Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2020, 15:45
17968
3

Шоу Монзуль і Арановського, Динамо знову друге, перестрілка в Києві

Найцікавіші події 22-го туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 вересня 2020, 15:45
17968
3
Шоу Монзуль і Арановського, Динамо знову друге, перестрілка в Києві
ФК Шахтар

Безумовною фішкою туру стало те, що він став останнім в звичному форматі. Уже в наступний ігровий день команди змагатимуться в двох шістках. Невідомою залишалася доля лише шостого місця. На нього претендували двоє - «Колос» і «Маріуполь». Центральний поєдинок туру відбувся в Олександрії, де динамівці заслужено перемогли господарів. Арбітр зустрічі Можаровський виявився не на висоті. Чергове шоу влаштувала Монзуль, на цей раз обслуговуючи матч «Десни» і «Зорі». Щось схоже видав і суддя матчу «Дніпро-1» - «Маріуполь» Арановський. Подією стало і львівське дербі: хоч зараз «Львів» та «Карпати» серед аутсайдерів, їх протистояння завжди ненудні.

Матч туру

В Олександрії зустрілися бронзовий і срібний призер минулого сезону. Гра вийшла не дуже видовищною з позиції футбольної краси, але дуже бойовою. У першому таймі єдиний цікавий момент - гол Шабанова. А після перерви понеслося. Спочатку арбітр зустрічі Можаровський за другу жовту картку вилучив Довгого. Другий «гірчичник» - вельми спірний. Але, граючи в меншості, господарі довго виглядали трохи краще за киян. Проте, саме гості після гарної атаки збільшили розрив у рахунку. Але далі знову нагадав про себе Можаровський, поставивши «лівий» пенальті в ворота «Динамо». І все ж, останнє слово було за киянами. Миколенко забив третій м'яч, на який господарі вже не змогли відповісти. Ця перемога повернула команду Михайличенка на друге місце.

Іменинник туру

У день гри з «Олександрією» захисник «Динамо» Шабанов відзначав день народження. Артему виповнилося 28 років. Київський центрбек зробив собі непоганий подарунок. В кінці першого тайму Артем виявився найспритнішим у штрафному майданчику господарів і зумів відкрити рахунок в матчі. Відзначився він і в другому таймі. На цей раз зі знаком мінус: він завалив у штрафному майданчику Сітала, але арбітр чомусь пенальті не дав. Напевно, знав, що Шабанов іменинник, тому не захотів псувати людині свято.

Пенальті туру

Найбезглуздіший пенальті туру - в матчі «Олександрія» - «Динамо». Складно сказати, що побачив арбітр зустрічі Юрій Можаровський в тому епізоді, коли призначав одинадцятиметровий удар у ворота гостей. Сидорчук не фолив проти опонента, він навіть не зачепив його. Але Можаровський був непохитним. Суддівський вирок реалізував Гречишкін.

Дебютант туру

Іменитий динамівський захисник Піваріч, який завоював зі своєю збірною «срібло» чемпіонату світу-2018, в складі свого клубу - рідкісний гість. В останній раз хорват виходив на поле у складі «біло-блакитних» на початку листопада 2018-го. Причина - травми, та й Миколенко на позиції лівого захисника виглядав краще. І ось в матчі проти «Олександрії» Піваріч через майже півтора року знову зіграв за «Динамо».

Слова туру

Після матчу з «Олександрією» наставник динамівців Олексій Михайличенко ще раз висловився про ВАР. І про регламент змагань: «Я недавно торкнувся питання про ВАР, і не всі зрозуміли, про що я тоді хотів сказати. Почали з'являтися якісь статті про це. А я ж хотів лише озвучити свою думку про те, що або необхідно вводити ВАР на всіх без винятку матчах, або взагалі не вводити. Це не критика з мого боку, а просто мої думки. Точно так у мене є думка, що в двох останніх турах першого етапу чемпіонату, коли вирішується розподіл місць в «шістках», всі матчі повинні проходити в один день і починатися в один і той же час. З тієї ж причини: всі команди повинні знаходитися в рівних умовах. Але, може, я й помиляюся».

Шоу туру

Катерина Монзуль в минулому турі запам'яталася резонансним арбітражем в грі «Дніпра-1» і «Динамо», коли після перегляду «телевізора» вилучила двох футболістів. І в цьому турі Монзуль, яка працювала на матчі «Десна» - «Зоря», відзначилася подібним геройством. Спочатку вона вилучила гравця господарів Гуцуляка за фол на Юрченку. Для винесення такого вердикту їй знадобилася допомога ВАР. За допомогою відеоповтору вона зважилася і на друге вилучення в матчі, коли показала червону картку Луньову. Показово, що в другому випадку Монзуль майже три хвилини переглядала повтор.

Червона Гуцуляку.

Червона Луньову.

Атака туру

Єдиний гол в матчі «Десна» - «Зоря» був забитий після стрімкої і блискучої атаки, в завершальній стадії якої взяли участь Мостовий, Будківський і Філіппов. Перший віддав хорошу передачу, другий красиво відпасував на Філіппова, і форвард «сіверян» на високій швидкості обійшов відразу декількох опонентів і пробив в дальній кут.

Невдаха туру

«Олімпік» після призначення на тренерський місток Вісенте Гомеса змінився. Команда з явного аутсайдера ніби за помахом чарівної палички перетворилася на середняка. В кінці минулого року донеччани всерйоз претендували на шосте місце. Але у весняній частині сезону все змінилося. Чотири поспіль поразки. Причому, що показово, «олімпійці» при цьому демонструють непогану гру. Ось і в матчі проти «Ворскли» вони не були гіршими за суперника. Але знову програли. І тепер разом із «Карпатами» - головні претенденти на виліт.

Дербі туру

Шість жовтих карток, одна з яких перетворилася на червону, вогняне фаєр-шоу на трибунах, через яке арбітр був змушений переривати матч, майже п'ять з половиною тисяч глядачів, що вельми непогано для наших футбольних «широт» - ось антураж львівського «дербі ». Правда, футболу як такого в ньому було небагато. А якщо конкретно - практично не було. Три невиразних удари в площину воріт на двох - ось і все, що створили опоненти в цьому поєдинку. Напевно, головним для них був результат. Заробили по очку - це головний підсумок протистояння.

Гість туру

В 1/8 фіналу Ліги Європи «Шахтар» зіграє з німецьким «Вольфсбургом». На поєдинку українського чемпіона проти «Колоса», який відбувся на київському стадіоні «Оболонь», був присутній головний тренер «Вольфсбурга» Олівер Гласнер і один із його асистентів. Складно сказати, чи почерпнув щось конкретне з побаченого наставник «вовків», однак можна не сумніватися, що «Вольфсбург» до поєдинку з «Шахтарем» готується дуже серйозно. Втім, напевно, як і лідер УПЛ.

Помилка туру

До 37-ї хвилини нічого не віщувало біди біля воріт «Шахтаря». Донеччани впевнено вели в два м'ячі з «Колосом», і господарям доводилося сподіватися лише на диво. І воно сталося. Голкіпер «гірників» Пятов дуже невдало виніс м'яч від воріт - фактично в ноги Мільку. Вадим цим царським подарунком скористався сповна: протягнув м'яч до штрафного майданчика «гірників» і потужно пробив. Воротар «Шахтаря» парирувати цей удар не зміг.

Перестрілка туру

У матчі «Колос» - «Шахтар» суперники на двох забили сім м'ячів. Спочатку здавалося, що чемпіони України здобудуть легку перемогу: до 31-ї хвилини вони вели 2:0. Помилка П'ятова і точний удар Мілька дали шанс «Колосу», але Тете, забивши третій гол «гірників», здавалося, зняв питання про переможця. Але команда Костишина знайшла в собі сили не тільки скоротити відставання в рахунку, але і зрівняти його: постаралися Гавриш і все той же Мілько. Але останнє слово було все ж за «Шахтарем». Після швидкої атаки Мораес забив четвертий, переможний м'яч у ворота «Колоса». Правда, ця поразка не особливо засмутила ковалівців. Швидше навпаки, адже в паралельному матчі «Маріуполь» програв «Дніпру-1», стало бути, «Колос» зберіг за собою шосте місце.

Бій туру

Єдине турнірне запитання, яке потребувало відповіді вже в цьому турі, стосувався того, хто фінішує на шостому місці. На останню вакансію в верхню шістку претендували лише двоє: «Колос» і «Маріуполь». Ковалівці грали проти «Шахтаря», який за допомогою цього поєдинку готувався до матчу проти «Вольфсбурга». Тобто, шансів у команди Костишина було небагато. Але в ковалівців була перевага над маріупольцями у вигляді одного очка. А ось сам «Маріуполь» грав в Дніпрі проти команди Михайленка, яка втратила шанси на верхню шістку. Незважаючи на відсутність особливої мотивації, «Дніпро-1» дав бій «Маріуполю». Вже до 39-й хвилині гри гості залишилися вдев'ятьох.

Спочатку арбітр зустрічі Арановський вилучив Чоботенка, а потім подібна доля спіткала Яворського. Але на цьому Арановський не зупинився - на 75 хвилині він вилучив ще одного гравця гостей - Ігнатенка. Певна річ, що встояти в матчі, маючи на три футболісти менше, у «Маріуполя» практично не було шансів. Підсумок - перемога дніпрян 3:0, яка залишає на шостому місці «Колос».

Гол туру

Класний гол забив півзахисник «Дніпра-1» Булеца «Маріуполю». Сергій відправив м'яч зі штрафного удару прямо в дев'ятку воріт приазовців. В цьому випадку звинувачувати воротаря команди гостей немає сенсу: Гальчук намагався реагувати, але м'яч влетів безпосередньо в «дев'ятку» воріт.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав олімпійського чемпіона в гімнастиці Верняєва
Футбол | 09 травня 2024, 12:03 1
ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав олімпійського чемпіона в гімнастиці Верняєва

Уродженець Донецька виявився затребуваним клубом із рідного міста

Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0
Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрій Ганусяк
монзуль стала додатком до вар, на жаль поганим, який не розуміє гри. у обох вилученнях цього туру та буяльського в попередньому, правила скоріш за все, порушували не вилучені гравці, а навпаки. така ж ситуація з пеналем у ворота киян придуманим можаровським, атакуючий гравець вибіг ззаду, низько нахилив голову, це він порушив правила. ці судді постійно судять необ"єктивно.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил