Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 14 березня 2020, 10:19
1319
0

Коронавірус прорідив лави учасників Gibraltar Open

Стартував черговий снукерний турнір

| Оновлено 14 березня 2020, 10:19
1319
0
Коронавірус прорідив лави учасників Gibraltar Open
wst.tv. Бен Вулластон

У Гібралтарі почався 15-й рейтинговий турнір сезону - Gibraltar Open. На жаль, через пандемію коронавіруса він пройде в незвичному форматі. Організатори обмежили кількість глядачів на матчах сотнею людей. До того ж графік максимально ущільнили. Всі поєдинки, починаючи з 1/64 і до фіналу, пройдуть у форматі до 4-х перемог. А оскільки терміни проведення турніру скоротили до 3-х днів, то за день гравцям доведеться проводити по 3-4 зустрічі.

Призовий фонд склав 251 тис. фунтів, з них переможець отримає 50, а фіналіст - 20 тис. Приз за найбільшу серію - 5 тис. фунтів. Додамо також, що Gibraltar Open - це заключна подія Європейської серії. Кращий учасник серії з 4-х турнірів отримає бонус у розмірі 150 тис. фунтів. Лідирує поки Ніл Робертсон, який заробив 115 тис., у Джадда Трампа - 80 тис. в цьому сезоні. Але коронавірус втрутився і тут. Більше 60 снукеристів відмовилися брати участь в Gibraltar Open. Серед них - Джон Хіггінс, Марк Аллен, Девід Гілберт, Стівен Магуайр, Алі Картер, Грем Дотт, Ноппон Саенгхам, Курт Мафлін, Джиммі Уайт. І Ніл Робертсон! Тож Трамп може виграти Європейську серію, але для цього йому потрібно перемогти на нинішньому турнірі.

У перший день змагань були зіграні поєдинки 1/64-1/16 фіналу у верхній частині турнірної сітки. Не обійшлося без несподіванок. Головною став виліт чинного переможця Стюарта Бінем від Бена Вулластона (№36 світового рейтингу). Вулластон оформив два брейка «+70», і цього йому вистачило для впевненої перемоги - 4:0.

Завершив виступи і Марк Селбі, Але у нього і суперник був сильнішим, і поразка стала не «сухою». Марк зробив сотенну серію, проте програв Лю Хаотяню (29-му в світовому табелі про ранги). Відзначимо, що китаєць також записав до свого активу сенчурі і 2 півсотенних брейка. У підсумку переміг з рахунком 4:1.

Інші високорейтингові гравці пробилися в 1/8 фіналу. Тепчайя Ун-Нух спершу вибив №16 посіву Гарі Уїлсона, переміг Мея Сівеня, а потім всього лише за 43 хвилини розібрався з Харві Чандлером. Марк Вільямс пройшов Каспера Филипяка, Чжоу Юелуна і Мартіна Гоулда. Кайрен Вілсон в трьох матчах програв тільки одну партію - Сі Цзяхуею. А у Девіда Ліллі та Люки Бреселя виграв «всуху», по 4:0. Цікавим обіцяє стати його протистояння з Фергалом О'Брайеном, який поки що є автором найбільшої серії - 139 очок.

 

Решта поєдинків 1/64-1/16 фіналу (з нижньої частини турнірної сітки) відбудуться в суботу, 14 березня.

1/16 фіналу.
Стюарт Бінем  – Бен Вулластон  – 0:4
Тепчайя Ун-Нух  – Харві Чандлер  – 4:0
Фергал О'Брайен  – Чень Цзифань  – 4:2
Люка Бресель  – Кайрен Вілсон  – 0:4
Марк Селбі  – Лю Хаотянь  – 1:4
Олівер Лайнс  – Девід Грейс  – 1:4
Скотт Дональдсон Тянь Пенфей  – 2:4
Мартін Гоулд  – Марк Вільямс  – 1:4

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.