Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 березня 2020, 11:12
1604
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Каршияка - команда рівня плей-оф Ліги чемпіонів»

«Київ-Баскет» зіграє з найсильнішим суперником у Кубку Європи ФІБА

| Оновлено 04 березня 2020, 11:12
1604
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Каршияка - команда рівня плей-оф Ліги чемпіонів»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Головний тренер «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс поділився очікуваннями від матчу з «Каршиякою» в плей-оф Кубка Європи ФІБА.

«Не в моїх правилах ділити ігри на більш і менш важливі. В сучасному баскетболі не завжди виграє той, хто за рейтингом стоїть вище. Якщо ви пам’ятаєте, на початку розіграшу убка Європи нас взагалі не сприймали серйозно. Але ми зуміли вибратися з групи, потім з другої групи і зараз вже у чвертьфіналі. Для нас цей матч – перевірка на міцність, граємо з дуже гарною командою. У неї, на мою думку, найбільший потенціал у нападі серед усіх суперників, з ким довелося грати у цьому сезоні. Фактично усі гравці, які отримують мінімум 15 хвилин ігрового часу, є індивідуально сильними, саме у грі 1 в 1. Дуже добре біжать, добре використовують ранній напад. Це їхні плюси. Разом з тим – найбільший секрет: вони люди. І теж припускаються помилок. Для нас головне – зіграти якісно у нападі. Бо в цій грі кожна втрата, кожне наше безглузде рішення у нападі одразу ж каратимуться. Маємо грати агресивно, створювати тиск на гравця з м’ячем, на гравця без м’яча, підбирати м’ячі. Тоді все буде гаразд. Якщо ми в якийсь момент втратимо концентрацію або подумаємо, що усе прийде просто так, тоді матимемо великі проблеми.

«Каршияка» за комплектацією безумовно відповідає команді рівня плей-оф Ліги чемпіонів. Як я казав перед сезоном, коли ми зіграли проти «Бургоса», я виявився правий на 99,9%, і вони там (у плей-оф Ліги чемпіонів – ред.). Як на мене, ця команда краща за «Бургос», за талантом у нападі. Водночас ця команда дає грати іншим. І якщо ми збережемо холодну голову, тверезий розум, тоді буде добре», - сказав Багатскіс.

Матч «Київ-Баскета» і «Каршияки» відбудеться 4 березня в київському ПС «Венето». Початок о 19:30.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.