Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
10820
19

Олег ГУСЄВ: «Ващук твердить, що Суркіси мстять йому за Спартак»

Екс-гравець «Динамо» розповів про конфлікт зі своїм колишнім одноклубником

Олег ГУСЄВ: «Ващук твердить, що Суркіси мстять йому за Спартак»
ФК Динамо Київ. Олег Гусєв

Колишній футболіст «Динамо» Олег Гусєв, який нині працює асистентом тренера молодіжної команди київського клубу, розповів про конфлікт зі своїм колишнім одноклубником Владиславом Ващуком.

«До цієї справи я відчуваю величезну огиду і цілком спокійно ставився до того, що вона, як у нас заведено, розтягнулася на кілька років. На жаль, Влад сам робить все, щоб загострити ситуацію. Принаймні, я його за язик не тягнув, змушуючи знову розповідати про те, що Олег Гусєв нібито виконує замовлення і просто бреше. Адже саме це Ващук зробив нещодавно в інтерв'ю на камеру. Не можу ж я зовсім залишити це без уваги!

Що ж, давайте поступово і акуратно розберемося, в чому полягає справа. Свого часу – з десяток років тому – Влад Ващук позичив у мене на розвиток свого бізнесу – ну, так він сказав – 60 тисяч доларів і повернув через деякий час тільки 10 тисяч. Так утворилося, скажімо розумно, фінансове сальдо не на мою користь. Воно тяглося з року в рік, Ващук постійно ухилявся – мовляв, ось-ось віддам, але все ж переросло в кримінальну справу. Вже не пам'ятаю, що саме підштовхнуло мене – скоріш за все, якісь чутки з приводу аналогічних проблем у інших хлопців. Тоді я вирішив взяти у Влада розписку, яка підтверджує борг – тут-то він і пішов у відмову!

Поясню з приводу нібито політичної складової справи. Це все вигадки Ващука – мовляв, мене підбили наїхати на нього, тому що він захотів стати головою Київської федерації футболу. Ось тільки, на його біду, час не збігається – Олег Печорний звернувся від мого імені з заявою в органи ще восени 2017 року, тоді як усі події навколо виборів у ФФК розгорнулися дещо пізніше, взимку. Це легко перевірити при бажанні. Тож політику сюди тягне виключно Влад, тому що грошей у нього, мабуть, немає, зате є кум-покровитель, який ходив по високих кабінетах і «рішав» – тобто робив так, щоб справа ні в якому разі не зрушила з мертвої точки.

Проблема Ващука ось у чому: у мене достатньо свідків і доказів того, що я аж ніяк не вигадав цей борг. Адже як все сталося. Влад досить довго діставав мене проханням позичити гроші, а я, зовсім не бажаючи їх позичати – відчував же щось! – відмовляв тим, що вони у мене на картці. Ващук сказав, що може зняти їх з моєї згоди. Я сказав – давай, якщо вдасться. Він звернувся до нашого спільного банкіра, і той з моєї усної згоди видав йому обумовлену суму, а дещо пізніше я підписав відповідний документ. Є свідчення банкіра, який прекрасно пам'ятає, що відбувалося – і він підтвердив це офіційними показами. Ващук же – не було нічого, і все тут.

Його не бентежить ніщо: ні покази свідків, ні банківські документи про рух грошей (точну дату не називаю спеціально, хоча, звичайно ж, вона долучена до справи), ні те, що про цей борг половина Динамо чудово знала. Ващук стверджує своє – це йому Суркіси мстять за Спартак і політику, мовляв, Гусєву навіть роботу в клубі дали... Хоча мова всього лише про гроші – тобто про економіку. І, звичайно, людську совість, точніше, повну її відсутність. А про те, наскільки я заслуговую бути тренером Динамо, напевно, не Ващуку судити, і нічого мою роботу в молодіжній команді сюди приплітати.

Повторюся – вся ця історія мені вкрай неприємна. Але дві речі все-таки бентежать і змушують домагатися справедливості. По-перше, позиція Ващука, який не просто нічого не визнав, але ще й урочисто виступає на публіці, розповідаючи, який він білий і пухнастий. По-друге, те, як ця справа штучно гальмується. Була надія, що зміна влади допоможе просуванню – є ж усі покази, всі обставини і подробиці для передачі в суд! – так ні ж. На якомусь етапі, повне враження, у нас в країні не стало прокурорів, ось воно і лежить без руху. Ващук же показушно торжествує. Ну-ну, Владе», — зазначив Гусєв.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 02:10 1
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Ващук как был с@кой так им и остался
bonv
Ващук юда а Гусеву наука - без розписки/договору гроші не позичати..
Владимир Копяк
С Ващуком все ясно, он себя закопал еще тогда, когда поперся по наводке Павелки и Костюченка на Киевскую федерацию футбола. Но Кочетов не пальцем деланный, он таких "выдвиженцев" ФФУ на раз перекусывает и не замечает... Ващуку нужны деньги футбольные, а о развитии футбола у него очень смутное представление, как и у его покровителей (чего только многомиллиардная афера с футбольными полями и площадками стоит!). Вспомнился один случай с этим прохиндеем, когда мне поручили сообщить ему, что его ждут в театре оперы и балета по случаю вручения ему ордена "За заслуги" 3 степени, за успешное выступление сборной на ЧМ в Германии. В ответ я услышал, что это ему не интересно и он не приедет на вручение.... Занавес.
Panama2830
Скажу з практики, якщо документально позика коштів не підкріплена, тобто відсутні будь-які підтверджуючі документи, банківські документи руху грошових коштів, то не бачити Олегу грошей, як своїх ушей без дзеркала..... одних свідків для суда замало, майже ніщо....Ващук знає про це, і йому все до одного місця
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Грязная история,судя по всему Ващук таки скрысятничал,у игроков Динамо многовато грязноватых историй,берут в клуб моральных уродов
tank72063
динамовское "братство",благородные сердца..
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил