Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 22 березня 2020, 17:41
3898
0

Хто такий Лоренцо Санс - екс-президент Реала, який помер від коронавірусу

Sport.ua - коротко про людину, яка допомогла «бланкос» повернути велич на європейській арені

| Оновлено 22 березня 2020, 17:41
3898
0
Хто такий Лоренцо Санс - екс-президент Реала, який помер від коронавірусу
Twitter. Лоренцо Санс

Ім'я Лоренцо Санса стало одним з найвідоміших серед заражених коронавірусом у футбольному середовищі. Можливо, воно мало що говорить молодим вболівальникам, але незважаючи на не надто довгий термін роботи з «Реалом», найвідданіші шанувальники «бланкос» ніколи не забудуть досягнень Лоренцо.

Лоренцо Санс народився в Мадриді 9 серпня 1943 року в родині невеликого достатку, і був найстаршим з 10 братів. На грунті любові до коней Лоренцо познайомився з Рамоном Мендосою, який згодом відіграв важливу роль у долі і житті Санса.

В середині 1980-х років Лоренцо Санс став віце-президентом «Реала» саме за Рамона Мендоси, який був босом «бланкос». Його ім'я на довгі роки стало синонімом вірності в іспанському футболі. Що б не відбувалося з «Реалом» при Мендосі, але Лоренцо Санс завжди був готовий захистити ім'я клубу і свого боса.

У 1996 році Мендоса через серйозні фінансові та спортивні проблеми в «Реалі» був змушений покинути свій пост, а посада президента дісталася Лоренцо Сансу. За п'ять років, які цей функціонер пробув у «керма» мадридського клубу, «бланкос» виграли два трофея Ліги чемпіонів.

Щоб домогтися успіху на європейській арені, Санс прийняв рішення про доцільність посилити команду двома форвардами - хорватом Давором Шукером і югославом Предрагом Міятовичем. Вони і допомогли «Реалу» на третій рік президентства Санса виграти перший трофей Ліги чемпіонів за останні 32 роки, адже до цього мадридці востаннє вигравали найпрестижніший клубний турнір континенту аж у 1966 році.

Другу при Сансі перемогу в Лізі чемпіонів «Реал» здобув у 2000 році, коли у фіналі завдяки голам Мор'єнтеса, Макманамана та Рауля не залишив шансів на успіх «Валенсії» Ектора Купера - 3:0.

Незважаючи на два тріумфи за п'ять років в Лізі чемпіонів, Лоренцо Сансу не вдалося впоратися з фінансовою кризою в клубі, у зв'язку з чим через кілька тижнів після перемоги в ЛЧ-1999/2000 він програв вибори Флорентіно Пересу, який був на цій посаді до 2006 року, а потім повернувся в 2009-му і залишається босом «бланкос» донині...

Відзначимо, що за президентства Лоренцо Санса головними тренерами «Реала» встигли попрацювати Хорхе Вальдано, Арсеніо Іглесіас, Фабіо Капелло, Юпп Хайнкес, Хосе Антоніо Камачо, Гус Хіддінк, Джон Тошак та Вісенте дель Боске.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.