Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 березня 2020, 08:35
7568
5

Соль забиває, Сарнавський відбиває, Зоря тримається, Карпати тонуть

Найцікавіші події 21-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 березня 2020, 08:35
7568
5
Соль забиває, Сарнавський відбиває, Зоря тримається, Карпати тонуть
ФК Динамо. Фран Соль

Тур у мід-вік порадував результативністю: забито відразу 19 м'ячів: досить непогано для нашого чемпіонату. При цьому не зафіксовано жодної нічиєї. Після синхронних поразок в минулому турі «Динамо» і «Шахтаря», обидва наших лідери цього разу здобули впевнені перемоги. Але і «Зоря» продовжила свою переможну ходу: команда Скрипника залишається на другому місці. Загострилася боротьба і за шосту сходинку: після поразки «Колоса» і перемоги «Маріуполя» відстань між цими командами - всього один бал. Продовжилися поневіряння «Карпат»: команда Санжара міцно влаштувалася на останньому місці в таблиці.

Матч туру


facebook.com/fcdynamoua

Після несподіваної, але закономірної поразки в Дніпрі, «Динамо» потрібно було відновлювати втрачене «обличчя». Робити це потрібно було в грі проти «Колоса», який на всіх парах намагається на ходу потрапити в останній вагон поїзда, що рушив - тобто, зачепитися за шосте місце. Тренер «біло-синіх» Михайличенко очікувано провів ротацію складу після матчу проти «Дніпра-1». У підсумку кияни здобули заслужену перемогу. Але, чесно кажучи, особливою якістю гри не порадували. Нічим не здивував і «Колос». Ковалівці до пори до часу намагалися стримувати суперника, але, залишившись в меншості, змирилися зі своєю долею.

Повернення туру

Останній раз Фран Соль забивав за «Динамо» в лютому минулого року. З тих пір іспанський форвард якщо і робив що-небудь на «відмінно», так це, хіба що, грів лавку для запасних. І ось в матчі проти «Колоса» нападник отримав свій черговий шанс. Отримав - і використав його. Соль провів на полі 90 хвилин гри і зумів відзначитися забитим м'ячем. Не дуже велика краса - підставити ногу під відскік м'яча від стійки, але для форварда важливо саме забити. Фран виявився саме там, де треба. Але чи вистачить цього для того, щоб постійно грати в основі - велике питання.

Гол туру

А ось другий гол в матчі «Динамо» - «Колос» вийшов шедевральним. Його автором став Циганков. Після провального поєдинку в Дніпрі Віктор на цей раз видав дуже якісний поєдинок. Ці епітети йому можна було адресувати навіть в тому випадку, якщо б не забив. Але він забив. Та ще й як! Отримавши м'яч метрах в трьох-чотирьох від лінії штрафного майданчика, Циганков змістився трохи в центр і смачно запустив м'яч практично в дев'ятку. Воротар в цьому епізоді дійсно був лише глядачем.

ВАР туру

Як і в попередньому матчі, система ВАР і на цей раз супроводжувала поєдинок за участю «Динамо». І якщо в матчі проти дніпрян динамівці могли нарікати на занадто буквальне трактування правил, зокрема, в епізоді з раннім вилученням Буяльського, то в матчі проти команди Костишина киянам нарікати на систему ВАР не доводиться. Перший гол в ворота ковалівців - авторства Соля - на перший погляд, був «на тоненького»: іспанця можна було запідозрити в положенні поза грою. Але відеоасистенти чітко дали зрозуміти, що офсайду не було. А ось в моменті, коли забивав «Колос», офсайд був. Хоч і міліметровий.

Вилучення туру

На останніх хвилинах першого тайму матчу на «Олімпійському», півзахисник гостей Задоя необгрунтовано грубо зіграв проти Циганкова. Динамівський капітан міг знову потрапити на лікарняне ліжко. Добре, що пронесло. Але арбітр матчу Романов негайно показав грубіянові пряму червону картку. Для винесення такого рішення не знадобилася навіть допомога відеоасистентів.

Сенсація туру


ФК Маріуполь

У двох перших весняних турах «Ворскла» продемонструвала дуже якісну гру. Причому в матчах проти грандів - «Динамо» і «Шахтаря». І якщо в першому випадку киянам на останніх хвилинах зустрічі вдалося вирвати перемогу, то в другому команда Максимова здобула заслужену перемогу над чемпіонами. З іншого боку, «Маріуполь» аналогічний часовий відрізок провалив: відразу поступилися при рівній грі «Зорі», а потім начисто програли «Десні». Здавалося б, в очному матчі між цими суперниками можна очікувати всього, що завгодно, але тільки не розгрому у виконанні приазовців. Але насправді сталося саме так. Вочевидь, команда Максимова просто перегоріла після перемоги над «Шахтарем». А ось «Маріуполь» зумів відійти від ляпаса в Чернігові й знову втрутитися в боротьбу за шосте місце.

Воротар туру

Тут двох думок бути не може: страж воріт «Львова» Сарнавський. Якби не цей голкіпер, його команда поступилася б більш відчутно «Зорі». А так - «лише» 0:2. Луганчани мали всі підстави для більш вагомої за рахунком перемоги. Зокрема, арбітр зустрічі Бондаренко двічі вказував на одинадцятиметрову позначку. Але в обох випадках голкіпер львів'ян зіграв вище всяких похвал. У першому епізоді, в середині другого тайму, Богдан парирував удар Громова, а вже в компенсований час відбив і удар Леднєва.

Проте, навіть геройства Сарнавського не вберегли «Львів» від поразки. «Зоря» здобула впевнену перемогу і повернулася на друге місце в таблиці.

Характер туру

«Олімпік» після призначення Гомеса пережив справжній ренесанс, перетворившись з аутсайдера в середняка. Але після відновлення чемпіонату справи у донеччан йдуть не найкращим чином. Начебто і гра є, а ось результату немає. На цей раз «олімпійці» поступилися міцній «Десні». Показово, що «Олімпік» вийшов вперед вже в самому дебюті зустрічі - на четвертій хвилині (відзначився Дегтярьов). Але чернігівці рук не опустили і оперативно зрівняли рахунок: Філіппов перекинув м'яч через голкіпера. А в середині другого тайму гості і зовсім вийшли вперед: зі штрафного відзначився Арвеладзе. Необхідно відзначити, що обидва голи «Десни» - не тільки плід атакуючих зусиль команди, але в певному сенсі і на совісті голкіпера «Олімпіка» Кринського.

Феєрія туру


ФК Шахтар

У минулому турі «Шахтар» вперше в нинішньому сезоні зазнав поразки. Кривдником команди Каштру несподівано, але закономірно стала «Ворскла». Донеччани в тому поєдинку діяли на тлі втоми після гри з «Бенфікою», але це навряд чи можна вважати гідним аргументом: вони не зробили практично нічого, щоб заслужити перемогу в Полтаві. Однак на наступну гру - проти «Дніпра-1» - «гірники» зуміли налаштуватися по-справжньому. Було видно неозброєним поглядом, що «Шахтар» не тільки хотів перемогти, показати випадковість поразки від полтавчан, але і зробити це впевнено і красиво. І такий реванш дійсно відбувся. «Шахтар» просто зім'яв свого суперника, вирішивши питання про переможця зустрічі вже в її дебюті. Чемпіони України забили чотири «сухих» м'ячі за перші 23 хвилини матчу. Причому забивали на різний смак. У другому таймі господарі збавили оберти і «включалися» лише фрагментарно, але і цього вистачило, щоб контролювати і гру, і суперника.

Правда, на гол престижу гості напрацювали. Він на рахунку Супряги, який реалізував пенальті. Форвард «Дніпра-1» забиває в трьох весняних матчах поспіль. Здається, тренерам збірної України, в світлі проблем на вістрі атаки, варто звернути свій погляд на чемпіона світу U-20.

Арбітр туру

Олександр Дердо показав, мабуть, найепічнішу жовту картку в сезоні. На 75-й хвилині Танковський, який незадовго до цього вийшов на поле, самостійно впав в центрі поля, а арбітр, не розібравшись в ситуації, показав жовту картку Ібрагіму Кані, який не торкався до суперника. Танковський же в тому епізоді невдало оступився, зламавши щиколотку.

Розгром туру

У Львові зустрілися два невдахи весняної частини: і «Карпати», і «Олександрія» в двох попередніх матчах набрали лише по очку. І тим, і іншим дуже потрібна була перемога. «Олександрія» продовжує боротьбу за медалі, тоді як «Карпати» намагаються покинути останнє місце в таблиці. Рівної гри не вийшло. В кінці першого тайму гості відкрили рахунок (відзначився Третьяков з пенальті), а в другому забили ще тричі: ще раз Третьяков, Сітало та Банада. Є перша «весняна» перемога «Олександрії». А ось «Карпати» не виграють вже 14 матчів поспіль.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 27
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михайло Якубчук
Чому "Зоря" тримається? Якраз "Зоря" займає друге місце справедливо.
Володимир Олійник
сенсація туру це коли Шахтьор перекинув три бали "Лєонідичу" з допомогою Ворскли(вже не дивуюсь чому такі тренери як максимов,бабич.санжар і ще деякі ходять по колу.так ніби інших немає)
Вячеслав Самойлов
Судя по комментарию Валерия игр Шахтера ясно одно: он хорошо пересмотрел и проанализировал игру с Днепром-1, и НЕ смотрел НИ игры, НИ даже состава Шахтера на упомянутую им предыдущую игру его с Ворсклой. Иначе бы о той игре он говорил бы СОВЕРШЕННО другими словами (ту игру Шахтер банально "слил", точнее - сначала - выставил ТРЕТИЙ состав, а потом - пустил "на самотек" (даже игроки бравшиеся на ту игру НА ЗАМЕНУ - не были бы способны изменить игры, если бы она пошла не так!).
Vadim-77
https://t.me/fczarya Телеграмм канал о луганской "Заре". Подписывайтесь, если хотите быть в курсе всех новостей о команде
wicker
Тільки Карпати не тонуть, їх ТОПЛЯТЬ