Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 липня 2021, 22:35
2025
0

Київ-Баскет – Каршияка. Прогноз і анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни починають дуель з головним фаворитом турніру

| Оновлено 06 липня 2021, 22:35
2025
0
Київ-Баскет – Каршияка. Прогноз і анонс на матч Кубка ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Каршияка» відбудеться у середу, 4 березня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту «Венето» (колишній спорткомплекс «Меридіан») о 19.30.

Після двох успішно пройдених групових раундів Кубка ФІБА столичний «Київ-Баскет» дістався до чвертьфіналу єврокубка, де турнірна сітка підкинула киянам найскладнішого з опонентів. За вихід до півфіналу український клуб буде змагатися з турецькою «Каршиякою», яка вважається головним претендентом на перемогу в турнірі.

Турки почали свою участь в Кубку ФІБА ще з раунду кваліфікації, де без проблем пройшли шведський «Борас». Далі «Каршияка» вихором пройшлася по своїх суперниках у групових раундах єврокубка. Всього на рахунку турецького клубу в нинішній єврокампанії тринадцять перемог в чотирнадцяти поєдинках і лише одна поразка.

Наведемо все результати «Каршияки» в Кубку ФІБА:

2 жовтня. «Борас» (Швеція) - «Каршияка» – 70:77

9 жовтня. «Каршияка» - «Борас» (Швеція) – 78:58

23 жовтня. «Шарлеруа» (Бельгія) - «Каршияка» – 81:76

30 жовтня. «Каршияка» - «Гронінген» (Нідерланди) – 77:57

6 листопада. «Брюссель» (Бельгія) - «Каршияка» – 66:79

13 листопада. «Каршияка» - «Шарлеруа» (Бельгія) – 92:54

20 листопада. «Гронінген» (Нідерланди) - «Каршияка» – 62:79

27 листопада. «Каршияка» - «Брюссель» (Бельгія) – 93:90

11 грудня. «Лейден» (Нідерланди) - «Каршияка» – 65:105

18 грудня. «Каршияка» - «Єнісей» (Росія) – 85:74

8 січня. «Бахчешехір» (Туреччина) - «Каршияка» – 68:100

22 січня. «Каршияка» - «Лейден» (Нідерланди) – 112:76

29 січня. «Єнісей» (Росія) - «Каршияка» – 73:96

5 лютого. «Каршияка» - «Бахчешехір» (Туреччина) – 96:65

Ще більшої поваги заслуговують результати «Каршияки» у внутрішній першості. Чемпіонат Туреччини вважається одним з найсильніших в Європі і успішні результати в ньому вже самі по собі говорять про силу команди. І ось в цьому дуже серйозному турнірі суперники «Київ-Баскета» після двох третин регулярного чемпіонату посідають друге місце. На рахунку «Каршияки» 18 перемог в 21 поєдинку і всього лише три поразки. Підопічні Уфука Саріджі, який очолив «Каршияку» на початку нинішнього сезону, дихають в спину лідеру Євроліги - «Ефес Пілсену», а слідом за ними розташувався ще один представник найсильнішого клубного турніру Європи - «Фенербахче».

У складі «Каршияки» налічується шість легіонерів, якщо таким все ж вважати Ентоні Тейлора (американця з турецьким паспортом). Кожен гравець з цієї шістки відіграє значну роль в грі суперників українського клубу, що підтверджується їхньою хорошою персональною статистикою. У задній лінії успішно діють американці Тоні Тейлор (13,6 очок в чемпіонаті Туреччини + 11,5 очок в Кубку ФІБА) і Брендон Тріч (10 очок за матч у внутрішній першості + 9,6 набраних балів в єврокубку). Американський свінгмен Тоні Крокер (8,7 очок в чемпіонаті Туреччини + 15 очок в Кубку ФІБА) може з легкістю закрити позиції атакувального захисника або ж легкого форварда, а француз Амато М'Байе (11,4 очок за матч у внутрішній першості + 12 балів в середньому за гру в єврокубку) і американець ДіДжей Кеннеді (9,6 очок в чемпіонаті Туреччини + 10 очок в Кубку ФІБА) успішно цементують трьохсекундну зону «Каршияки». Але, найбільше серед бігменов турецького клубу виділяється американець Джордан Морган (12,6 очок в чемпіонаті Туреччини + 15,6 набраних пунктів в Кубку ФІБА), який є найрезультативнішим гравцем клубу на євроарені. З місцевих баскетболістів найбільш помітний молодий форвард Метекан Бірсен (9,4 очок в чемпіонаті Туреччини + 8,1 набраних балів в Кубку ФІБА).

Безумовно, «Каршияка» вважається фаворитом у протистоянні з «Київ-Баскетом». Для українського клубу це буде найсерйозніший опонент з початку нинішнього сезону. Шансів, прямо скажемо, у киян не багато. Навіть локальну перемогу в одному матчі або ж невелику підсумкову поразку за сумою двох ігор можна буде сприймати як успіх. Але, можна бути впевненим, що у підопічних Айнарса Багатскіса є інша думка з цього приводу і «Київ-Баскет» докладе максимум зусиль для того, щоб створити найбільшу сенсацію сезону в Кубку ФІБА.

Прогноз Sport.ua: перемога «Каршияки».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.