Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 березня 2020, 14:35
19278
2

Коронавірус в біатлоні: гонки без глядачів і після заходу сонця

Денис Шаховець анонсує черговий етап Кубка світу

| Оновлено 05 березня 2020, 14:35
19278
2
Коронавірус в біатлоні: гонки без глядачів і після заходу сонця
Twitter

У четвер, 5 березня, в Нове-Мєсто стартує сьомий етап Кубка світу з біатлону сезону 2019/20. Чеський етап часто збирав величезну кількість уболівальників з різних країн світу, але цього разу підтримати улюблених біатлоністів всі вони зможуть тільки перед екранами телевізорів.

Коронавірус в біатлоні

Напередодні гонок в Чехії знайшли перших заражених коронавірусом, і в зв'язку з загрозою поширення інфекції розглядалося навіть скасування етапу. Чеська влада все ж прийняла рішення провести змагання в Нове-Мєсто, але без глядачів на стадіоні і трасі. IBU був тільки «за» і на додачу ще й скасував прес-конференції. Журналістам заборонили підходити до спортсменів ближче, ніж на 1,5 метри.

Самі спортсмени по-різному ставляться до ситуації, що склалася. Хтось вважає, що краще і правда перестрахуватися, а хтось, як Мартен Фуркад, не розуміє, чому біатлоністи, які ще два тижні тому виступали на чемпіонаті світу в італійському Антхольці, не відчувають проблем з допуском на стадіон. Італія, до слова, стала осередком поширення коронавірусу по Європі.

Україна без Журавок і Блашко

Склад жіночої збірної України: Валя Семеренко, Віта Семеренко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна.

Команда Валерія Лєснікова виступить в Нове-Мєсто без запасних. Юлія Журавок, яка хоча і була заявлена ​​на Антхольц, на чемпіонаті світу не пробігла жодної гонки. На чемпіонаті Європи цього разу їй не вдалося підтвердити реноме джокера: медалі в Раубічах завоювали всі, крім неї, Віти Семеренко та Дар'ї Блашко.

Журавок залишилася в Білорусі, де зараз виступає на заключному етапі Кубка IBU. У Юлії є шанс повернутися на Кубок світу, адже вона займає 10 місце в загальному заліку Кубка IBU. А тим, хто завершить сезон в топ-10 тоталу, нададуть особисті квоти на дев'ятий етап Кубка світу, який пройде в норвезькому Голменколлені. Попереду ще дві гонки, гандикап над 11-м місцем складає 17 очок, тож все можливо.

Якщо Журавок незабаром може повернутися до еліти, то для Дар'ї Блашко цей сезон вже завершений. Після слабких виступів в січні, її не взяли на чемпіонат світу, і екс-білоруска була змушена індивідуально готуватися до європейської першості. Але і в Раубічах Блашко виступила дуже слабо, не потрапивши навіть в топ-50. Тренери підозрюють, що у неї проблеми зі здоров'ям. Поки їй дали час розібратися, з чим пов'язаний спад форми. Уже в травні, якщо все буде добре, Блашко почне підготовку до нового сезону.

На чемпіонаті світу жіноча збірна виконала завдання-мінімум, завоювавши бронзову медаль в естафеті. Тепер у Підгрушної, сестер Семеренко, Меркушиної і Джими попереду три заключних етапи Кубка світу, і завдань на них як таких немає. Хіба що можна спробувати поборотися за п'яте місце в Кубку націй, яке дозволить отримати на наступний сезон максимальну квоту в шість біатлоністок. Від Росії нас відділяють 126 очок - відставання, яке цілком можна відіграти.

Санітра не взяв Цимбала

Склад чоловічої збірної України: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Руслан Ткаленко, Сергій Семенов.

А ось Дмитро Підручний та компанія про боротьбу за топ-5 Кубка націй після чемпіонату світу можуть забути: відставання від Австрії збільшилося до 316 балів. Якщо додати сюди ще й безмедальний чемпіонат світу, то робота Юрая Санітри в цьому сезоні залишає бажати кращого.

На біатлонному Євро українці виступили непогано: Підручний та Підгрушна завоювали особисті бронзу і срібло в суперспринтах, а в змішаній естафеті Дмитро разом з Примою, Джимою і Валею Семеренко виграв золото. Також заробили собі стипендії та фінансування для федерації Анастасія Меркушина і Руслан Ткаленко, які стали бронзовими призерами в сингл-міксті. Ось тільки всі топ-збірні виступили в Раубічах резервними складами, тому особливої ​​радості ці успіхи не принесли.

Читайте також: Фініш Підручного з прапором України, самостріл Підгрушної і фіаско у вікенд

В Нове-Мєсто Санітра привіз той же склад, який виступав на минулих двох головних стартах сезону, за винятком Богдана Цимбала. 22-річний біатлоніст, як і Журавок, залишився в Раубічах і виступає на Кубку IBU. А ось Руслан Ткаленко отримав ще один шанс закріпитися в основній команді: в Нове-Мєсто крім спринту його можуть поставити на класичну естафету. Будемо сподіватися, що у нього все вийде.

Решта світу

Головною зіркою чемпіонату світу-2020 стала норвежка Марте Олсбю Ройселанд. Вона увійшла в історію як перша біатлоністка, яка виграла сім медалей (5 золотих і 2 бронзових) на одній світовій першості. Навряд чи вона злякалася коронавірусу, але в Нове-Мєсто Ройселанд все ж не виступить. Після успіху в Антхольці Марте взяла додатковий відпочинок і планує повернутися до гонок наступного тижня.

Втім, відсутність Ройселанд мало вплине на боротьбу за Великий кришталевий глобус у жінок. Італійка Доротея Вірер хоч і не настільки круто феєрила на домашньому чемпіонаті світу, але жодного разу не фінішувала нижче сьомого місця в особистих гонках, завдяки чому збільшила відрив від найближчого переслідувача до 106 очок. Друга в жіночому тоталі зараз шведка Ханна Еберг, а норвежка Тіріл Екгофф після провалу в Антхольці тепер лише третя.

У чоловічому тоталі Мартен Фуркад виграє у Кантена Фійона Майє і Йоханнеса Бьо менше 100 очок (76 і 98 відповідно), тому інтрига тут зберігається. Фуркад залишається фаворитом, але одна провальна гонка може все перевернути з ніг на голову.

Варто відзначити, що на Кубок світу повертаються німці Симон Шемпп і Франциска Хільдебранд. Відносно недавно вони були беззаперечними членами основної збірної Німеччини, але останнім часом виступали на Кубку IBU, і тепер спробують повернутися на топ-рівень.

Гонки після заходу Сонця

Розклад етапу в Нове-Мєсто (час київський):

05.03.2020 - 18:35 - Спринт, жінки
06.03.2020 - 18:30 - Спринт, чоловіки
07.03.2020 - 15:00 - Естафета, жінки
07.03.2020 - 18:00 - Естафета, чоловіки
08.03.2020 - 12:45 - Мас-старт, жінки
08.03.2020 - 14:45 - Мас-старт, чоловіки

Найкращі біатлоністи планети змагатимуться між собою в трьох дисциплінах: спринтах, естафетах і мас-стартах. У жінок між першими двома гонками буде один вихідний, чоловікам доведеться змагатися три дні поспіль.

Цікаво, що половина гонок пройде після 18:00 (ні, коронавірус тут ні до чого, такий календар був з самого початку), а це означає, що вперше в цьому сезоні ми будемо спостерігати за біатлоном після заходу сонця. Нехай навіть по телевізору - багатьом не звикати.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Опитування

Голосів 614
Чи потрібно скасовувати Євро-2020 і Олімпіаду-2020 через спалах коронавірусу?

Так, краще перестрахуватися

132 голоса 21.5 %

Ні, загроза перебільшена

254 голоса 41.37 %

Це повинні вирішувати фахівці

216 голосів 35.18 %

Мені все одно

12 голосів 1.95 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Вперше за 21 рік. Визначено другий клуб, який вийшов у Серію А 2024/25
Футбол | 10 травня 2024, 23:51 2
Вперше за 21 рік. Визначено другий клуб, який вийшов у Серію А 2024/25

«Комо» за підсумками сезону 2023/24 посів друге місце у Серії В

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
судячи зі статті то змін якихось в українському біатлоні не буде.
Василий Будник
В мужской сборной хоть какая-то конкуренция. Женщины стабильны- как выражение лица Вл-ра Мих-ча.