Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 березня 2020, 23:42
19190
20

5 причин, чому перенесення Євро для збірної України - не так вже й погано

Sport.ua шукає позитив для команди Шевченка в зміщенні чемпіонату Європи, і знаходить його

| Оновлено 19 березня 2020, 23:42
19190
20
5 причин, чому перенесення Євро для збірної України - не так вже й погано

Вся Європа на карантині через пандемію коронавірусу. Практично всі національні чемпіонати, не чекаючи директиви УЄФА, призупинені на невизначений час. І коли вони відновляться - зараз відповісти на це питання ніхто не зможе. Незрозумілою залишається і доля єврокубкових турнірів. УЄФА начебто як визначив проміжні дати проведення фіналів Ліги чемпіонів і Ліги Європи, але далеко не факт, що вони таки зможуть відбутися в кінці червня. Та й за якою схемою проводитимуться чвертьфінали і півфінали - теж таємниця за сімома печатками.

Що стосується національних збірних, то про повноцінну підготовку до Євро, про повноцінні спаринги теж не може бути й мови. Якщо футболісти в клубах або на карантині, або в самоізоляції, то їм явно не до виклику в збірну. До того ж, якщо брати конкретно національну команду України, то не тільки футболістів зібрати в одному місці проблематично. Напевно, ще більш складно зібрати воєдино тренерський штаб. За нашою інформацією, головний тренер збірної України Андрій Шевченко перебуває в Лондоні, його асистенти Мауро Тасотті, Андреа Мальдера і Андреа Азаллін - в Італії, а Педро Харо - в Іспанії. І найближчим часом прилетіти до Києва для них немає й найменшої можливості. Все це вищевикладене - вагомі причини для перенесення Євро-2020 на наступний рік. УЄФА вчинив правильно, так серйозно змістивши чемпіонат. Дасть Бог, за цей час Європа прийде в себе і влітку наступного року проведе справжнє свято життя. На відміну від бенкету під час чуми - а це було б саме так, якби Євро проводили в нинішньому році.

Незважаючи на те, що практично всі національні збірні континенту, які отримали путівки на чемпіонат, планомірно готувалися саме під раніше визначені дати проведення - червень-липень 2020-го, і зміщення Євро на цілий рік практично для всіх його учасників апріорі викличе, скажімо так, дискомфорт, конкретно для збірної нашої країни це перенесення обіцяє не тільки незручності, але і позитивні моменти. Які? Так їх відразу декілька.

Встигнуть одужати і набрати форму провідні виконавці нашої збірної. В кінці минулого року - на початку нинішнього відразу кілька гравців основи збірної України отримали травми і вибули з ладу. Мова в першу чергу про Романа Яремчука, Андрія Ярмоленка, Тараса Степаненка та Віктора Циганкова. У цей список можна включити і Марлоса. Тепер у них немає необхідності форсувати форму до Євро. Навпаки, вони можуть і повинні повернутися після операцій і лікувань повністю здоровими і готовими до нових викликів.

Багато гравців стартового складу збірної України нинішній рік почали в статусі запасних у своїх клубах. Тобто, повноцінної ігрової практики вони не отримували. Тепер у них є час все виправити. В даному випадку мова йде про Андрія Ярмоленка і Олександра Зінченка, в меншій мірі - про Руслана Малиновського, Євгена Коноплянку, Віктора Коваленка і Дениса Бойка. Перші двоє - з різних причин - втратили місце в основі своїх клубів. Не виключено, що обидва наших «англійці» після закінчення сезону будуть шукати собі нові команди. Так чи інакше, у них буде можливість довести свою профпридатність або на нинішньому робочому місці, або на новому. Решта є гравцями ротації в своїх колективах. За рік з «хвостиком» вони теж отримають можливість заявити про свої претензії на місце в основі не тільки в своїй команді, але і в збірній.


УАФ. Олександр Зінченко і Андрій Ярмоленко

Досі ходило багато чуток про те, що Андрій Шевченко після закінчення Євро-2020 може залишити нашу збірну і перейти на клубну роботу. Тепер напевно Шева і його штаб залишаться як мінімум до кінця Євро-2021. У всякому разі, такий розвиток сюжету бачиться закономірним і правильним. Вихід нашої збірної на чемпіонат Європи - це заслуга в першу чергу тренерського штабу. Тому цей штаб повинен побачити плоди своєї роботи на заході такого масштабу. Тобто, найближчий рік-півтора Шевченко і компанія будуть «нашими».

Фактор Артема Бесєдіна. Через викриття в застосуванні заборонених медичних препаратів динамівський форвард був відлучений від футболу на цілий рік. Начебто покарання і не найсуворіше, але так виходило, що Бесєдін повинен був пропустити Євро - а він так мріяв там зіграти. І ось той самий випадок, коли навіть в поганому знайдеться щось хороше. Дискваліфікація Артема закінчується в кінці 2020-го, стало бути, до літа 2021-го у нього буде непоганий шанс заявити про свої претензії на місце в головній команді країни.

Шанс для Філіппова і компанії. Зсув термінів Євро - це шанс не тільки для Бесєдіна, але і для багатьох інших вітчизняних футболістів, які прагнуть потрапити в збірну Шевченка. Якби чемпіонат Європи проводився цього літа, в складі збірної України не виявилося б не тільки Бесєдіна, а й інших гравців, які до цього або не викликалися до збірної, або отримували виклик по великих святах, але які вже «на видноті». Тепер Шевченко зможе пильніше подивитися на найближчий резерв збірної. На кого? Ну, хоча б гравців «Десни» і «Дніпра-1» Олександра Філіппова та Владислава Супрягу. А ще свій шанс може отримати призабутий в шотландському смутку Мар'ян Швед. Та й багато інших: динамівці Георгій Бущан і Назарій Русин, Богдан Леднєв і Олександр Тимчик з «Зорі», олександрієць Кирило Ковалець, Сергій Болбат з «Шахтаря», Богдан Сарнавський зі «Львова», Богдан Бутко з польського «Леха» та інші...        

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 21
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
west-ukr5555
Фактор Бєсєдіна...
dudigo78
філософська стаття. так само можна знайти стільки ж негативних сторін. Як от старіння деяких гравців, ймовірність травм, втрату спортивної форми і т.д.
Vitalik Shevchenko
Всі пункти статті зав'язані на тому, що ті чи інші футболісти наберуть форму, відновляться від травм, а що робити коли ситуація стане ще гіршою? Наші закордонні кудесники м'яча взагалі перестануть попадати в заявку, травми отримають інші важливі гравці? Мінусів більше чим плюсів як не крути. Команда взагалі може залишитись без гол.тренера, а вболівальникам які свій графік підганяли під дане дійство і вже замовили білети, готель, відпустки на роботі, віза (в деякі країни) і т.д. взагалі не позаздриш.
Владислав Шимко
Беседин это, несомненно, очень важное звено в сбу, с учетом того что он если и поедет то третьим форвардом который скорее всего игрового времени может не получить, что впрочем однозначно к лучшему
Barilko
Я вижу один плюс, Зоря занимает 2 ое место. Игроки прогрессируют и попадают в заявку. Тренера ДК прут за пролет мимо ЛЧ. Новый тренер строит нормальную команду, игроки подходят к ЧЕ в хорошей форме.
Футбол в квадрате
Как и везде две стороны медали... Потому что все может поменяться как в лучшую, так и в худшую сторону! Но хочется быть оптимистами и надеяться на лучшее!!!
axylinam
По любому,перенос это ужасно,хотя можно придумать и миллион причин,почему это хорошо
temamx2727
Ну вообще бредятина. Последняя причина, ещё куда не шло, остальное просто не натянешь никуда. Присмотреться к нападающему это да, но остальные игроки та могут и регрессировать, сесть на скамейку, сломаться. Об этом автор не подумал? Тем более, сейчас (аж страшно говорить это) наша сборная на подъёме, после такого сильного выступления в этом году, могли бы под настроение и на Евро удивить. А за год это можно все и растерять(
Bolshoi
За год от сборной может вообще ничего не остаться.
Тарас Пипко
В переносе можно найти и плюсы и минусы. Важно что ищешь. Человек который хочет чего-то добиться ищет возможности, который не хочет ничего делать - ищет причины. Как ни крути но больше времени на подбор игроков, на эксперименты с составом, на тактику и на выздоровление футболистов, все это плюс.
К тому же что мешает сборной больше тренироваться пока нет игр регулярных чемпионатов?
Если время проводить с пользой то чем его больше - тем лучше, если ничего не делать - наоборот, растеряем что есть.
Шевченко, судя по всему, сделает правильный выбор времяпровождения.
Виктор Андрущик
Что вы все за Беседина.Я Вам скажу лично свое мнение.Вспоминаем второй гол Сербии,в какой команде играет игрок?Беседин силен характером и это многое для форварда,будь он в Шахтера мы бы сейчас говорили совсем по другому. Кто в этом сарае с форвардов заиграл:Супряга,Мораес,Соль может мне память отшибло,после Шевченко и Реброва,Шацкого,Милевского, кто? Беседин это пусть не обижается на меня Кравец,в нем я вижу хорошего нападающего,но не в ДК.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Яковенко
мистер Априори.
Владимир Копяк
Если Беседина, после такого скандала. допустят в сборную, значит я был прав, когда говорил, что и руководство Динамо и сборной Украины знали, что он сидит на допинге... А может не только он один, а?
Артур Деменко
говно
fellix
сКОЛЬКО МОЖНО ДАВАТЬ МНЕНИЕ ВАШЕГО ПСЕВДО СПЕЦИАЛИСТА вАСИЛЕНКО,его мнение не может быть навязываемым читателям.мы достаточно образованные люди.но комментариии и статьи Василенко,иногда очень опускают мнение о вашем сайте,если он получатель грантов,содержащий ваш сайт,то ваш уровень очень низок.Избавляйтесь от таких псевдоспециалистов,пора новые лица допускать,а не удерживать всякий мусор,тем более ,навязывающий мнение читателям
Олексій Коваль
Питання футболу для кожного це особисте питання, але, зараз є набагато важливіше питання - вижвання ! Закликаю замислиться над цім!