Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 08 березня 2020, 00:54
1689
1

МЕДВЕДЄВ: «Коли хлопці проявляють характер – чудеса трапляються»

Капітан збірної України згадав програний фінал Ролан Гаррос-1999

| Оновлено 08 березня 2020, 00:54
1689
1
МЕДВЕДЄВ: «Коли хлопці проявляють характер – чудеса трапляються»
Sport.ua

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв прокоментував неймовірний камбек в матчі Кубка Девіса проти Китайського Тайбея (програвали 0:2 після першого дня, виграли 3:2), який пройшов у Запоріжжі в рамках плей-оф Першої Світової групи.

«Якщо дуже захотіти, то все можливо. У моєму житті був один матч, коли я вигравав з рахунком 2:0 і програв 2:3 (мова йде про фінал Ролан Гаррос-1999 проти Андре Агассі).

Насправді, за останні 2 роки ми програли два матчі з рахунку 2:2. Це були поєдинки проти Угорщини і Швеції. На цей раз нам дуже хотілося перемогти, ми сподівалися, вірили, мріяли. Я вважаю, що ми заслужили цю перемогу. Коли хлопці проявляють характер – чудеса трапляються.

Помилки суддів? Вони теж люди, їхні дії часто впливають на результат. Коли це відбувається проти тебе, та ще й вдома – це спустошує. Ми граємо в рідних стінах, але таке відчуття, що приїхали на виїзд. Тут є над чим попрацювати офіційним особам. Мені здається, що наші лайнсмени бояться помилятися в нашу сторону. Їм простіше зробити помилку в сторону Китайського Тайбея, щоб отримати хорошу оцінку, тому що вони не засуджують. Вважаю, що це несправедливо. За кордоном, що б ви знали, якраз ніхто не боїться помилятися в сторону своєї збірної. Роблять це з розумним обличчям, а потім нехай суддя змінює їхні рішення. На твердому покритті немає можливості показати слід від м'яча, системи Hawk-Eye теж немає.

Матч проти Китайського Тайбея був організований як ніколи добре, починаючи від чудової арени, закінчуючи дуже гостинними запорожцями. Дякую, що зробили так, щоб ми відчували, немов граємо кожен у себе вдома.

Дякую Федерації тенісу України, яка організувала цей матч, дякую місцевій федерації та її президенту Олегу Панченку. У Запоріжжі відчувається український дух, ми ним зарядилися і він сьогодні був на корті.

Хотів би відзначити наших дебютантів: Владислава Орлова і Віталія Сачка. З кінця минулого року ми змінили тенденцію і тепер беремо не юніорів, а хлопців, які грають на ф'ючерсах та заслужили своїми результатами виклик до збірної. Хлопці тренувалися щодня і завжди були готові допомогти. Вранці обговорювали, що якщо рахунок піде не на нашу користь, то вони обидва були готові грати «мертві матчі». Сподіваюся, що цей досвід їм допоможе і вони доб'ються місця в основному складі збірної».

Володимир КЛЕПАЧ із Запоріжжя

 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 22
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
никовіліст
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил