Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 березня 2020, 10:28
1661
5

Сергій СИДОРЧУК: «Можливо, варто дограти залишок сезону в скороченій формі»

Капітан «Динамо» поміркував про те, як завершити чемпіонат України

| Оновлено 22 березня 2020, 10:28
1661
5
Сергій СИДОРЧУК: «Можливо, варто дограти залишок сезону в скороченій формі»
ФК Динамо. Сергій Сидорчук

Півзахисник «Динамо» Сергій Сидорчук поділився своєю думкою щодо того, чи потрібно догравати поточний чемпіонат України.

«Думаю, що чемпіонат України точно потрібно догравати, з огляду на те, в який момент він був зупинений. Інша справа, в якому форматі і в які терміни. Можливо, потрібно провести залишок першості в скороченій формі. Може бути, має сенс провести лише третє коло, а четверте не проводити.

Але завершувати чемпіонат в його поточній точці точно не можна. І я поясню, чому. Справа тут зовсім не в тому, що «Динамо» зараз посідає третє місце. Рішення про дострокове завершення чемпіонату якщо і потрібно було приймати, то після першого етапу першості, коли всі команди знаходилися в рівних умовах, коли вони провели два повних кола, зігравши по два рази один з одним (вдома і в гостях) - в цій точці був проведено фактично повноцінний чемпіонат.

При цьому вже в той час матчі в Європі стали на потоці проводитися без глядачів. Можливо, вже тоді потрібно було задуматися і приймати рішення про завершення чемпіонату України. Це було логічним і, головне, справедливим по відношенню до всіх команд рішенням.

Але таке рішення прийнято не було. А приймати його зараз, коли був зіграний перший тур другого етапу, вважаю, неправильно. Необхідна формула догравання першості. Хоча, звичайно, я розумію, що в ситуації, що склалася, коли щодо найближчого майбутнього взагалі немає ясності, незрозуміло, якою саме має бути формула. Але ж для цього у нас і існують футбольні організації, які відповідають за проведення змагань і повинні вирішувати завдання подібного роду», - сказав Сидорчук.

Під час карантину Сергій Сидорчук підтримує форму разом з Микитою Бурдою.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
В Украине специально не закончили чемпионат после двух кругов,чтобы организовать повод для подковёрных манипуляций,поэтому провели один тур второго этапа
Александр Жаирс
Согласен,если заканчивать чемпионат,то на момент когда закончился полноценный турнир в два круга.
Владимир Копяк
Павелка и его мафиозная компашка НИКОГДА не пойдут на то, чтобы утвердить результаты чемпионата по результатам 2-х кругового турнира, что выглядит наиболее справедливо. Некрасиво как-то получится - гнобили, гнобили Динамо, и вот достигнут желаемый для Ахметова и Павелки результат - Динамо на 3-м месте, и вдруг надо все пересматривать - с какого бодуна? Рупь за сто, что такого НЕ будет. Напоминаю - я не фанат Динамо и тем более Шахтера....
Тарасик Шевченко
Раньше надо было играть. А сейчас - 3 место и никакой ЛЧ ! Шахтер и Заря - красавы !!!