Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 18 листопада 2021, 22:55
3170
3

Новіков проти Беленюка: чи буде сутичка перед Олімпіадою в Токіо?

Поки неясно, хто виступить на Олімпіаді - Семен Новіков або Жан Беленюк

| Оновлено 18 листопада 2021, 22:55
3170
3
Новіков проти Беленюка: чи буде сутичка перед Олімпіадою в Токіо?
Facebook

За півроку до початку літніх Олімпійських ігор в Федерації греко-римської боротьби України ще не визначилися, хто виступить в Токіо в категорії до 87 кг. Залишається відкритим питання: захищати честь країни повинен, чемпіон світу і спортсмен-депутат або молодий тріумфатор чемпіонату Європи?

Уже в серпні відбудеться головна спортивна подія планети - літні Олімпійські ігри. З 24 липня по 9 серпня в Токіо за медалі поборються представники національних федерацій більш ніж в тридцяти видах спорту. І якщо більшість українських збірних можуть робити ставку лише на одного атлета, то в команді з греко-римської боротьби дві яскраві зірки - Жан Беленюк і Семен Новіков.

Спортсмени мають значні досягнення і різну історію. Експерти кажуть, що об'єктивно відібрати представника від України допоможе їхня сутичка. Бій між Жаном Беленюком і Семеном Новіковим дозволить порівняти їх кондиції і визначити найкращого. Також це зніме питання політичної складової у виборі борця.

Професіонали відзначають, що в збірній готується гідна зміна поколінь. Сила і потенціал Семена Новикова давно відомі в борцівських колах. Спортсмен з Харкова двічі завойовував титул чемпіона світу U-23. Зараз він активно виступає і знаходиться в оптимальній фізичній формі.

23-річний харків'янин Семен Новіков став відкриттям чемпіонату Європи. У фіналі він розгромив титулованого угорця Віктора Лерінца з рахунком 7:1. З цим же суперником у вересні в фіналі чемпіонату світу зустрічався Жан Беленюк - сутичка закінчилася результатом 3:1 на користь українця.

До початку політичної кар'єри Жан Беленюк став срібним призером Олімпійських ігор 2016 року. Зараз атлет бере участь не у всіх чемпіонатах. В інтерв'ю 29-річний спортсмен говорив, що не хоче посилювати проблеми з деякими травмами і не може провести багато змагань поспіль на високому рівні. Також борець ділить час між тренуваннями і роботою народним депутатом «Слуги народу» у Верховній Раді.

Українські спортсмени вже зустрічалися на чемпіонатах України. Протягом останніх двох років молодий Семен Новіков доходив до фіналу. У 2018 році він програв Жану Беленюку чотири очки, а в 2019-м - два. З їх останнього бою пройшло більше року. За цей час атлети показували різну динаміку, і порівняти їх можна лише в новій сутичці.

Олімпійське золото - мрія будь-якого спортсмена. Ліцензія на участь в Олімпіаді дається на країну, тому в Токіо може поїхати будь-борець. Хто представлятиме нашу країну, вже незабаром повинні вирішити в Федерації греко-римської боротьби України.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
al1961
В 70-е годы в сборной СССР по дзюдо было два очень сильных бойца в одной весовой категории - Валерий Двойников и Владимир Невзоров. На Олимпиаду 76 в Монреаль поехали оба, но Двойников выступал в более тяжелой категории. Невзоров стал чемпионом ОИ, а Двойников взял серебро ...
vizuals
Слуга хай кнопки сидить давить, а Новікова на Олі