Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 21 березня 2020, 17:41
358
0

Гінтарас САВУКІНАС: «Головне завдання на євросезон не виконано»

Наставник «Мотора» підвів перші підсумки роботи з командою

| Оновлено 21 березня 2020, 17:41
358
0
Гінтарас САВУКІНАС: «Головне завдання на євросезон не виконано»
ГК Мотор

У лютому литовський фахівець Гінтарас Савукінас очолив «Мотор». Тренер підбив перші підсумки роботи з командою:

- Гінтарасе, в євросезоні, на чолі «Мотора» Ви провели лише три матчі. Як би змогли охарактеризувати ці ігри? Які висновки зробили після поразок?
- Я не буду оцінювати весь євросезон, оскільки це буде несправедливо. Тоді я не був з командою. Але скажемо так - головне завдання не виконано. У Лізі чемпіонів команда залишилася на останньому місці в групі і цей результат ніяк нас не радує. У СЕХА-Лізі «Мотор» грає тільки перший сезон. Групова фаза для нас тут пройшла досить таки успішно. А ось в плей-оф показали, що нам недостатньо тих сил, які є зараз в наявності. Потрібно зміцнювати склад, треба посилювати, перш за все, наш захист. Як показують міжнародні ігри, в цьому аспекті і є найбільша проблема нашої команди.

- Ви повинні були очолити команду тільки влітку, але прийняли «Мотор» вже в лютому. Довго думали про перехід в розпал сезону?
- Так, я довго думав над цим. Довго спілкувався з керівниками обох клубів. Поки не було прийнято остаточне рішення і обидві сторони не прийшли до спільного знаменника. Так що цей процес тривав не один день і не одну ніч... Адже це нестандартна ситуація, в першу чергу для мене. Тому що я ніколи таких поспішних рішень не приймав. І мені потрібен був час визначитися і почати діяти.

- Під час Вашого приходу в «Мотор», Ліга чемпіонів для запорізького клубу вже завершувалася (залишався лише один матч, який нічого не вирішував - прим.). І після цього на Вас лягла велика відповідальність за чвертьфінал СЕХА-Ліги. Як Ви не побоялися ризикнути своєю репутацією, кинути все і приїхати в Запоріжжя?
- Спочатку питання ставилося про майбутнє, що я очолю команду вже в наступному сезоні. З Лігою чемпіонів у «Мотора» вже було все зрозуміло. І великий акцент зараз переноситься на майбутнє - на наступний рік. Це головне, що я виділив в своєму переході в березні. Так, звичайно, багато хто очікував, що з приходом нового тренера, якісь швидкі зміни відбудуться в грі команди. Я знав, що відсоток нашого швидкого успіху був невеликий, але для мене цей передчасний перехід дає шанс і можливість вже зараз почати підготовчий процес. Я готувався до переходу в «Мотор», якомога більше намагався дивитися ігор за участю моєї нової команди, але те, що я бачив на відео і те, що я бачу зараз всередині колективу - це дві різні речі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.