Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 27 лютого 2020, 07:55
1013
0

У Саутпорті стартував Players Championship

В Англії розпочався черговий рейтинговий турнір

| Оновлено 27 лютого 2020, 07:55
1013
0
У Саутпорті стартував Players Championship

Англійський Саутпорт приймає Players Championship, 14-й рейтинговий турнір сезону і другий з трьох в серії Coral Cup. Нагадаємо, гравець, який заробить в цих трьох турнірах більше всіх призових, отримає ще й бонус у розмірі 100 тис. фунтів. Поки що лідирує Ніл Робертсон, який виграв Світовий Гран-прі.

У турнірах Coral Cup приймають участь гравці, що займають вищі місця в річному рейтингу. На Гран-прі потрапили 32 лідери сезону, а в Players Championship змагаються перші 16 снукеристів. І торішній переможець, Ронні О'Салліван, не зможе захистити свій титул. Справа в тому, що серед «звичайних» рейтингових турнірів присутній один, що вибивається із загального формату - Shoot Out. Всі матчі складаються з однієї партії, яка триває не більше 10-ти хвилин. Причому протягом перших 5 хвилин гравець має лише 15 секунд на удар, потім - 10 секунд. Жодного разу Shoot Out не вигравав гравець з Топ-16 світового рейтингу. Так сталося і в цьому році, але переможцю, Майклу Холту (№41 у світовому табелі про ранги), вистачило 50 тис. фунтів призових, щоб піднятися на 16-е місце в річному рейтингу. І потіснити на 18-е Ронні. Тож Холт відправився в Саутпорт, де, зрозуміло, потрапив на лідера рейтингу, чинного чемпіона світу Джадда Трампа.

Що стосується Players Championship, то призовий фонд турніру в цьому році склав 385 тис. фунтів. Переможець отримає 125, фіналіст - 50 тис. Приз за найбільшу серію - 10 тис. фунтів. Матчі 1/8 - 1/2 фіналу пройдуть у форматі до 6-ти перемог, фінал (запланований на 1 березня) зіграють до 10-ти перемог.

У перший день турніру відбулися дві зустрічі. Марк Селбі не залишив шансів Марку Вільямсу, здобувши перемогу з рахунком 6:0. До слова, їх перший очний поєдинок було зіграно ще в 1999-му, і тоді Вільямс «всуху» обіграв тезку - 9:0.

В іншій зустрічі Стівен Магуайр проявив волю до перемоги. Він поступався Діну Цзюньхуею 2:4 і 4:5, але, тим не менш, виграв матч. Відзначимо, що жоден із суперників не зробив серію понад 69-ти очок (4 півсотенних брейка на рахунку китайця, у шотландця - тільки 2).

У шотландському дербі Джон Хіггінс обіграв Грема Дотта. Причому здавалося, що матч затягнеться: суперники обмінювалися фреймами і пішли на перерву за рахунку 2:2. Але після паузи Джон серйозно взявся за справу, вигравши 4 партії поспіль - 6:2 в підсумку.

Наднапруженням видався поєдинок торішнього фіналіста Ніла Робертсона з Джо Перрі. Австралієць у 2-му фреймі оформив серію в 140 очок, яка ризикує стати найбільшою на турнірі. Але занадто далеко відпустив суперника. На перерву лідером пішов Дотт - 3:1. А після відновлення гри взяв ще 2 партії і опинився за крок від перемоги - 5:1. Проте Робертсон не дарма є одним з найбільш серійних снукеристів! Він на 45 хвилин посадив Перрі в крісло, оформивши два сенчурі і брейк в 84 очка. І ... в десятій партії не забив фрейм-бол, причому не найскладніший. Джо скористався шансом і на останньому чорному виграв матч - 6:4!

Майкл Холт, незважаючи на виграний у неділю перший в кар'єрі титул, не зміг на рівних змагатися з Джаддом Трампом. Чемпіон світу в першій же партії набрав 130 очок за підхід. А потім додав ще 4 серії «+60». На рахунку Холта - сенчурі і півсотенний брейк. А в результаті переміг Трамп - 6:3.

І ще в одній зустрічі сильнішим був гравець з більш високим номером посіву. Янь Бінтао і Кайрен Вілсон 5 стартових фреймів завершували з півсотеннимі серіями. Але на рахунку китайця їх виявилося 4, що і визначило його підсумкову перемогу - 6:2.

1/8 финала (24-26 лютого):
Джадд Трамп  – Майкл Холт  – 6:3
Джон Хіггінс  – Грем Дотт  – 6:2
Дін Цзюньхуей  – Стівен Магуайр  – 5:6
Марк Селбі  – Марк Вільямс  – 6:0
Ніл Робертсон  – Джо Перрі  – 4:6
Янь Бінтао  – Кайрен Вілсон  – 6:2 
Марк Аллен  – Тепчайя Ун-Нух  
Шон Мерфі  – Девід Гілберт  

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто замінить Ф'юрі у бою з Усиком, якщо Тайсон знову травмується
Бокс | 22 квітня 2024, 14:37 1
Відомо, хто замінить Ф'юрі у бою з Усиком, якщо Тайсон знову травмується

На поєдинок з українським чемпіоном може вийти Філіп Хргович

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.