом попахивает так он уже и правила свои хочет внедрить, та ему в ФИФА пора, а не по полю бегать
axylinam
У буков коэффициенты высокие на красные карточки,удаления и пенальти,поэтому выводы напрашиваются соответственные,плюс в судейский корпус набирают всяких выродков,которые к тому же абсолютно не понимают тонкости футбола,