Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 липня 2021, 22:40
806
0

Каршияка – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни спробують зробити спортивний подвиг в Туреччині

| Оновлено 06 липня 2021, 22:40
806
0
Каршияка – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Каршияка» - «Київ-Баскет» відбудеться в середу, 11 березня, в Туреччині. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. 

Ще перед стартом чвертьфінальних баталій в Кубку ФІБА було зрозуміло, що «Київ-Баскет» є стовідсотковим андердогом в дуелі з турецькою «Каршиякою». Перша гра між суперниками підтвердила такий розклад сил і тепер для виходу до наступного раунду турніру киянам необхідно перемагати турків на їх майданчику з різницею не менш ніж в дев'ятнадцять очок.

Таке складне завдання столичні баскетболісти отримали в результаті поразки тижневої давнини в Києві з рахунком – 71:89. «Київ-Баскет» непогано почав гру і навіть виграв першу чверть, але надалі клас гравців турецького клубу взяв своє, і гості довели матч до комфортної перемоги. Найрезультативнішими у складі киян стали Богдан Близнюк (16 очок + 2 підбирання, 16 балів рейтингу ефективності) і Максим Пустозвонов (13 очок + 3 підбирання, але всього лише 4 бали рейтингу ефективності). У складі «Каршияки» хороший матч провели Брендон Тріч (16 очок + 4 підбирання + 2 передачі + 3 перехоплення, 21 бал рейтингу ефективності), Амат М'Байє (16 очок + 7 підбирань + 4 передачі, 18 балів рейтингу ефективності) і Джордан Морган (16 очок + 5 підбирань + 2 передачі, 16 балів рейтингу ефективності).

На минулих вихідних команди провели по одному матчу в національних чемпіонатах і синхронно здобули перемоги. Кияни на виїзді в овертаймі обіграли «Харківських Соколів» – 98:95, а «Каршияка» на своєму майданчику просто рознесла «Бахчешехір» – 85:54, з яким раніше перетиналася в другому груповому раунді Кубка ФІБА. «Каршияка» продовжує сенсаційно утримувати другу сходинку в чемпіонаті Туреччини з показником в дев'ятнадцять перемог і три поразки. Суперники «Київ-Баскета» на одну перемогу поступаються лідеру турніру – «Ефес Пілсену» і на дві вікторії випереджають зірковий «Фенербахче», який йде на третьому місці.

Варто відзначити, що, незважаючи на абсолютний фаворитизм підопічних Уфука Саріджі в Кубку ФІБА, баскетболісти «Каршияки» дуже слабко представлені в списках кращих гравців турніру практично за всіма основними статистичними номінаціями. Так, у рейтингу кращих снайперів єврокубка кращим з гравців «Каршияки» є Джордан Морган, який з 15,7 набраними очками за гру займає лише 13 місце. Він же йде на 10 місці в заліку кращих ребаундерів Кубка ФІБА з 6,9 підбираннями в середньому за гру. У списку кращих асистентів турніру американський легіонер «Каршияки» Тоні Тейлор знаходиться всього лише на 18 загальної позиції з 3,9 передачами в середньому за матч. Втім, такий статистичний розклад не заважає туркам впевнено обігравати своїх суперників в турнірі.

Здолати «Каршияку» в нинішньому сезоні – місія не з простих, а зробити це з різницею в дев'ятнадцять очок і зовсім видається завданням вкрай складним до виконання. Прямо скажемо, зробити це у «Київ-Баскета» шансів трохи більше нуля, але спробувати грюкнути дверима і нав'язати туркам як мінімум запеклу боротьбу в окремо взятому поєдинку, підопічні Айнарса Багатскіса повинні постаратися. Саме в матчах з такими суперниками і формуються характер й бойовий дух команди, які дуже знадобляться киянам в заключній фазі сезону.

Прогноз Sport.ua: перемога «Каршияки».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.