Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 березня 2020, 16:25
382
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Я не вважаю, що баскетбольний сезон завершено»

Тренер збірної України закликав гравців самостійно підтримувати форму

| Оновлено 17 березня 2020, 16:25
382
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Я не вважаю, що баскетбольний сезон завершено»
FIBA. Айнарс Багатскіс

Головний тренер «Київ-Баскета» та національної збірної України Айнарс Багатскіс поділився своїми думками щодо дострокового завершення чемпіонату України.

«Спорт, шоу – це круто, важливо. Перемоги – це важливо, але найголовніше в цьому житті -це здоров’я! Я вважаю, що це рішення вірне, оскільки не треба чекати коли щось трапиться і потім кидатися все виправляти. А треба боротися з причинами того, що може трапитися. Деякі ліги у Європі чи США були зупинені, коли вже серед учасників змагань почав  ширитися коронавірус. Завдяки тому, що ми достроково припинили чемпіонат, можливо, нам вдалося запобігти таким випадкам серед гравців чи глядачів. Це дуже важливо!

Можливо мене можна назвати не сучасним, але я не вважаю, що баскетбольний сезон вже закінчено і всі повинні відпочивати, а коли сезон розпочнеться тоді і будемо починати тренування. Якщо гравець хоче реалізувати свій талант на 100 відсотків, то зараз, після невеличкого відпочинку, він самостійно повинен готуватися до сезону , відмовитися від маленьких радощів життя, а займатися фізичною підготовкою,  працювати над швидкісною витривалістю. Пам’ятаю, коли ще сам грав, то у міжсезоння мені дуже подобалося займатися боксом, іншими нестандартними для баскетболу видами спорту. Звичайно, треба особливу увагу приділяти здоровому харчуванню, наївно думати, що не буде зайвої ваги у баскетболіста і він зможе реалізувати свій потенціал, якщо буде наїдатися після десятої вечора. Якщо гравець так буде себе поводити у міжсезонні, то він дійсно може називати себе професіоналом. Для мене справжній профі – це не той спортсмен, який раз у 30 днів приходить за грошима, а той хто всі 30 днів працює над собою, живе тією грою, яка дає йому змогу бути щасливою людиною.

Я сам всі ці речі зрозумів десь в 26-27 років. Легендарний американський баскетболіст Ларі Берд говорив так: «Літо-це той час, коли я можу стати кращим за інших. Я буду тренуватися, а вони відпочиватимуть». Я бажаю, що українські гравці добре запам’ятали цю пораду від великого гравця», - сказав Багатскіс.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.