Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2021, 22:31
8312
0

Україна – Угорщина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Переможець матчу одноосібно очолить групу F

| Оновлено 06 липня 2021, 22:31
8312
0
Україна – Угорщина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФБУ

Поєдинок Україна - Угорщина відбудеться в неділю, 23 лютого, в Запоріжжі. Початок гри о 18.00. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Рівно один рік і один день пройшов з моменту останнього офіційного домашнього матчу для збірної України. І ось після такої тривалої паузи українські шанувальники баскетболу зможуть на власні очі побачити наших гравців. Станеться це в грі проти збірної Угорщини, яка визначить, хто з двох суперників стане лідером групи F після лютневого ігрового вікна.

Суперник збірної України має славну історію. Угорці в активі мають повний комплект медалей континентальних першостей, правда, всі вони були завойовані дуже давно. Проте, золото на чемпіонаті Європи-1955, срібло в 1953 році і бронза в 1946 році назавжди залишаться прекрасним орієнтиром для всіх угорських баскетболістів. У нинішні часи справи у збірної Угорщини йдуть не так добре. У XXI столітті наші сусіди лише раз змогли кваліфікуватися на європейську першість. Було це в 2017 році і на тому турнірі угорці залучили до себе багато уваги, зумівши вийти із групи і показавши гідну гру в 1/8 фіналу проти сербів.

Дуже сильно по потенціалу збірної Угорщини б'є конфлікт між ФІБА і Євролігою. Справа в тому, що в нинішньому поколінні угорських баскетболістів присутня тільки одна зірка європейського калібру - форвард іспанської «Барселони» Адам Ханга. Збірна Угорщини з Хангою і без нього являють собою дві абсолютно різні команди. Але тренерському штабу угорців доводиться обходитися без свого лідера, адже «Барселона» вже не в перший раз не відпускає на матчі збірних гравця своєї основної ротації.

Незважаючи на відсутність Ханги, угорці змогли в четвер обіграти куди більш статусну Словенію - 77:75. Так, у словенців через горезвісний конфлікту в європейському баскетболі були відсутні кілька основних гравців, але у балканців грали такі баскетболісти як Клемен Препеліч, Джордан Морган, Едо Муріч, Яка Блажич. Проте, угорці дали справжній бій чинним чемпіонам Європи і зумівши відіграти десятиочкове відставання в першій половині, дотиснули суперника в кінцівці. Найрезультативнішими у складі угорської збірної стали форвард Роско Аллен (16 очок) і пара захисників Золтан Перл і Давид Войвода, на рахунку яких по 15 очок.

В цілому, головний тренер угорців Стоян Івкович вибрав наступних гравців на матч проти українців:

Захисники: Давид Войвода («Реджана», Італія), Марцелл Порго («Нюрнберг», Німеччина), Бенедикт Вараді, Золтан Перл (обидва - «Фалько»)

Форварди: Роско Аллен («Гунма», Японія), Жольт Сабо («ЗТЕ»), Марко Філіповіті, Силард Бенці (обидва - «Фалько»), Норберт Тот, Ференц Чаба (обидва - «Кьорменд»)

Центрові: Акош Келлер («Орландіна», Італія), Хорті Балінт («ПВСК»)

У порівнянні з матчем проти словенців в ростері угорців відбулася одна заміна - натуралізованого американця Дарріна Говенса замінив форвард «Кьорменда» Норберт Тот.

У свою чергу, головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс вирішив не змінювати переможний склад і заявив на матч з Угорщиною тих же гравців, які здобували перемогу в Австрії:

Захисники: Олександр Липовий («Промітеас», Греція), Богдан Близнюк («Київ-Баскет»), Денис Лукашов («Прометей»), Кирило Марченко, Віталій Зотов (обидва - «Хімік»)

Форварди: Володимир Герун («Унікаха», Іспанія), В'ячеслав Бобров («Фуенлабрада», Іспанія), Павло Крутоус, Сергій Павлов, Максим Пустозвонов (всі - «Київ-Баскет»)

Центрові: В'ячеслав Петров («Київ-Баскет»), Артем Пустовий («Барселона», Іспанія)

Знову поза заявкою залишився досвідчений В'ячеслав Кравцов, який, втім, був активний в передматчевих заходах і став справжнім медійним обличчям поєдинку в Запоріжжі.

Незважаючи на те, що відбір на Євробаскет-2021 тільки розпочався, матч проти угорців матиме дуже велике турнірне значення. Дві перемоги в двох іграх і одноосібне перше місце в групі після двох турів, при дуже полегшеній формулі відбору (з чотирьох збірних у фінальний турнір проходять троє), зроблять становище збірної України максимально комфортним.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Україна – Угорщина.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Україна

1

1

0

88:73

+15

2

2.Угорщина

1

1

0

77:75

+2

2

3.Словенія

1

0

1

75:77

-2

1

4.Австрія

1

0

1

73:88

-15

1

23 лютого

Україна – Угорщина

Словенія – Австрія

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна
Футбол | 19 березня 2024, 00:31 7
Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна

21 березня о 21:45 відбудеться півфінал плей-офф кваліфікації Євро-2024

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.