Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 06 березня 2021, 17:43
639
0

МЕДВЕДЄВ: «За останній тиждень вся команда перехворіла, але вже все добре»

Капітан збірної України - про матч проти Китайського Тайбею

| Оновлено 06 березня 2021, 17:43
639
0
МЕДВЕДЄВ: «За останній тиждень вся команда перехворіла, але вже все добре»
ФТУ. Андрій Медведєв

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв оцінив шанси в протистоянні з командою Китайського Тайбею в рамках плей-оф Першої Світової групи.

- На папері і по рейтингу ми вище, граємо на наших умовах. За логікою речей, ми фаворити, але якщо говорити об'єктивно лише про рівень тенісу, то у нас шанси рівно 50 на 50. Багато чого буде вирішувати, хто як зіграє матч.

- У тайців досить молода команда. Вони в цьому віці ще нічого не бояться, чи навпаки, можуть перегоріти?
- Складно сказати. Думаю, що багато чого буде залежати від підтримки трибун. Домашня підтримка в Україні завжди серйозна, вона буде давати нам перевагу і відволікати супротивників. З іншого боку розраховувати тільки на це ми не можемо, наші опоненти досвідчені і показують хороший теніс.

У збірної Китайського Тайбею також є капітан, який раз у два гейми може вносити корективи і допомагати своїм тенісистам. Наші суперники сильні, їм це покриття підходить точно так, як і нам. Мені здається, що теніс буде показаний досить високого рівня. Переможе той, кому більше пощастить.

- Останні кілька турнірів Денис Молчанов грав в парі з одним з учасників збірної Китайського Тайбея (С’єн Чен Пен). Що він розповідав про головну надію опонентів в парній зустрічі?
- Він сказав, що якщо цей хлопець в хорошій формі, то у нього «все залітає». З іншого боку, Денис говорив, що він зараз не такий сильний і може зробити кілька подарунків. Але ми бачили Чен Пена на тренуваннях, він відчуває себе дуже розслаблено і у нього дійсно всі м'ячі потрапляли в корт.

- У попередній заявці на парний матч записаний Владислав Орлов. З чим це пов'язано?
- Влад заслужив місце в команді ще в минулому році, але він не поїхав до Угорщини через технічні причини. Ми вирішили, що буде правильно зробити його активним учасником офіційного заходу.

Що стосується складу на пару, то багато чого буде залежати від результатів першого дня. Наприклад, якщо ми будемо вести 2:0 і будемо відчувати перспективу в одиночках другого дня, то, можливо, ми дамо Сергію Стаховському відпочити. Але це тільки в такому випадку. Якщо буде 0:2 або 1:1, то Сергій точно буде грати пару з Денисом.

Обидва наших новачки дуже добре грають, але випускати їх на живий матч Кубка Девіса - великий ризик.

Ми добре підготувалися, але є невеликий нюанс. За останній тиждень вся наша команда перехворіла. У нас була невелика температура, кашель. Але не переживайте, підозр на коронавірус немає. Це трохи зменшило наші обороти в підготовці, тому що доводилося переривати тренувальні сесії. Але ми не шукаємо виправдань. У Запоріжжі нас прекрасно прийняли, граємо в одному з найкращих спортивних комплексів нашої країни. На сьогоднішній день кожен гравець нашої команди готовий грати.

Володимир КЛЕПАЧ із Запоріжжя

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Калініна другий рік поспіль програла у стартовому матчі в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:05 4
Калініна другий рік поспіль програла у стартовому матчі в Мадриді

Ангеліна в трьох сетах поступилася американці Керолайн Доулхайд

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.