Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 14 березня 2020, 18:48
5744
8

АПЛ може бути розширена до 22 команд в наступному сезоні через коронавірус

Це станеться в тому випадку, якщо нинішній розіграш чемпіонату так і не буде завершено

| Оновлено 14 березня 2020, 18:48
5744
8
АПЛ може бути розширена до 22 команд в наступному сезоні через коронавірус
premierleague.com

Керівництво англійської Прем'єр-ліги має кілька варіантів, як діяти в подальшому через припинення розіграшу чемпіонату через пандемію коронавірусу.

На даний момент АПЛ призупинена до 4 квітня, але вже є інформація про те, що далеко не всі клуби турніру побажають продовжити сезон, оскільки зіткнуться з різними проблемами.

Якщо сезон в АПЛ не буде дограний, то станом на сьогоднішній день, керівництво ліги бачить можливість віддати титул чемпіона «Ліверпулю». Проти цього не заперечує переважна більшість команд-учасниць турніру.

У той же час, як бути з путівками в Лігу чемпіонів на наступний сезон і зі збереженням прописки для клубів з дна турнірної таблиці поки однозначної думки немає. Розглядається можливість збільшення числа учасників наступного сезону в АПЛ до 22-х за рахунок запрошення в еліту двох кращих на поточний момент команд Чемпіоншипу («Лідса» та «Вест Бромвіча»). При цьому, в сезоні-2020/21 в такому разі буде скасовано проведення Кубка ліги, що дозволить дещо розвантажити календар для додаткової кількості матчів у Прем'єр-лізі. Також цей варіант розіграшу передбачає виліт з АПЛ за підсумками наступного сезону відразу п'яти команд, щоб в чемпіонаті-2021/22 знову довести число учасників елітного дивізіону до 20.

Ще складнішою є ситуація з місцями від Англії в Лізі чемпіонів. Керівництво АПЛ має намір провести консультації з УЄФА і запропонувати організації взяти в наступний розіграш найпрестижнішого клубного турніру континенту ті ж чотири команди, які брали старт в сезоні-2019/20, а також додати до них «Лестер», «Манчестер Юнайтед» і «Вулверхемптон», але включити останні три команди в «широку кваліфікацію» турніру.

Відзначимо, що станом на сьогодні, в Великобританії зареєстровано 798 підтверджених випадків захворювання на коронавірус COVID-19, а також 11 смертей від цієї хвороби.

Джерело The Telegraph
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mmuk
7 клубів в Лізі чемпіонів і Італія так захоче з Іспанією. В своєму розумі
time4real
Ледь не пів-року тіки й писали, що Ліверпулю вже ніхто і нічого не завадить вибороти чемпіонство вдома, на яке вони чекали 2 десятка років. Оце найяскравіше підтвердження що не требіа бігти поперед паравозу ) Де факто Ліверпуль чемпіон але математично ще ні, тому в разі призначення його переможцем, фанати інших топів це не визнають-)
Golhrenshtanga
Давайте тогда и Украине столько мест в ЛЧ
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
RoNIkyo
А сколько команд от Англии было в прошлом сезоне в еврокубках?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pro100alex88
Да все просто. Ливер в ЛЧ, остальные 6 команд(МС, Челси, Тотенхем, Лестер, МЮ и Вулв) в плей-офф перед стартом ЛЧ. 3 победителя в ЛЧ, проигравшие играют плей-офф с Арсеналом, Шефилдом и Бернли.