Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 березня 2020, 20:12
2796
0

Александер ЧЕФЕРІН: «Перенесення Євро-2020 обходиться УЄФА дорогою ціною»

Президент УЄФА пояснив причини перенесення континентального форуму

| Оновлено 17 березня 2020, 20:12
2796
0
Александер ЧЕФЕРІН: «Перенесення Євро-2020 обходиться УЄФА дорогою ціною»
УЄФА. Александер Чеферін

Керівництво УЄФА офіційно оголосило про перенесення Євро-2020, яке відбудеться з 11 червня по 11 липня 2021 року через надзвичайну ситуацію з пандемією коронавірусу. Президент УЄФА Александер Чеферін розповів про рішення, прийняте на засіданні Виконкому УЄФА:

«Ми знаходимося біля керма спорту, якими живе і дихає величезна кількість людей, який був придушений цим невидимим противником, що швидко рухається. Саме в такі моменти футбольне співтовариство має проявити відповідальність, єдність, солідарність і альтруїзм.

Здоров'я уболівальників, персоналу і гравців повинно бути нашим пріоритетом номер один, і в цьому дусі УЄФА представив ряд варіантів, щоб змагання могли благополучно завершитися в цьому сезоні. Я пишаюся реакцією моїх колег по європейському футболу. Був справжній дух співпраці, і всі розуміли, що їм доводиться жертвувати чимось, щоб досягти найкращого результату.

Було важливо, щоб як керівний орган європейського футболу УЄФА очолив процес і приніс найбільшу жертву. Перенесення Євро-2020 обходиться УЄФА дорогою ціною, але ми зробимо все можливе, щоб забезпечити життєво важливе фінансування для широких мас, жінок. На футбол і на розвиток гри в наших 55 країнах це ніяк не вплине. Наша мета – принести прибуток на користь європейського футболу в цілому.

Футбол – це надихаюча і потужна сила в суспільстві. Думка про святкування загальноєвропейського фестивалю футболу на порожніх стадіонах з пустельними фан-зонами, в той час як континент знаходиться в ізоляції, – безрадісна, і ми не могли з нею погодитися, відзначаючи 60-річчя чемпіонату.

Деталі будуть опрацьовані в найближчі тижні, але основні принципи були узгоджені, і це важливий крок вперед. Ми всі показали, що є відповідальними лідерами. Ми продемонстрували солідарність і єдність. Мета більша за прибуток. Ми досягли цього сьогодні. Я хотів би подякувати ФІФА і її президенту Джанні Інфантіно, який заявив, що зробить все можливе, щоб цей новий календар запрацював. Перед обличчям цієї кризи футбол показав себе з відкритістю, солідарністю і терпимістю».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.