Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 березня 2020, 23:56
2251
0

Луїш КАШТРУ: «Футбольний матч без уболівальників знижує твої очікування»

Наставник Шахтаря про матч Ліги Європи

| Оновлено 11 березня 2020, 23:56
2251
0
Луїш КАШТРУ: «Футбольний матч без уболівальників знижує твої очікування»
ФК Шахтар

У четвер, 12-го березня, відбудеться перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому зустрінуться «Вольфсбург» і донецький «Шахтар». Матч пройде в Вольфсбурзі на «Фольксваген-Арені», початок о 22:00 за київським часом.

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру поділився очікуваннями від матчу у Вольфсбургу, розповів про кадрову ситуацію та високу інтенсивність у єврокубках.

– Містере, завтра очікується поєдинок без глядачів. Як цей факт уплине на гру?

– Футбольний матч без уболівальників знижує твої сподівання в професії. Звісно, нам завжди хочеться, аби був повний стадіон. Уболівальники є дуже важливими для гри. Це майже те саме, що в театрі, коли актори грають, однак нікого немає в залі, ніхто на них не дивиться. Так, вони виконують свою роботу, але дуже важливої складової бракує. Знаємо, що наші вболівальники далеко, проте вони дивитимуться нас по телевізору. І ми однаково відчуватимемо їхню підтримку. І, крім нашого професійного обов’язку, це додає відповідальності провести гарний матч.

– Як футболісти сприйняли новину про те, що гратимуть без глядачів?

– Були трохи розчаровані. Нам дуже подобається атмосфера повного стадіону. Футбол ґрунтується саме на цьому, на емоціях. Ми завжди відчуваємо те, що походить від трибун, навіть якщо йде на користь суперникові, і для нас є великою мотивацією. Відсутність глядачів надасть дивного відчуття, однак таким є життя, інакше не можна. Щодо коронавірусу зараз говорять і пишуть усюди: по телебаченню, в Інтернеті, в газетах. Є недолік безпеки, й потрібно вживати найжорсткіших заходів. Це певний сигнал – усі повинні бути дуже обачними, в тому числі ті, хто живе у футбольному світі та постійно подорожує. Зараз ми маємо продемонструвати свою гру.

– Якою є кадрова ситуація в «Шахтарі» перед першим матчем із «Вольфсбургом»?

– Усі, хто прилетів з нами, цілковито готові. Оберемо найкращий варіант складу з можливих. Попереду дуже складна боротьба. «Вольфсбург» виступає в Бундеслізі, одній із топових п’яти ліг Європи. Аби домогтися позитивного результату, завтра слід бути на високому рівні. Ми усвідомлюємо, що раунди плей-оф складаються з двох матчів і завтра ще нічого не вирішиться, адже це лише перша частина.

– Як почувається Коваленко? Чи готовий він зіграти?

– Побачимо. Медичний департамент максимально працює на те, аби підготувати футболістів до поєдинку. Зараз щодо складу говорити ми не можемо – залишимо рішення на день матчу. Сподіваємось, що всі, хто прилетів до Німеччини, будуть готовими.

– Олівер Гласнер сказав, що завтра його команда спробує запропонувати вищу інтенсивність гри, ніж та, до якої суперник звик у чемпіонаті України. Чи готовий «Шахтар» до такого сценарію?

– Дякувати Богові, що так станеться. «Манчестер Сіті», «Аталанта», «Динамо» (Загреб) і «Бенфіка» робили те саме. Ні для кого не секрет, що у єврокубках усі діють дуже агресивно та інтенсивно. Ми маємо бути готові правильно відповісти на ці вимоги.

 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону
Футбол | 27 квітня 2024, 01:36 0
Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону

«Салернітана» в гостях поступилася «Фрозіноне» у 34-му турі чемпіонату Італії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.