Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBC
| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:29
8049
2

Майкі Гарсія знову боксуватиме у велтервейті. Навіщо йому це?

Лев Кравців — про Майкі Гарсія, який мав був зустрітися з Ломою, але наїв зайві кілограми

| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:29
8049
2
Майкі Гарсія знову боксуватиме у велтервейті. Навіщо йому це?
Boxing Scene. Майкі Гарсія

Майкі Гарсія мав стати головним тестом для Василя Ломаченка в легкій вазі. Великий, сильний, з ударом, який явно ганяє добрих кілька кілограм, а значить, в момент поєдинку знаходиться мало не на категорію вище за суперника. Та й з навичками і рефлексами у Майкі все добре.

Але замість грошового і, головне, по-спортивному цікавого бою, ми отримали його перехід на дві категорії вгору і очікуваний провал. Тепер Гарсія заходить на друге коло зі спробою ще раз підкорити велтервейт. Чи вийде?

Що за суперник?

Джессі Варгас - хороший, міцний американець мексиканського походження. Високий, рослий, знову перевершує Майкі за габаритами. Є відчуття, що команда Гарсії вирішила повторити все те ж саме, що було зі Спенсом, тільки щоб простіше було.

Простіше, швидше за все, буде. Звичайно, Спенс перепрацював Гарсію без шансів. Дивно, але Еррол був кращим за Майкі навіть по-боксерському, хоча багато хто очікував, що величезний американець просто розчавить свого опонента. У підсумку, Еррол влаштував якщо не школу боксу, то щось дуже близьке, розбивши суперника без єдиного шансу у всіх дванадцяти раундах.

Тепер же Майкі вже більше освоївся в новій ваговій категорії. Його ж суперник в останніх трьох поєдинках один раз переміг (нокаутом Умберто Сото) і двічі відбоксував унічию - проти Едріена Броунера і Томаса Дюлорме. Так собі результати.


Boxing Scene. Джессі Варгас проти Менні Пакьяо

Але давайте не списувати з рахунків Джессі. Почнемо з того, що він просто більший за Майкі. Причому, переконливо. Зріст вище на дванадцять сантиметрів (180 см проти 168 см), руки - на сім сантиметрів (180 см проти 173 см). Крім цього, він давно б'ється в цій вазі і за габаритами відмінно в неї вписується, в той час, як Майкі менший за практично будь-якого свого суперника тут.

Ще варто сказати, що Варгас - досить непоганий боксер. Не супертоп і не чемпіонський рівень, але поразок у нього всього дві: від Менні Пакьяо і Тімоті Бредлі. І вони - за очками, що ніби натякає на те, що Джессі добре тримає і зовсім не такий простий, як може здатися.

Майкі знову доведеться боротися з перевагою суперника в габаритах, але цього разу опонент не такий досвідчений, як минулий. Тут можна буде і в рубку зірватися час від часу, і самому пограти за своїми правилами. Не буде ані нудно, ані занадто просто. Саме з такого поєдинку варто починати свій шлях у новій вазі, а не стрибати під танк чемпіона і одного з лідерів дивізіону.

Що там з фаворитом?

На букмекерській лінії Майкі - однозначний фаворит. На нього можна поставити в середньому за 1,5. У той час, як на його суперника - за 4,5. Розстановка сил приблизно так і виглядає. Гарсія явно кращий, як боксер. Він швидший, розумніший, більш технічний.

Вся ставка Варгаса в цьому бою на фізичну міць. Чи буде її вистачати? Ну якщо навіть Спенсу не вистачило, щоб забити Майкі до нокауту, то Джессі і поготів. І навіть не тому, що Еррол є більшим. Просто американець більше і частіше влучав, ніж це буде виходити у Варгаса.

Гарсія нарешті вийде в ринг із суперником, якого він повинен проходити в новій вазі і з яким у нього є всі шанси освоїтися. Той самий бій зі Спенсом - самогубство з розрахунком на авось. Не вийшло, тепер вони пішли за розумним сценарієм.

Безумовно, Джессі може створити проблеми супернику. Якщо раптом у Майкі не складеться з тим, щоб жорстко стопити опонента, той може піти вперед, регулярно атакуючи і не боячись ударів у відповідь. Тобто, просто задавити фізикою.

Інших шансів на перемогу у Варгаса не видно. Він навряд чи буде встигати за в'юнким невеликим суперником і на ногах, і ударами. Тобто, все залежить від Гарсії і того, що він зможе протиставити великому супернику.

Навіщо це все Майкі?

Невідомо. Гарсія скаржився, що йому важко скидати вагу, і триматися в одній вазі з Ломаченком вже немає сил, але пішов не на одну, а відразу на дві категорії вгору. До таких гігантів, як Теренс Кроуфорд і Еррол Спенс. До людей, які думають, що звідси їм варто піднятися ще вище і можливо, навіть вийти в ринг із Саулем Альваресом.


Boxing Scene. Майкі Гарсія і Джессі Варгас

Заробітки тут однозначно вище. Той же поєдинок зі Спенсом приніс Майкі в рази більше, ніж могла б принести зустріч з Ломаченком. Крім цього, вже зараз Едді Хірн говорить про те, що добре було б влітку звести в рингу Менні Пакьяо і Майкі. Ясна річ, бій з легендою - це не тільки можливість пошуміти, а й відмінний гонорар.

Якщо питання лише в грошах, то говорити нема про що. У легкій вазі він заробив би стільки ж, зустрічаючись лише з Теофімо Лопесом, Райаном Гарсією і ще парочкою американців. Але без поєдинку з Ломою там неможливо було б обійтися, а тут і шанс отримати і невеликий гонорар за це.

У велтервейті ж можна і не скидати десять кілограм перед кожним боєм, і отримувати достатньо. Якщо ж розмова ще й про якісь досягнення, то складно уявити, що Майкі світить тут. Зустріч із Пакьяо - бій з єдиним рівним за габаритами суперником. Навряд чи багато людей в ньому буде ставити на Гарсію. У всіх інших боях суперники занадто круті і великі одночасно.

Багато що вирішить результат і сам хід поєдинку проти Джессі Варгаса. Програш логічно повинен спричинити за собою кроки назад за вагою. Нехай і не в легку, але хоча б трохи спуститися було б добре. Перемога неодмінно принесе зустріч з Пакьяо. А як там буде в рингу проти нев'янучого «Пакмена», залишиться лише гадати.

P.S. Поєдинок Майкі Гарсія - Джессі Варгас відбудеться у Фріско (Техас) в ніч з 29 лютого на 1 березня.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Трегубов
Майки показал в последних боях свой уровень!!!Об этом уровне даже смешно говорить!!!Разрекламированный "Лох"
Dinamo-fan
Идиотская статья. Автор всех примеряет через призму Ломаченка. Задуматься о том, что Гарсия вполне самосостоявшийся боец не охота. Ах, на кого же этот Гарсия нашего ломика оставил? И зачем ему идти туда, где он не первый парень на селе?
А может Гарсия как раз хочет драться с большими боксерами, хочет челлендж. И деньги, конечно тоже громадный стимул. Лома - не денежный боксер. К тому же бой с Ломой не прибавил бы Гарсии никаких дивидентов. Если бы он победил, то заявили бы, что он дрался с заведомо более мелким боксером, чем он. Так было например после победы Ломы над кубинцем Ригондо. А если бы Майк проиграл, то удар по репутации был бы гораздо больше, чем от поражения от Спенса.