Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 березня 2020, 13:33
13476
13

Денис Берінчик проти Василя Ломаченка. Реально?

Лев Кравців ділиться думками про можливість проведення поєдинку, який обговорюється вже давно

| Оновлено 22 березня 2020, 13:33
13476
13
Денис Берінчик проти Василя Ломаченка. Реально?
Укрінформ. Денис Берінчик

Денис Берінчик вже добрих кілька років говорить про можливу зустріч із Василем Ломаченком. Десь із моменту завоювання його другорядного поясу, який дав йому можливість закріпитися в топ-10 рейтингу WBO. Багато хто сміється з його заяв, але давайте подивимося серйозно. Наскільки можливо, що два українських легковаговики зійдуться в рингу в поєдинку за один, а то й за всі пояси категорії?

Чому теоретично можливий це бій?

На поточний момент Денис Берінчик займає п'ятий рядок рейтингу WBO. У теорії, коли чемпіон шукає собі кандидатів для добровільного захисту, він може вибирати не тільки грошові варіанти, але і ось такі - з верхівки рейтингу. Денис легко міг би потрапити до сфери інтересів Василя, якби не кілька моментів:

  • Він боксує тільки в Україні.
  • Чемпіон зараз Ломаченко, а у нього інші плани.

Тобто позиції Берінчика досить міцні для того, щоб про чемпіонський поєдинок можна було говорити. П'яте місце в рейтингу, де третя сходинка (Райан Гарсія) битиметься з восьмим (Хорхе Лінарес) рядком, а четверта сходинка - Роман Андрєєв - не виїжджає з Росії, є дуже хорошою позицією. Але той же Лі Селбі, який зараз перший, явно більш грошовий варіант, ніж Берінчик.


k2ukraine.com. Денис Берінчик

Звичайно, важливе і бажання чемпіона. Абсолютно незрозуміло, навіщо Ломаченку зараз зустрічатися з Берінчиком. Нічого для імені це не дасть. Нічого для заробітку - теж. Поєдинок на кшталт того, що був із Кроллою, але тоді це був обов'язковий захист, без якого можна було позбутися одного з поясів, а так вийшло і в Великобританії виступити, і заробити, і швидко перемогти. Тут же нічого цього немає і близько.

Чому цей бій не відбудеться?

Денис йде своїм шляхом. Шляхом боксера, на якого його ж промоутер звертає увагу через раз. У нього є Усик, про якого варто дбати, тому що це бренд і марка. І є Берінчик, якого і втрачати не хочеться, і вкладатися в нього бажання немає.

Олександр Красюк все ще говорить про те, що Денису потрібно зібрати повний зал в Україні, все ще організовує йому поєдинки в Броварах, і українець все ще б'ється з невідомими, хоч і дуже міцними, суперниками. Берінчик не молодіє, але стоїть на місці, а другорядний титул і п'яте місце в рейтингу може так і залишитися головним досягненням в профі.

Денис - не найвишуканіший боксер. У нього багато вад у техніці, які він вже навряд чи виправить, але при цьому не менше мінусів і в організації його кар'єри. Говорити про поєдинок із Ломаченком самому Берінчику та його промоутеру - це одне, а зробити хоч щось, щоб дістатися до нього - зовсім інше. Складно уявити умови, за яких Василь вирішить зустрітися з Берінчиком.

Чи принесе бій з Денисом гроші? Виходи Берінчика - це цікаво, але, купуючи трансляції, люди платять за шоу. Публіка біля телевізора так собі платить навіть за Ломаченка, враховуючи, що номером один в pay-per-view він був лише раз. Чи заплатять вони за трансляцію поєдинку Дениса і Василя? Звичайно, ні. Прізвище Берінчика просто невідоме платоспроможній аудиторії Європи та Америки.


112 Agency. Василь Ломаченко

Така ж ситуація і з квитками. Де битися? У США прийде діаспора, але це все одно не буде повний зал. А повний зал на Берінчика не збереться, нехай в іншому кутку і буде Ломаченко. В Україні просто неможливо поставити адекватний цінник на квитки. Наші люди не готові віддати стільки ж, скільки американці або англійці, а збирати шоу в стилі російських вечорів боксу, де п'ятдесят відсотків глядачів - запрошені гості - це кошмар і не той рівень.

Чи принесе бій з Берінчиком популярність або спадщину? На даний момент - точно ні. Фанати запам'ятовують поєдинки проти гучних імен. Бій двох українців, нехай і один з них - супертоп - це подія нашого локального масштабу. Для спадщини це теж нічого не означає. Денис не досяг нічого великого в профі, щоб дійсно чекати на його поєдинок проти Василя.

Звідки не подивися, знайти відповідь на питання: «Чому з Берінчиком, а не з Джервонтою / ким-небудь ще», неможливо.

Тобто, ми точно ніколи таке не побачимо?

Скоріше за все ні. Але варіанти все ж є:

Припустимо, Денис і його промоутер включаться, і він почне битися з кимось, хто має більш відомі прізвища, ніж останні суперники. А далі й на бійців з топ-10 переключаться. Уявімо, що це сталося і Берінчик став перемагати топів. Кемпбелла, Райана Гарсію, Лінареса, Коммі, Джервонту, правильне ім'я вписати. Ось тут загальний інтерес фанатів зросте, як і інтерес самого Ломаченка. Крутий суперник, великі перемоги, ім'я на слуху. Можна битися.

Разом із такими перемогами прийде і статус обов'язкового претендента на бій. Чемпіонський поєдинок готовий.

Уявімо, що Ломаченко вирішив зробити перерву. Навіщо? Незрозуміло, з огляду на його графік, але ми ж припускаємо. Наприклад, травма суперника і терміново потрібна заміна, на яку може вийти людина, давно на це готова. Звичайно, скоріше Арум смикне австралійця Джорджа Камбососа-молодшого, у якого відмінний рекорд і більш вагоме ім'я в США.

Але припустимо, що Камбосос відмовився або не може. І тут вривається Берінчик. Ще більше аудиторії з України і шанс, в якому Денис точно викладеться і точно покаже шоу при виході. У рингу - як дасть суперник.

На цьому варіанти закінчуються. Всі інші занадто ілюзорні.


facebook.com/K2Ukraine

Поєдинок Ломаченко - Берінчик - цікава ідея. Українці на високому рівні вкрай рідко сходилися в рингу. Колишні олімпійці, члени однієї команди, золотий і срібний призер однієї й тієї ж Олімпіади, давні друзі і таке інше. Звучить цікаво, але нереально. У Василя занадто великі плани, а Денис занадто багато буксує на місці. Часто не зі своєї вини.

Хотілося б побачити такий бій? Якщо говорити про підхід з боку медіа, історій і розкрутки - так. У спортивному плані зараз - ні. Денис просто не потягне, і ніхто нічого хорошого з цього не отримає. Залишається сподіватися лише на швидке фінальне перед пенсією зростання Берінчика, як боксера.

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kantemirov
Какой Ломаченко??? Это всё равно, что на старт поставить Дэу Ланос и Феррари, как думаете, кто придёт первым к финишу?
P.S. После последних телодвижений ЛоГвоУсика, интерес к выступлениям последних пропал полностью. А Деня? Да, что Деня...Если Логоусики прожжённые ватаны, то Бубенчик в мире бокса-блаженный (дурачёк для потехи неискушённой публики).
Al Zolo
Реально-ток 1 апреля ибо если такой бой и состоится-это будет комедия..... не бившись ни с кем из топ 100 Беринчик прыгнет на абсолюта в этом весе и проиграет в одну калитку-возможно его Василь не нокаутирует из приятельских чувств
K_Sarioglo@i.ua
Беринчика хотелось бы увидеть с Менди,Тагоэ, Вердехо или Райаном Гарсией. А уж если их пройдет могут и ОП сделать.
vizuals
Беринчик проти Ломаченка - це буде принаймні цікаво. Як Лом буде обробляти корпус Беринчика, щоб не завдати шкоди його голові.
Андрей
Реально.... смешно )))
Ukraine_Kiev_Fan
Мне кажется Красюк в митрофанова вкладываться будет. Там шансы и перспективы намного благоприятнее.
justhateme
А еще ж Буравчик же вкручивается в сестру Ломаченко вроде как, не? Этот бой бессмысленный по всем соображениям.
Timur24
та пох. два ватана. не дивлюся вже роки так 3.
turist86
Автор, не сміши людей. Профі бокс - це бізнес. В Україні на цьому поєдинку не заробиш. За кордоном він нікому не цікавий.
Віталій Яценко
Ні