Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
1680
0

Белшина - Мінськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі

Новачок чемпіонату Білорусі приймає гостей зі столиці

Белшина - Мінськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі
ФК Белшина

Для чемпіонату Білорусі з футболу настав зірковий час: в той час, як майже всі спортивні змагання в світі скасовані через коронавірус, наші безстрашні північні сусіди продовжують грати в футбол, і навіть з глядачами на трибунах. Тому, до білоруської першості прикуто підвищену увагу.

Програму першого туру буде закривати недільний матч між «Белшиною» і «Мінськом», який розпочнеться 22 березня о 15:00 за Києвом.

«Белшина» є новачком Вищої ліги чемпіонату Білорусі: в минулому сезоні команда Едуарда Градобоєва виграла Першу лігу і заробила підвищення в класі. Бували у клубу з Бобруйська і куди більш славні сторінки в історії: в 1997 і 1999 роках «Белшина» вигравала Кубок Білорусі, а в 2001 році зробила золотий дубль - чемпіонат плюс кубок.

Є в складі «Белшини» гравець, який повинен бути знайомий любителям українського футболу зі стажем. Йдеться про 33-річного форварда Леоніда Ковеля, який в 2007 році пошумів в складі львівських «Карпат»: 12 голів в 27 матчах. Цікаво, що ще в минулому сезоні Ковель захищав кольори майбутнього суперника «Белшини» - «Мінська».

Столичний клуб в минулому сезоні був середняком чемпіонату Білорусі і фінішував на десятому місці в турнірній таблиці, хоча від зони перехідних матчів відірвався всього на 6 очок. Головним досягненням в історії клубу є перемога в Кубку Білорусі 2013 року.

Зараз у складі команди Андрія Разіна виступають відразу чотири легіонера з України: Євген Чаговець, Дмитро Рижук, Олександр Васильєв та Владислав Насібулін. Всі вони є вихованцями академій двох флагманів українського футболу - «Динамо» і «Шахтаря».

Відомий українським любителям футболу і капітан команди - 37-річний голкіпер Сергій Веремко. У 2003-2005 роках він виступав в Україні за харківські «Арсенал», «Геліос» і ФК «Харків», а в 2011 році захищав кольори «Севастополя».

Букмекери фаворитом матчу вважають «Мінськ». Коефіцієнт на перемогу гостей - 2,35, на «Белшину» - 3,2. Імовірність нічиї - 3,1.

22 березня, неділя

«Белшина» – «Мінськ»
Бобруйськ. Стадіон «Спартак». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Спорт 1»
Прогноз Sport.ua — 0:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 173
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.