Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 лютого 2020, 20:43
1726
2

Айнарс БАГАТСКІС: «У матчах відбору ми побачили, де у нас проблеми»

Наставник української збірної висловився про перші матчі відбору на Євробаскет

| Оновлено 25 лютого 2020, 20:43
1726
2
Айнарс БАГАТСКІС: «У матчах відбору ми побачили, де у нас проблеми»
FIBA. Айнарс Багатскіс

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував поразку від Угорщини в кваліфікації чемпіонату Європи 2021 - 60:62.

«Якщо б була перемога в матчі проти Угорщини, був би дуже хороший настрій. Ми провели разом цілий тиждень, я бачив як гравці поводять себе один з одним, як вони спілкуються. Це дуже хороша та цінна інформація. Є, звичайно, певний негатив після поразки. Будь-яка поразка — два очки, чи 20 — не важливо, це поразка. Потрібно зробити висновки, зрозуміти чому програли, хоча ці дві гри на 100% показали наші сильні та слабкі сторони. Ми побачили, де у нас є проблеми, особливо, коли команда суперника грає розумно, збиває темп і змушує нас грати у позиційний баскетбол. Тоді у нас з’являються певні проблеми. У нас є дуже й дуже хороші великі гравці — вони набрали 2/3 командних очок у матчі з угорцями. Але баскетбол починається з маленьких гравців — продуктивності задньої лінії нам не вистачало. Це була лише одна гра, потрібно, знову ж таки, зробити висновки, заспокоїтись і за півроку зібратися знову.

Наша сила у передній лінії, особливо у тому складі, який у нас був цього року. Враховуючи те, що поза заявкою залишився Кравцов, можна говорити про те, що у нас ще є і підсилення. Обидві команди готувались до протистояння з нашими бігменами, угорці, зокрема, зробили заміну і привезли до Запоріжжя великого гравця. Він відіграв 6-7 хвилин, але, насправді, це велика справа, він своїй команді допоміг. Але баскетбол, як я вже казав, починається з маленьких: наскільки швидко ти переходиш від захисту до нападу, наскільки швидки знайдеш передачею свого великого. У нас неймовірний потенціал, коли у нас у складі Герун, Пустовий, дуже сильний матч в позиції 4-го номера провів Бобров, хоча, як ми знаємо, більшу частину сезону в Іспанії він проводить на позиції 5-го номера. Він зміг адаптуватись і дуже часто саме за рахунок його гри, ми тримались у матчі з Угорщиною. Нам дуже не вистачало Мішули та Санона. Їхня енергія дала б нам швидкий перехід до нападу, ми могли б прискорювати гру. Думаю, якщо б у нас було ще 2-3 хвилини у нас би все було добре. Але команда Угорщини зіграла доволі розумно. Їх гра як раз будувалася від маленьких гравців, від їхнього кидка. Нам потрібно думати, як зміцнити свої позиції у задній лінії. Зараз я думаю, що можливо потрібно було зіграти маленьким складом. Але гра цього не потребувала… Наші великі набирали очки, до нашої гри у захисті не може бути претензій, але не можна виграти гру лише захищаючись. Захист розвиває напад і тут має бути баланс. Цього нам вистачило», - сказав Багатскіс.

Після першого вікна відбору Україна займає друге місце в групі F.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 1
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

Баскетболісти НБА вибрали найкращого гравця ліги у захисті
Баскетбол | 25 квітня 2024, 06:11 0
Баскетболісти НБА вибрали найкращого гравця ліги у захисті

Більшість вважає, що найважче грати проти Віктора Вембаньями

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rugby1970
Проиграть в БАСКЕТБОЛ ВЕНГРИИ? Это - НЕ ПРОБЛЕМА, ЭТО - КАТАСТРОФА!!!