Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2020, 18:57
7930
6

Порожні трибуни, поразка Шахтаря, Заря обійшла Динамо

Найцікавіші події 23-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 березня 2020, 18:57
7930
6
Порожні трибуни, поразка Шахтаря, Заря обійшла Динамо
ФК Динамо

Перший після поділу на шістки тур вийшов цікавим і насиченим на події. В цей ігровий день вмістилася поразка «Шахтаря», нічия «Динамо», вихід на друге місце «Зорі», драматичне львівське дербі. Шкода, що за всім цим і багато чого іншого глядачі не мали можливості спостерігати на власні очі: через карантин, викликаний коронавірусом, вхід на стадіони закритий. А ще 23-й тур УПЛ може стати останнім перед тривалим антрактом. Якщо УЄФА 17 березня все ж таки ухвалить рішення про перенесення термінів проведення Євро-2020, швидше за все, все національні чемпіонати будуть призупинені...

Слова туру

Після гри з «Дніпром-1» наставник «Маріуполя» Олександр Бабич заговорив про потойбічні сили: «Вважаю, що був цікавий футбол, поки не втрутилися потойбічні сили. Ключові моменти - це пенальті в наші ворота і не поставлений пенальті в ворота господарів. ВАР потрібен для того, щоб дивитися пенальті, гольові моменти, поза грою. Але не втручатися в боротьбу за другу зону. Зазвичай команда, яка виграє другу зону, володіє ініціативою, контролює м'яч. Хотілося, щоб таких ВАР наваристих було менше. За картками немає претензій. Ми з хлопцями обговорили це. Сказали їм, щоб взагалі нікого не чіпали і грали, як козаки з мушкетерами - дуже коректно. Сьогодні всі картки були по ділу».

Стабільність туру


СК Дніпро-1. Владислав Супряга

Форвард «Дніпро-1» Владислав Супряга після відновлення чемпіонату забив в два рази більше, ніж в осінній частині першості. До зимових канікул на рахунку молодого нападника було лише три результативні удари. Зараз в його активі - вже дев'ять забитих м'ячів. Від результативних дій Влада навесні постраждали «Карпати», «Динамо», «Шахтар» і тепер ось «Маріуполь». Завидна стабільність.

Дербі туру

Через примхи календаря і в нинішньому турі відбулося львівське дербі. Але, на відміну від матчу попереднього ігрового дня, нинішня зустріч «Львова» і «Карпат» запам'ятається надовго. У першому таймі команди знову довго запрягали: мінімум гольових моментів, максимум боротьби. Правда, гол таки був забитий: Братков відзначився взяттям власних воріт. А ось у другій половині гри стало веселіше. Спочатку «містяни» відновили рівновагу, після чого гра стала жвавішою і емоційнішою, а її розв'язку можна вважати драматичною. На 86-й хвилині «Карпати» отримали право на пенальті, але Назарина не зміг його реалізувати. Через дві хвилини арбітр Кутаков віддав «боржок» номінальним господарям, призначивши пенальті в ворота суперника. Але і на цей раз «повз касу» - Татарков не забив.

Цифри і факти. Найважливіші події 23-го туру УПЛ

Воротарі туру

Відмінно себе зарекомендували у львівському дербі голкіпери. І Кудрик, і Сарнавський неодноразово рятували свої команди протягом усього поєдинку. А кульмінацією їх успішних дій стало відбиття пенальті. Спочатку свої навички пенальтиста продемонстрував страж воріт «Львова». Сарнавський потягнув удар Назарини. Для Богдана це вже третя поспіль виграна дуель з «точки». А ще за дві хвилини черга рятувати настала для візаві Сарнавського. І на цей раз кіпер виявився сильнішим: Кудрик відбив сильний удар в кут Татаркова.

Характер туру

Нещодавно, в останню неділю лютого, «Колос» досить несподівано - як за рахунком, але закономірно по грі - здолав на виїзді «Олександрію». І ось через кілька тижнів суперники знову зустрілися на «Ніці». І на цей раз гості змогли збентежити підопічних Шарана. Але лише в першому таймі: цей відрізок по грі виграли ковалівці, але господарі зуміли зрівняти рахунок перед самим свистком на перерву. А от у другому таймі «Олександрія» включила швидкість і характер. Господарі забили тричі. Що показово: у всіх цих епізодах в тій чи іншій ролі взяв участь Василь Грицук. Гості змогли відповісти лише один раз - гол в активі Лисенка.

Матч туру


ФК Шахтар

У Запоріжжі зустрілися «Зоря» і «Шахтар» - третя і перша команди станом на початок матчу. Як шкода, що цей поєдинок відбувся без глядачів. Тому що подивитися було на що. І на кого. «Зоря» виявилася не тільки конкурентоспроможною командою, але і перевершила свого суперника і в плані мотивації, та й в плані майстерності - чого вже там. Так, потрібно робити акцент на тому, що «гірники» діяли на тлі втоми після гри в Вольфсбурзі, але цей факт анітрохи не применшує заслуг команди Скрипника. Луганці створили більше небезпечних моментів, більше завдали ударів в площину воріт. Загалом, вони заслужили цю перемогу. Нехай вона і відбулася завдяки випадковому удару. Після цієї перемоги «Зоря» вийшла на друге місце. Але «Динамо», що грало трохи пізніше з «Десною», було проти такого розкладу.

Сейв туру

Луїш Каштру дав відпочити в матчі проти «Зорі» основному голкіперу «Шахтаря» П'ятову. Замість Андрія «рамку» захищав юний Трубін. І захищав досить впевнено. І аж ніяк не його вина, що «Шахтар» програв: аж надто складним був удар Михайличенка. А в декількох моментах Трубін по-справжньому рятував свою команду. Зокрема, на 71-й хвилині воротар «Шахтаря» нейтралізував вихід один в один Кабаєва. Здавалося, що форвард «Зорі» вже обіграв Трубіна і ось-ось відправить м'яч у ворота, але в останній момент 18-річний воротар в красивому кидку виніс м'яч з-під ніг Кабаєва.

Гол туру

Тут двох думок бути не може: гол Михайличенка «Шахтарю». Захисник «Зорі» після подачі Юрченка від кутового прапорця гарматним ударом метрів з тринадцяти буквально прошив воротаря «Шахтаря» Трубіна. М'яч залетів у ворота по центру, але дорікнути голкіпера нема в чому: удар був настільки сильним, що відбити його у Трубіна не було навіть найменшої можливості. Зайвої ваги цьому голу додає і той факт, що він був забитий на останніх хвилинах поєдинку, і цей м'яч став єдиним і переможним.

Нічия туру

Футболісти «Динамо», виходячи на матч проти «Десни», знали підсумок протистояння «Зоря» - «Шахтар». Стало бути, для того, щоб знову повернутися на друге місце, киянам потрібно було обов'язково обігравати чернігівців. Інакше - третє місце. По першому тайму не скажеш, що команда Михайличенка що б то не було хотіла виграти. Швидше навіть навпаки: гості виглядали активнішими і націленішими на ворота. Правда, найбільш реальний шанс відкрити рахунок був у Шепелєва, але півзахисник у ворота не влучив. Все найцікавіше почалося в другому таймі. Спочатку господарі рахунок відкрили: Русин скористався прострілом з правого флангу атаки. Але втримати перемогу динамівцям не вдалося. Кращий бомбардир «Десни» Філіппов зумів відновити статус-кво. У підсумку «Динамо» відкотилося на третє місце (у «Зорі» і «Динамо» однакова кількість очок, але луганці вище через особисті зустрічі), «Десна» залишилася четвертою.

Помилка туру

Співавтором забитого м'яча в ворота «Динамо» можна вважати півзахисника столичного клубу Караваєва. Саме з передачі Олександра на свого голкіпера почалася гольова атака підопічних Рябоконя. Прудконогий Філіппов перехопив цей пас, обіграв воротаря і забивав уже в порожні ворота.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 6
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 16
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Владимиров
приостановить, а закончить тогда когда будет снят карантин и не будет угрозы эпидемии.
Александр Жаирс
Считаю,что этот чемпионат нужно сейчас приостановить и закончить осенью,а следующий провести весной в укороченом варианте 12 команд в два круга. Переход на 14 или 16 команд прийдется отложить на один сезон.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Мария Потапчук
Приостанавливать нужно было на прошлой неделе, как во всей Европе! Как раз после первого этапа! А сейчас как считать?? Дебилы сидят в Ффу
brothers_skill_found
Заря може і обійшла Динамо, але вперло шахтарю)