Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
|
563
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Я задоволений виступом Київ-Баскета в Кубку Європи ФІБА»

Наставник української команди про виліт з турніру

Айнарс БАГАТСКІС: «Я задоволений виступом Київ-Баскета в Кубку Європи ФІБА»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Головний тренер «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс прокоментував виступ своєї команди — останнього представника України на євроарені — у заключному матчі Кубка Європи ФІБА, в якому столичний колектив вдруге поступився турецькій «Каршияці» (67:88) в матчі 1/4 фіналу.

«Як на мене, результат на табло не дуже відображає те, що відбувалося на майданчику. Думаю, ви знаєте, що за рейтингом — «Каршияка» це команда номер один в Кубку Європи. За комплектацією, за можливостями та талантом — це стабільний учасник плей-оф Ліги чемпіонів. 

У першому матчі ми були у грі лише 29 хвилин. Вчора перед грою я казав гравцям, що якщо ми хочемо залишатись у матчі довше, ми маємо утримувати повну концентрацію протягом всієї дистанції. Якщо брати матч в Туреччині, то 33 хвилини ми грали на равних, а останні 7 хвилин програли тотально свій щит. Десь ми приймали невірні рішення у нападі і нас відразу карали у швидких проривах. Ці останні сім хвилин зіпсували результат матчу. 

Ми намагалися грати широкою ротацією, але у нас не було Влада Коренюка, який став батьком вчора і його, як ресурса, нам не вистачало. Я не можу висловити претензії гравцям, адже вони намагалися робити все якнайкраще, але те, що в них не завжди виходило — це вже інше. Ми не були хлопчиками для биття, хоч і програли багато за підсумками двох матчів. 

«Київ-Баскет» — молодий клуб і зайшов далеко в Кубку Європи. Можна було і пройти далі, якщо б ми грали з іншим турецьким клубом. Але потрібно розуміти, що «Бахчишехір» розгромив Вентспілс у чвертьфіналі і це все умовно. Могло бути все гірше, адже на першому етапі ми потрапили до дуже солідної групи. 

Я задоволений нашим виступом в Кубку Європи, але завжди може бути краще. Всі українські гравці «Київ-Баскета», які є кандидатами до національної збірної України, отримали бесцінний досвід. Дуже хотілося б, щоб гравці змогли використати цей досвід у майбутньому. Щоб вони розуміли, що вони отримали і змогли це використовувати у майбутньому», - сказав Багатскіс.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна U-18 з 3 перемогами вийшла до 1/4 фіналу ЧС з баскетболу 3x3
Баскетбол | 29 серпня 2024, 14:23 0
Жіноча збірна U-18 з 3 перемогами вийшла до 1/4 фіналу ЧС з баскетболу 3x3

Суперником збірної України в 1/4 фіналу буде команда Китаю

Коли Баварія? Відомий розклад матчів Шахтаря в Лізі чемпіонів 2024/25
Футбол | 31 серпня 2024, 14:42 39
Коли Баварія? Відомий розклад матчів Шахтаря в Лізі чемпіонів 2024/25

На груповій стадії турніру «гірники» проведуть 8 поєдинків

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.