Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2020, 18:32
2144
6

ТАТУЛЯН: «Рівень суддівства УПЛ як 10 років назад через Колліну і Лучі»

Екс-арбітр ФІФА критикує процес впровадження VAR в українському чемпіонаті

| Оновлено 03 березня 2020, 18:32
2144
6
ТАТУЛЯН: «Рівень суддівства УПЛ як 10 років назад через Колліну і Лучі»
ФК Динамо Київ. Сергій Татулян

Колишній віце-президент Федерації футболу України, екс-арбітр ФІФА Сергій Татулян поділився своїм баченням ситуації в суддівському корпусі чемпіонату України:

«З приходом на керівні пости в ФФУ П'єрлуїджі Колліни і Лучано Лучі рівень суддівського корпусу пішов на 10 років назад! А все тому що була порушена система підготовки суддів. Немає тепер Асоціації футбольних арбітрів, яку італійці чомусь вирішили ліквідувати. Немає людей, які їздять по обласним центрам України і спостерігають за молодими рефері.

Але ж арбітра і асистента арбітра можна знайти де завгодно – в будь-якому селищі, селі. Так, як це робилося раніше, коли двічі на рік проводилися збори молодих суддів. Після таких зборів рефері спочатку два роки судив матчі за участю колективів фізкультури, потім два-три роки другої ліги, ще два-три – першу, і лише після цього, за відсутності зауважень, потрапляв у вищу лігу.

Пройшовши такий серйозний шлях, на який могло знадобитися як мінімум шість років, людина ставала повноправним арбітром. А зараз, на жаль, все по-іншому: варто того чи іншого молодому рефері всього рік-два судити – і він уже асистент або арбітр Прем'єр-ліги! Такий підхід вважаю в корені неправильним і навіть згубним. В даному випадку не можу не згадати відому приказку: «Чим більше витримано вино, тим воно краще і цінніше».

Що стосується системи VAR. Якщо її ввели в українському футболі, то наші рефері не повинні думати про те, що більшу половину матчу потрібно перебувати біля телевізора. Неначе телевізор повинен замінити живу людину. Ось і виходить, що на поле їх ніби як немає. Особисто я порадив би Лучано Лучі ввести інше нововведення: до висячих за спиною арбітрів балончиків зі спреєм повісити ще й айпад! В такому випадку зовсім не потрібно вибігати до телевізора, а всього лише прямо на полі взяти в руки айпад і подивитися епізод у всіх ракурсах. Цей спосіб з урахуванням Wi-fi обійдеться УАФ у багато разів дешевше, ніж система відеодопомоги».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 2
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
joystick2018
ну конечно! то, что раньше "делали результат" за деньги - теперь оказывается это не получается. ВАР фактически ликвидировал эту опцию. а вот в те времена было раздольище!
BekXan
Да конечно, что вы гады творили с 92 по нулевые.Продавалось всё и все.Динамо тотально контролировало арбитров.А в первой и второй лиге то вообще.Кто что хотел тот и делал результат и место.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Geniyfootball1985
Татулян был самой продажной собакой, сколько команд он убил,гнида!!! теперь рот открывает по поводу судей...
nicksaf
Да, Татулян прав.
rugby1970
А Татулян - прав...