Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 09 листопада 2020, 02:37
1465
0

UFC Fight Night 169: Прогнози та анонси головних поєдинків

В ніч з суботи на неділю в Норфолку відбудеться турнір UFC Fight Night 169

| Оновлено 09 листопада 2020, 02:37
1465
0
UFC Fight Night 169: Прогнози та анонси головних поєдинків
twitter.com/ufc

У перші години першого дня весни за центральноєвропейським часом Норфолк (штат Вірджинія, США) прийме свій другий турнір UFC. На 10-тисячній «Chartway Arena» відбудеться івент UFC Fight Night 169, який очолить бій за вакантний титул у найлегшій вазі.

Джозеф Бенавідес vs Дейвісон Фігейреду

Генрі Сехудо звільнив пояс у 125-фунтовому дивізіоні, що дало можливість Бенавідесу і Фігейреду претендувати на корону.

Бенавідес дуже довгий час знаходився на грані завоювання титулу. Двічі йому надавався титульний шанс і обидва рази на шляху до чемпіонства у нього ставав Деметріус Джонсон. В 2012 році Джонсон переміг у конкурентному бою роздільним рішенням, а рік по тому нокаутував Бенавідеса. З тих пір Джозеф бився 10 разів і лише в одному бою зазнав поразки. Він програв Серхіо Петтісу, але сталося це після півторарічної перерви, а до того, як взяти паузу, Бенавідес виграв у Генрі Сехудо. До бою Джозеф підходить на серії з трьох перемог, він пройшов за очками Дастіна Пор’є і нокаутував Алекса Переса і Жусіера Формігу.

Фігейреду, будучи непереможеним бійцем, прибув в UFC у 2017 році і почав свій шлях тут з чотирьох послідовних перемог. 11 місяців тому битий Бенавідесом Форміга став єдиним кривдником бразильця. Потім Фігейреду перемагає одноголосним рішенням Алешандре Пантойю, сабмішном Тіма Елліотта і заробляє тайтл-шот.

Прогноз на бій

Фігейреду здатний засмутити великого фаворита пари Бенавідеса за рахунок своїх фінішерських талантів: ударна міць в стійці та навички БЖЖ на землі. Але досвід Бенавідеса дозволяє йому уникнути таких неприємностей, а ще Фігейреду ніколи не бився більше трьох раундів. Якщо у нього є проблеми з кардіо, то в «чемпіонських» раундах йому доведеться вкрай складно. У Бенавідеса багатий арсенал і відмінна витривалість для того, щоб знищити бразильського бійця в другій половині зустрічі.

Перемога Бенавідеса нокаутом у 4-му раунді

Іон Куцелаба vs Магомед Анкалаєв

У третьому за значимістю поєдинку вечора глядачі побачать битву двох убивць-напівважковаговиків: Куцелаби та Анкалаєва.

Куцелаба має рекорд в UFC 4-3 з програшами тільки гідним: Міші Циркунову, Джареду Канноньє і Гловеру Тейшейрі. Але кожен раз молдавський боєць повертався з перемогою. В останніх чотирьох боях Іон нокаутував Енріке да Сільву, Гаджимурада Антигулова і Халіла Раунтрі в крайньому бою, чим він закрив програш здачею Тейшейрі.

Останнім записом в резюме Анкалаєва є його нокаут Далчі Лунгіамбулі феноменальним фронт-кіком. Цей успіх став третім поспіль після його єдиної поразки в кар'єрі, якої він зазнав під час дебюту в октагоні, будучи задушеним Полом Крейгом на останній секунді бою.

Прогноз на бій

Обидва є сильними грепплерами, але кожен з них робить ставку на стійку, де шукає нокаут. Але оскільки раніше жоден з них не був фінішованим ударами, ми можемо очікувати оголошення суддівських записок, але це напевно буде поєдинок, повний насильства, так що виключати дострокове його закінчення аж ніяк не можна. Оскільки Анкалаєв більш хороший на ногах, припустимо, що рефері підніме його руку по закінченню сутички.

Перемога Анкалаєва за очками

Сергій Співак vs Марчин Тибура

В одному з попередніх боїв карду відбудеться інтригуючий бій двох великих хлопців: українця Співака і поляка Тибури.

Співак прийшов до UFC непереможеним важковаговиком, майже завжди ламаючи опонентів у першому раунді. Однак у своєму дебютному бою в UFC Сергій був шокований Волтом Харрісом, якому знадобилося 50 секунд, щоб нокаутувати візаві. Але потім Співак повернувся, фінішувавши Тая Туйвасу. Успіх «Білого ведмедя» повністю обумовлювався переводами Туйваси в партер, де той практично не становив загрози, і кінець кінцем «Бам Бам» був задушений трикутником до втрати свідомості.

Для Тибури цей бій може стати останнім в UFC, оскільки поляк програв чотири з п'яти останніх поєдинків, причому три КО/ТКО. Він повернувся перемогою над Стефаном Струве після розгромних поразок за очками Фабрісіо Вердуму і нокаутом Дерріку Льюїсу, щоб бути нокаутованим Шамілем Абдурахімовим та Аугусто Сакаї.

Прогноз на бій

Декласувати Тибуру в партері так само, як і Туйвасу, у Співака не вийде, оскільки той володіє чорним поясом з БЖЖ і має 6 перемог здачею. Мало того, що Співаку доведеться проходити через надійний тейкдаун-дефенс Тибури, так ще й грепплінг-протистояння з ним не буде для Співака легкою прогулянкою в парку. В цілому, Тибура виглядає більш всебічно розвиненим бійцем, ніж Співак. Цей факт і велика перевага Марчина в досвіді може стати вирішальним фактором у даному бою.

Перемога Тибури за очками

Головний кард

Джозеф Бенавідес – Дейвісон Фігейреду

Фелісія Спенсер – Зара Файрн

Іон Куцелаба – Магомед Анкалаєв

Меган Андерсон – Норма Дюмон

Грант Доусон – Деррік Міннер

Попередній кард

Габріел Сілва – Кайлер Філліпс

Брендан Аллен – Том Бріс

Марчин Тибура – Сергій Співак

Луїс Пенья – Стів Гарсія

Джордан Гріффін – Ті Джей Браун

Аалон Круз – Спайк Карлайл

Шон Бреді – Ісмаїл Наурдієв

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Роуз Намаюнас за очками перемогла Аманду Рібас у головному бою UFC
MMA | 24 березня 2024, 08:23 0
Роуз Намаюнас за очками перемогла Аманду Рібас у головному бою UFC

В Ентерпрайзі (штат Невада) пройшов турнір UFC on ESPN 53

Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка
Футбол | 28 березня 2024, 12:13 4
Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка

Пропозиція «Хаммарбю» виявилася нецікавою одеському клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.