Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2020, 02:36
15772
37

Дніпро-1 добив Маріуполь, що залишився увісьмох

Колектив Олександра Бабича самоусунувся від потрапляння до верхньої половини турнірної таблиці

| Оновлено 09 листопада 2020, 02:36
15772
37
Дніпро-1 добив Маріуполь, що залишився увісьмох
СК Дніпро-1

У останньому турі першого етапу розіграшу Української Прем'єр-ліги зразка сезону 2019/20 розгорілася справжня битва за останній з доступних слотів у верхній половині турнірної таблиці. Заочну боротьбу в поєдинках, що відбувалися паралельно, вели дебютант «елітної» національної першості «Колос» з с. Ковалівка та «Маріуполь».

Однак доля приазовців безпосередньо залежала від результату гри їх конкурента проти донецького «Шахтаря» – чинного чемпіона України. При цьому, колективу Олександра Бабича у 22-му турі довелося грати в гостях у свого переслідувача в турнірній таблиці, дніпровського «Дніпра-1», який лише посеред звітного тижня остаточно розпрощався з надією перетнути екватор національної першості.

Підопічні Дмитра Михайленка ударно почали офіційну частину 2020-го року, оформивши ефектну перемогу над київським «Динамо» (3:1) тижнем раніше, проте впоратися з «Шахтарем» вже в наступній грі (1:4) не змогли. «Маріуполь», у свою чергу, у черговий раз провалив випробування в протистоянні з представниками верхньої половини турнірної таблиці, що породило приводи для обговорення необхідності для команди вриватися до більш сильної групи.

Гра у приазовців пішла не найліпшим чином практично від самого початку. Витримавши стартовий наступ дніпрян без особливих втрат, підопічні Бабича не ризикнули піти на загострення. У підсумку, глядачі отримали півгодини ігрового часу без вартих для уваги моментів біля чиїхось воріт. Однак вмить усе змінило вилучення у гостей. Чоботенко вже встиг змиритися з тим, що йому вдалося відбутися попередженням за грубий підкат проти Вакулка, але на матчі не просто так була присутня система VAR. Перегляд повтору згенерував для арбітра підсумкову думку щодо грубості фолу, а також про необхідності вилучати гравця «Маріуполя».

Контроль над ситуацією перейшов під повне розпорядження команди Дмитра Михайленка, але дніпрянам довго не вдавалося налагодити поставки м'яча в штрафну на пару форвардів Хобленко – Супряга. Власне, Владислав так і покине межі поля без забитого м'яча, незважаючи на гольову серію, що вже почала формуватися до цього.

Тим часом, «Маріуполь» пішов за другою червоною в звітній зустрічі. Яворський врізав ліктем в голову Хобленку в центрі поля, хоча вже мав за собою попередження. Удев'ятьох грати гостям стало ще складніше, що на тлі активності «Колоса» в паралельній зустрічі вимальовувало для приазовців гнітючу картину.

Колективу Михайленка не було куди поспішати, тому свої забиті м'ячі «Дніпро-1» переніс на другий тайм протистояння. Вихід Чичикова на футбольне поле після перерви був продиктований відсутністю необхідності грати з двома гравцями в центральній зоні півзахисту. Саме Олексію і вдалося відправити м'яч у сітку чужих воріт ударом боковими ножицями з центру штрафного майданчика на 69-й хвилині.

Утім, «Маріуполь» засудив себе сам. Відмашка Ігнатенко від Кравченка в центрі поля була супроводжена словесною тирадою гравця гостей на адресу суперника. І все це з жовтою в «пасиві». Третє вилучення! Увісьмох у «Маріуполя» шансів відігратися було рівно стільки ж, скільки і вийти вперед ще до першого вилучення. Команда Бабича опустила руки, за підсумком чого отримала два послідовних удару від Булеци і Чичикова. Гол Сергія – окрема історія. Точний удар зі штрафного у лівий верхній кут став результатом тривалої пристрілки півзахисника по ходу поєдинку. А Чичиков просто показав майстер-клас по витримці, уклавши на оманливому замаху трьох суперників, і остаточно добивши гостей ударом у дальній кут з лівої половини штрафного.

Підійшов до кінця перший етап розіграшу Української Прем'єр-ліги. «Маріуполь» зайняв підсумкову восьму сходинку в турнірній таблиці, тому продовжить сезон в нижній «шістці» команд. Як і «Дніпро-1». Найближчим часом буде сформований календар наступних ігор.

Українська Прем’єр ліга. 22-й тур.

Дніпро-1 – Маріуполь 3:0


Чичиков, 68, 86, Булеца, 81

 Ігнатенко, 23, Яворський, 36

 Чоботенко, 23 (грубе порушення правил), Яворський, 39 (друге попередження), Ігнатенко, 76 (друге попередження)

Дніпро-1: Кліщук – Польовий, Логінов, Сваток, Адамюк – Кравченко – Булеца, Вакулко (Сніжко, 64), Батагов (Чичиков, 46) – Супряга (Коркішко, 69), Хобленко.

Маріуполь: Гальчук – Дава, Чоботенко, Яворський – Ігнатенко, Федорчук – Горбунов (Полегенько, 69), Топалов (Фомін, 60), Мишньов, Кірюханцев – Кулаков (Тищенко, 46).

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 25 (7) – 1 (1)
Кутові: 11 – 1
Оффсайди: 1 – 0.

ДНІПРО-1-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alan Wake
Было бы символично, чтобы Арендупль вылетел вместо Ворсклы.
salomen86
Ссаниных шавок в будку , спасибо Днепр
Андрей Трегубов
Народная команда победила Олигархов!!!!Ура Я так и предсказывал!и так болел за Днепр!!!Чтобы Коломоййский подавился!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
8number
Только приехал со стадиона. 33 сектор, говорил с удаленными игроками, видел происходящее глазами (нарушения были практически возле сектора).
С первой ред кард все ясно, остальные со стадиона смотрелись неоднозначно. Руководство арендуполя точно не хотело такого исхода. Цирк? Но зачем?
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KSF
З перемогою!
Леонід Леонідович
Команда "Шлюха" Мариуполь ушла в буду...
stopor2016
Так а где ж Супряга ? Шо ж он проспал? А то уже и в сборной котируется.
Муґунот Уух
а может болонки специально так сделали:
в первой шестерке им ничего, кроме последнего места, и не светило. а взять седьмое место достаточно реально, а потом в плей-офф с пятым сразиться за ЛЕ
Ruud
Мариуполь, как и нынешний Днепр требует доработки, а самое главное вливаний
K_Sarioglo@i.ua
Все три красных по делу. Как ни прискорбно, но Днепр выиграл справедливо.
Vladimir Sacheev
Смешной футбол. Стоит внедрять! Судья удалил троих -мало! Затем четверых! Мало! Пятерых. ОК! Суркису должно понравится!
doktor09
Судья с Киева!? Ау, Павелко, продался Бене?
Demon
Все законно. Есть Шахтер, недоДинамо, ещё 3 полукоманды. Все остальные-дно полное. Таковы реалии нашего футбола на данный момент
serge_kr
Днепр как и Динамо только с помощью удалений и продажного судьи может выиграть, совпадение? Скорей всего Коломойша из Сурком делают цирк с украинского футбола
UKRAINE FAN
А сколько разговоров было Ахметов все купил, судей купили! Мариуполь протянут в топ 6