Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 жовтня 2020, 17:09
1129
0

Євген ЗУКІН: «В квітні грати матч Кубка Федерації в Японії неможливо»

Директор ФТУ – про можливе перенесення матчу Японія - Україна

| Оновлено 27 жовтня 2020, 17:09
1129
0
Євген ЗУКІН: «В квітні грати матч Кубка Федерації в Японії неможливо»
ФТУ. Євген Зукін

Виконавчий директор Федерації тенісу України Євген Зукін розповів про можливе перенесення матчу Кубка Федерації Японія – Україна (17-18 квітня).

- Була інформація, що ФТУ запропонувала японській стороні перенести зустріч Кубка Федерації в Україну, чи була відповідь?
- Так, така пропозиція була, в зв’язку із ситуацією із поширенням коронавірусу в Азії. Наразі японці ще не дали остаточної відповіді, вони продовжують готуватися до проведення матчу і продовжують проводити моніторинг ситуації в себе в країні.

Звісно, ми не можемо бути впевненими, що до того часу коронавірус не пошириться в Україні. Сподіваємося, що цього не буде.

Ми вже висловили свою готовність провести такий матч. Після цього ми написали ще одного листа до Міжнародної федерації тенісу. Наша позиція така, що в середині квітня в Японії грати цей матч неможливо, адже це наражає на небезпеку гравців і всю команду. Тому ми просимо розглянути різні варіанти: чи то перенесення матчу в Україну, чи на нейтральну територію, можливо, на інші дати.

Ми весь час на зв'язку з нашими лідерами, всі бояться летіти в Японію. Є неофіційна інформація, що США не пускають тих, хто був в Азії протягом останніх двох місяців. Всі налякані цією ситуацією і ми не бачимо, яким чином ми можемо відправити команду в Японію станом на сьогоднішній день.

- Чи можуть розглядатися аргументи про те, що гра пройде під час грунтового сезону і лідери не приїдуть грати на хардових покриттях?
- Специфіка Кубка Федерації, як і Кубка Девіса, полягає в тому, що нація, яка отримала право на проведення матчу, також отримує право вибрати покриття. Це дуже важлива перевага, адже можна підібрати найкращі умови для своїх лідерів. Звісно, ніхто не хоче її втрачати і навіть логічні аргументи про те, що це початок грунтового сезону – не завжди спрацьовують. Ми пам’ятаємо як ми їздили в Австралію і грали на траві, коли в цей період ніхто і ніде на траві не грає. Кожна федерація визначає, наскільки далеко вона може зайти в бажанні перемогти.

Володимир КЛЕПАЧ із Запоріжжя

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.