Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBA
| Оновлено 06 жовтня 2021, 08:50
3405
1

Адам Ковнацьки – Роберт Хеленіус. Прогноз і анонс на бій

В ніч з 7 на 8 березня в Брукліні пройде бій-елімінатор у суперважковаговиків

| Оновлено 06 жовтня 2021, 08:50
3405
1
Адам Ковнацьки – Роберт Хеленіус. Прогноз і анонс на бій
BoxingScene

В ніч з 7 на 8 березня на арені Barclays Center в американському Брукліні пройде великий вечір боксу. У головній події вечора непереможений польський суперважковаговик Адам Ковнацьки (20–0, 15 KO) зустрінеться проти фіна Роберта Хеленіуса (29–3, 18 KO).

Поєдинок буде носити статус елімінатора за версією WBA. Переможець бою стане претендентом на титульну дуель з Ентоні Джошуа, чемпіоном світу WBA, WBO і IBF, який в червні проведе захист своїх поясів проти Кубрата Пулєва з Болгарії.

У со-головному бою Френк Санчес (14–0, 11 KO) з Куби і Джоуї Давейко (20–7, 11 KO) з США розіграють вакантний титул WBC Continental Americas у суперважкій вазі. Ще в одному бою 25-річний проспект з Нігерії Ефе Аджагба (12–0, 10 KO) вийде на ринг проти румуна Резвана Кожану (17–6, 9 KO).

Бекграунд

30-річний польський боксер Адам Ковнацьки здобув вже 20 перемог на профі-рингу без жодної поразки. У 2019 році він двічі виходив на ринг, перемігши непростих суперників, американців Джеральда Вашингтона і Кріса Ареолу. В його активі також перемоги над співвітчизником Артуром Шпилькою, українським грузином Яго Кіладзе та американцем Чарльзом Мартіном.

Ковнацьки знаходиться високо в рейтингах всіх організацій і при перемозі отримає шанс кинути виклик найбільш топовим бійцям суперважкого дивізіону. Правда, з огляду на реванші, мегафайти і тривалий процес упорядкування обов'язкових захист в хевівейті, йому доведеться довго чекати чемпіонського поєдинку. Втім, спочатку треба перемогти Хеленіуса в суботу.

36-річний досвідчений фін Роберт Хеленіус займає 7-ме місце в рейтингу WBA. У його пасиві – три поразки, від Жоана Дюопа (квітень 2016), Ділліана Вайта (жовтень 2017) і Джеральда Вашингтона (червень 2019). З менш іменитими опонентами Хеленіус успішно справлявся, а ось топ-боксери йому були не по зубах.

В останньому до сьогодні бою Роберт в минулому листопаді переміг бразильця Матеуса Роберто Осоріо технокаутом у 2-му раунді. І потім Хеленіусу пощастило отримати серйозний бій-елімінатор проти Ковнацьки. Можливо, це останній шанс в його кар'єрі, щоб заявити про себе на весь боксерський світ.

Адам Ковнацьки: «Мені подобається битися в Брукліні на арені Barclays Center. Майже половину своєї кар'єри я провів на цьому ринзі. Безумовно, тут мій другий дім. Битва за титульний шанс – це реальна мотивація. Я знаю, що для Роберта це теж великий бій, заради якого він наполегливо тренувався. Проте, мій титульний шанс знаходиться на відстані витягнутої руки.

У мене був важкий тренувальний табір. Ми додатково працювали над фізпідготовкою і кондиціями, щоб переконатися, що я готовий. Як і завжди, ми також ретельно відточували мої навички. Все це допоможе зробити суботній поєдинок чудовим.

На даний момент я зосереджений на Роберту Хеленіусі. Це буде серйозне випробування. Я повинен бути готовий до того, щоб реалізувати свій план і впоратися з цим тестом. Перш за все я зосереджений на джебі Роберта. Якщо я зможу пробратися крізь нього, то у мене буде багато успішних моментів. Коли я прорвусь на ближню дистанцію, то буду завдавати Хеленіусу шкоди. Якщо я отримаю шанс, то буду готовий завершити поєдинок.

Я хочу битися з найкращими. Моя команда обговорить, хто може стати моїм наступним суперником, і який крок вперед я можу зробити. Зараз я сконцентрований на тому, з чим мені доведеться впоратися 7 березня. Звичайно, я відчуваю тиск через те, що буду битися вдома. Але якщо ти хочеш стати великим, то повинен справлятися з такими ситуаціями».

Роберт Хеленіус: «У мене є можливість влаштувати в суботу чудовий бій. Заради цього я і тренувався. Я готовий, у мене був відмінний тренувальний табір. Не можу дочекатися виходу в ринг. Ми приїхали в США за два тижні до бою. Моє тіло вже звикло до різниці. Плюс мені дуже допомогли спаринги в залі Деонтея Вайлдера в Алабамі. Ми все робили правильно, тренування були відмінними. Я провів дуже багато раундів на спарингах. Відчуваю себе в чудовій формі. Я готовий вийти в ринг з Ковнацьки.

У мене є багато фанатів в Європі. Завдяки їхній підтримці я можу виступати на такому рівні. Під час останнього тренувального табору все було відмінно. Я давно не відчував такої впевненості в собі. Я роками тренувався зі зламаною рукою. У минулому у мене були травми. Але останні два роки я був здоровим і працював з одним і тим же тренером. Фізично я відчуваю себе так само добре, як і завжди».

Церемонія зважування

На офіційній церемонії зважування учасників шоу всі боксери успішно вклалися в ліміти своїх вагових категорій.

Адам Ковнацьки показав вагу 265.25 фунтів (120.3 кг), а ваги під Робертом Хеленіусом показали 238.5 фунтів (108.2 кг).

Прогноз на бій

Ковнацьки – птах високого польоту. Адам впритул підібрався до титульних поєдинків. І залишилося зробити останній крок на рідній арені в Брукліні. Тричі битий фін Хеленіус не виглядає нездоланною перешкодою для поляка. У цьому поєдинку краще робити ставку на явного фаворита. Втім, немає впевненості в достроковому завершенні бою. Дуже ймовірно, що Роберт зможе вистояти до кінця, і більш технічний Ковнацьки здобуде перемогу в результаті підрахунку суддівських записок.

Рекомендована ставка  перемога Ковнацьки за очками.

 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 30
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Анчелотті повідомив Луніну, яка у нього буде роль після повернення Куртуа
Футбол | 22 квітня 2024, 11:19 11
Анчелотті повідомив Луніну, яка у нього буде роль після повернення Куртуа

Український воротар найближчим часом має продовжити контракт з «Реалом»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Хороша ставка. Аби Хелениус справа не прилепив. в нього гарматний удар