Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 березня 2020, 11:11
545
1

Тренер: «Суть нашої роботи від того, яка конкретно погода, не змінюється»

Олексій Кравченко – про особливості підготовки лиж для українських біатлоністів

| Оновлено 05 березня 2020, 11:11
545
1
Тренер: «Суть нашої роботи від того, яка конкретно погода, не змінюється»
Український біатлон. Олексій Кравченко

Нове-Мєсто - черговий етап, де стан траси не ідеальний, а тому зростає трудомісткість роботи сервисменов. Тренер чоловічої збірної України Олексій Кравченко розповів про особливості підготовки лиж наших біатлоністів.

– Олексію, зараз дуже тепло - прямо весняна погода, і снігу ніде немає, крім траси, тому, я так розумію, що він тут штучний?
– Так, сніг штучний - навезли, настріляли. У цьому сезоні у нас взагалі із зимовою погодою трошки не складається. Пройшли ті морози сильні, що бували раніше, тому ми, можна сказати, всю зиму як навесні бігаємо. Звичайно, при такій погоді за таку трасу потрібно організаторам віддати належне, адже це колосальна робота, яку вони виконали. Тому що хоча б навіть до такого рівня щоб зробити трасу, потрібно було назбирати море снігу, зберегти його, настріляти штучного, зробити трасу - це теж дорогого коштує. А в загальному, звичайно, траса м'яка, трохи волога, але зрозуміло, що організатори максимально намагалися довести її до більш-менш придатних кондицій для стартів.

– Чисто візуально виглядає вона досить-таки непогано. Наскільки важко до цієї траси підібрати відповідні лижі?
– Схоже питання було в Мінську (посміхається). В принципі, ми на кожну трасу намагаємося знайти оптимальні лижі і найоптимальніше мастило, щоб ковзання було максимально хорошим. Так, звичайно, стан траси додає якоїсь роботи, але це і є наша робота. На кожні погодні умови намагаємося знайти найоптимальніший варіант. Те, що сама по собі така мокра траса і м'яка, звичайно, не дає розвивати швидкості, які можна було б досягти на більш жорсткій лижні і більше підмороженій трасі.

Читайте також: Коронавірус в біатлоні: гонки без глядачів і після заходу сонця

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Хороший сервис- половина успеха!