Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 березня 2020, 03:06
3825
0

Динамо Брест не змогло почати шлях до захисту титулу з перемоги

Гольової передачі Олександра Нойока не вистачило колективу Ковальчука для першої звитяги в сезоні

| Оновлено 21 березня 2020, 03:06
3825
0
Динамо Брест не змогло почати шлях до захисту титулу з перемоги
ФК Динамо Брест

Лише одна країна в Європі вирішила не ставити розіграш національної футбольної першості на паузу, яка пов'язана з важкою епідеміологічною ситуацією. Білоруській Вищій лізі не виявився страшним вірус COVID-19, так що матчі першого туру нової сторінки в історії чемпіонатів цієї країни були проведені в заплановані терміни. При цьому, всі ігри проводилися з глядачами на трибунах.

Порядком денним для всього сезону буде спроба брестського «Динамо» захистити чемпіонський титул, який був здобутий в важких боях проти борисівського БАТЕ. Стартувати колективу Сергія Ковальчука, за який заявлено одразу троє гравців з українським паспортом, треба було в рідних стінах проти «Смолевічів», які минулому сезоні виступали в Першій лізі.

Активна гра обох команд на старті поєдинку зуміла серйозно заохотити глядачів до того, що відбувалося на полі. Це зіграло тільки на руку в середині першого тайму, коли темп гри почав спадати. Господарі відповідали за створення гольових моментів. При цьому, особлива роль відводилася взаємодії Мілевського і Гордійчука в завершальній стадії. І все ж, команда, яка повернулася в еліту, зуміла стримати натиск опонентів і утримати свої ворота в недоторканності. Кращий шанс в першому таймі відзначитися голом мав центральний захисник Кікі, але з його ударом головою під поперечину впорався Фільцов.

Гості зуміли відповісти гострим моментом лише перед відходом на перерву. Рикошет від ноги Веретила під час удару Макарова цілком міг відправити м'яч у сітку воріт чинного чемпіона Білорусі, але загроза минула володіння Павлюченка. Не малу роль в стабільності оборони «Динамо» відіграв Олександр Нойок, проте отримане за зрив контратаки попередження змушувало його грати з меншим ступенем ризику в час матчу, що залишився.

З іншого боку, жовта картка стала для Нойока відмінним приводом зіграти в атаці, хоча вже на самому початку другої половини його відсутність в опорній зоні господарів обернулася пропущеним голом. Ніхто не зміг зустріти на підступах до штрафного Мухамедова, якому вдався чудовий удар зі середньої дистанції в лівий нижній кут в завершенні цієї атаки.

Програвати вже в першому матчі нового сезону чемпіону було не дозволено, тому колектив Ковальчука пішов шукати щастя біля чужих воріт великим числом виконавців. Артем Мілевський створив цілий ряд відмінних ситуацій для своїх партнерів завдяки вдалій грі корпусом в чужому штрафному, але жодна з атак з його участю до голу так і не привела. Допоміг другий представник «українського десанту» – Нойок. Подача кутового з правого флангу від Олександра була завершена ударом спиною у виконанні Кікі, після чого рахунок отримав свій остаточний формат.

Гості намагалися засушити гру, як могли, але все одно пропустили кілька небезпечних випадів всередині своїх володінь. Під час завершення атак відверто не щастило Бакаю, який намагався провести свій перший м'яч за новий клуб. Всі ці фактори і дозволили говорити про підсумкову нічию з абсолютно протилежною психологічною вагою для команд.

У наступному турі Брестське «Динамо» зіграє в гостях у «Слуцька», а «Смолевічі» вдома зустрінуться з «Іслоччю».

Білоруська Вища ліга. 1-й тур.

Динамо Брест – Смолевічі – 1:1


Кікі, 69 – Мухамедов, 55

 Кисляк, 24, Нойок, 37, Бакай, 49 – Котов, 18, Турік, 76, Ращеня, 89, Фильцов, 90, Бутаревіч, 90+7

Динамо Брест: Павлюченко – Печенін, Павловець, Кікі, Веретіло (Юзепчук, 84) – Кісляк, Нойок (Биков, 74) – Савицький, Бакай, Гордійчук (Лаптєв, 58) – Мілевський.

Смолевічі: Фільцов – Турік (Вакуліч, 76), Ращеня, Жевнеров, Алібеков – Котов, Бутаревіч – Макаров, Мухамедов (Александровіч, 87), Барсуков – Верас (Садовський, 90+2).

Арбітр: Денис Щербаков (Вітебськ, Білорусь)

Стадіон: Спорткомплекс «Брестський» (Брест, Білорусь)

ДИНАМО БРЕСТ-ВІТЕБСЬК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.