Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 березня 2020, 16:03
35790
62

Що очікується на засіданні УЄФА? Всі поточні лідери стануть чемпіонами

Вже 17 березня донецький Шахтар може стати чемпіоном України 2019/20

| Оновлено 17 березня 2020, 16:03
35790
62
Що очікується на засіданні УЄФА? Всі поточні лідери стануть чемпіонами
ФК Барселона

УЄФА зустрінеться з представниками всіх 55 європейських федерацій, щоб обговорити рішення щодо визначення переможців ліг, кваліфікації в єврокубки, а також клубів, які будуть підвищуватися і понижуватися в класі.

17 березня УЄФА проведе засідання представників всіх 55 європейських федерацій, щоб обговорити реорганізацію змагань в національних лігах через пандемію коронавірусу.

На зустрічі у вівторок УЄФА повинен буде сформулювати три основні резолюції:

  • перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік;
  • вибір формату для проведення європейських змагань і вибір уніфікованих критеріїв для визначення переможців ліг, команд, які підвищуються та понижуються в класі;
  • порядок визначення кваліфікаційних місць в Лігу чемпіонів і Лігу Європи із забезпеченням справедливості та рівних прав для команд.

Що стосується визначення переможців ліги, президент УЄФА Олександр Чеферін вже підтвердив, що він підтримує визнання чемпіоном команди, яка була лідером кожного чемпіонату на той момент, коли кожна ліга була призупинена. Так, донецький «Шахтар» може бути оголошений чемпіоном України вже 17 березня.

Проте, багато хто вважає, що такий захід не знадобиться через ймовірне перенесення Євро-2020, що звільнить дати для завершення матчів національних чемпіонатів влітку. Але це, звичайно, буде залежати від того, чи достатньо на той час загостриться коронавірусна криза, щоб відновити матчі.

Якщо ситуація такого не дозволить, то УЄФА визначить команди, які потраплять до Ліги чемпіонів і Лігу Європи, беручи до уваги турнірну таблицю на той момент, коли відповідна ліга була призупинена. Таким чином, якщо УПЛ зупинять назовсім, київське «Динамо» не потрапить в Лігу чемпіонів з 3-го місця, а «Зоря» отримає путівку в кваліфікацію Ліги чемпіонів.

Європейський керівний орган не буде брати участь у визначенні критеріїв для команд, які вибувають і піднімаються в класі, дозволяючи відповідним лігам вибирати свій власний формат. Проте, буде дана порада використовувати ті ж критерії для визначення чемпіона ліги.

Оцініть матеріал
(228)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 62
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladislav Pohily
Обиднее всего это наверно перенос Евро. За этой сборной было реально интересно следить. Да и вообще финальная часть ЧЕ/ЧМ не заурядное событие типа внутренних чемпионатов или еврокубков.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Жаирс
На другой ветке я предлагал самое справедливое продолжение чемпионата,с учетом того, что
эпидемия не вечна.
"Этот чемпионат нужно сейчас приостановить и закончить осенью,а следующий провести весной 2021г в укороченом варианте 12 команд в два круга.Начиная с лета 2021-го вернуться к обычной схеме". То,что предлагается относительно досрочного определения победителей не учитывает интересы команды,которая должна покинуть высшую лигу,у которой есть ещё 9 туров,чтоб покинуть опасную зону.
Вячеслав Авдеев
Мне кажется Зоря сейчас играет лучше чем Динамо и Заря в этом варианте может играть лч .дк мне кажется его место ЛЕ,Суркис неоднократно об этом говорил?
Al Zolo
ну допустим-тем более у нас чемпион давн понятен-а что с кубком делать?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
СРОЧНО!!!
ТОЛЬКО ЧТО представитель УЕФА заявил, что организация НЕ ИМЕЕТ ПОЛНОМОЧИЙ объявлять чемпионами отдельных стран - это ПРАВО ТОЛЬКО НАЦИОНАЛЬНЫХ ФЕДЕРАЦИЙ!
Кинутая ПРОЛОХМЕТОВСКИМИ СМИ ЛОЖЬ - не имеет под собой никаких оснований.
А павелка и прочие пролохметовские ШЕСТЕРКИ пусть САМИ объявят шлюхтер чемпионом, а Зарю - вторым призером. И посмотрим, что будет дальше
zack1976
НУ ВЫ, МЛЯ И СРАЧ ТУТ РАЗВЕЛИ, САМИМ НЕ СТЫДНО???
Шахта по-любому стала б чемпионом, так что срачеразгонятелем со стороны ДК тут, как говориться, нефик снедать. Со вторым местом... ну да обидненько, может быть.
Ну а, с другой стороны, с такой игрой, не лучше ли сразу с группы стартовать, чем позорится? Тем более, ДК не ворскла, группа, скорей всего будет проходимая?
Или вас так тревожат деньги Суркиса? Не думаю, что он обанкротится от этого.
Ну а за срачеподдержателей сл стороны шахты... на зачем такую вонь поднимать? Шахтер жеж по-любому чемпион!
Вячеслав Самойлов
Конечно же, наиболее справедливым было бы доигрывание ВСЕХ несыгранных матчей в чемпионате и в кубке Украины. НО! Т.к. ПРИЧИНА приостановки (если она будет произведена) - ОБЩАЯ, то и решение о дальнейших действиях по возобновлению/продолжению/окончанию-как-
есть - ТОЖЕ должно приниматься ОБЩЕЕ для всех чемпионатов, где была приостановка. Иначе будут РАЗНЫЕ условия для представителей РАЗНЫХ лиг, а это будет не менее несправедливо, чем то, что есть у нас на сейчас, и против чего (?) выступил ниже dadaali.
JulikoB
С таким тренером как у Динамо в ЛЧ делать нечего. Так что пох. Наоборот, у Суркиса будет время подумать.
vitaha33
Чому всьому європейському футболу не перейти на систему весна_осінь, цей чемп дограти літом, а євро провести осінню? І з весни почати новий чемпіонат? Як на мене найкраще рішення
ll_pogulianka_ll
Ого,короносрач розпочався...
Serhii1988
Було б справедливо для команд між якими менше 3 очок провести матч за чемпіонство, або за попадання в єврокубки, як для кого.
Геннадий Мотовиловец
Сколько болельщиков - столько и мнений, чего гадать,ждём завтрашний день, и если кого либо не устроит решение УЕФА, подача судового иска закрутит ,,рулетку" надолго, к сожалению......
scouser
можно, как вариант, сделать так:
если в лиге команда лидирует с разницей в 4+ очка (Англия, Франция, Украина, Германия), то лидеру отдать чемпионство, а если 3- (Испания, Италия) то провести между 1-2 местом какой-то золотой матч,
так же можно разыграть места в ЕК и вылетающие команды
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Дід Піхто
Я надеюсь, представители УЕФА, не будут пороть горячку и досрочно раздавать чемпионские титулы. Надо доиграть чемпионаты и на законных основаниях выявить победителей
Дід Піхто
Неужели такое чемпионство, болельщикам шлака будет в кайф?
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил