Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
3916
1

Десна здобула вольову перемогу в Києві над Олімпіком

Пропустивши гол на початку матчу, підопічні Олександра Рябоконя зуміли взяти три очки

| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
3916
1
Десна здобула вольову перемогу в Києві над Олімпіком
ФК Десна

Футболісти донецького «Олімпіка» вийшли на поле стадіону «Динамо» з одним бажанням – перервати п’ятиматчеву програшну серію в чемпіонаті. 

Головний тренер господарів Вісенте Гомес оновив склад практично на половину: п’ять нових гравців з’явилось у стартовій «одинадцятці», в порівнянні з попереднім матчем проти луганської «Зорі».

Натомість, візаві іспанського керманича Олександр Рябоконь замінив лише одного футболіста, випустивши замість Ореста Кузика з перших хвилин Юхима Коноплю. 

Перша ж цілеспрямована атака господарів завершилася голом. На лівому фланзі Тейшейра безперешкодно навісив у штрафний майданчик «Десни», де Максим Дегтярьов у повітрі переграв своїх опонентів. Нападник «Олімпіка» не святкував взяття воріт, адже в першому колі він захищав кольори «Десни».

Відповідь чернігівців не забарилася. За дві хвилини після пропущеного голу, Денис Фаворов вивів віч-на-віч Олександра Філіппова – і найкращий бомбардир «Десни» не схибив, зробивши рахунок нічийним.

Гра продовжувалась на зустрічних курсах атака на атаку, обидва суперники не збирались відсиджуватись у обороні і «сушити» рахунок. В середині першого тайму, в центрі поля, помилився Андрій Домбровський і на побачення з Пастом вийшли Тейшейра і Дегтярьов. Лише самовіддана гра голкіпера відвела загрозу від воріт, інакше цифри на табло були б на користь донеччан. За хвилину свій момент створила «Десна», але Андрій Тотовицький головою пробив поруч зі стійкою.

На 37-й хвилині матчу Цимбалюк з власної половини поля віддав пас на Микиту Кравченка, той в один дотик обіграв Паста, але завдати завершального удару йому завадили захисники «Десни». Перший тайм так і пройшов у рівній боротьбі, жоден з суперників не мав переваги.

На початку другого тайму футболісти «Десни» заробили право на штрафний удар. Владислав Калитвинцев, закрутивши м’яч, влучив у стійку, а на добиванні Юхим Конопля пробив вище воріт. Ініціативою поступово заволоділи гості, які більше атакували та контролювали гру. Тренерам «Олімпіка» потрібно було вносити корективи у гру своєї команди, і Вісенте Гомес випустив на поле іранця Шахаба і хавбека Андрія Кравчука. І вже за кілька хвилин Шахаб втік від захисників і пробивав з гострого кута, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Пожежою у штрафному майданчику Кринського завершилась атака «Десни» по лівому флангу на 70-й хвилині. Філіппов міг оформити дубль, але вдруге стійка воріт «Олімпіка» прийняла на себе удар.

Та все ж гравці «Десни» досягли своєї мети, щоправда, не обійшлося без помилки голкіпера «Олімпіка». Леван Арвеладзе пробив штрафний з лівого флангу, Кринський не розрахував траєкторію польоту м’яча, і в результаті «кулястий» перелетів через воротаря, влучив у поперечку і опустився на газон за лінією воріт.

Повівши у рахунку, гравці «Десни» грали в улюбленій манері на контратаках. В одній з них, наприкінці матчу Пилип Будківський «заніс» м’яч у ворота, але за мить арбітр зафіксував офсайд у гравця атаки.

Гра так і завершилась з рахунком 2:1 на користь «Десни». Чернігівці підтвердили реноме «виїзної» команди, здобувши восьму перемогу в гостях. А донецький «Олімпік» не зміг перервати свою програшну серію. Тепер команді Гомеса доведеться вести боротьбу за виживання в елітному дивізіоні.

Денис ШАХОВЕЦЬ

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур

Олімпік - Десна - 1:1

 Дегтярьов (4) - Філіппов (6)

 Кравченко (33) - Філіппов (10)

«Олімпік»: Кринський, Ксьонз, Зотько, Літвін, Снурніцин, Цимбалюк, Кравченко, Завійський, Політило, Тейшейра, Дегтярьов

Запасні: Кічак, Гришко, Кравчук, Балашов, Шахаб, Лебеденко, Романовський

«Десна»: Паст, Мостовий, Тамм, Гітченко, Д.Фаворов, Конопля, Домбровський, Арвеладзе, Калітвінцев, Тотовицький, Філіппов

Запасні: Литовка, Єрмаков, Картушов, Хльобас, Гуцуляк, Будківський, Кузик

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон: «Динамо» ім.В.Лобановського

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 22
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?
Футбол | 25 квітня 2024, 04:07 0
Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?

Віктор провів заняття другий день поспіль, українець може зіграти вже у суботу, 27 квітня

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
З перемогою мою улюблену команду!
Давайте ще Зорю в останньому турі переможіть і буде нам щастя!