Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 лютого 2020, 12:32
2104
1

Олімпік – Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Зимові чемпіони» прийматимуть типових середняків

| Оновлено 23 лютого 2020, 12:32
2104
1
Олімпік – Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ПФК Львів

В неділю, 23 лютого, свій перший офіційний матч в новому сезоні проведуть донецькій «Олімпік» і ПФК «Львів». Обидві команди розташувались поруч у турнірній таблиці, і займають відповідно дев’яту та десяту сходинки.

Суперники неодноразово оголошували про свої єврокубкові амбіції, а оскільки нинішнього сезону можна потрапити в Лігу Європи з сьомого місця, тож гра передбачається бойова. Втрата очок ускладнить життя обом командам.

Господарі поля дуже ретельно провели зимові збори в Туреччині. Донеччан можна назвати «зимовими чемпіонами» УПЛ, адже вони взимку не зазнали жодної поразки у спарингах, вигравши дев’ять з десяти матчів, лише одного разу звели гру до нічиєї. Звичайно, товариські поєдинки ні в якому разі не можна ставити на одні шальки терезів з офіційними матчами, але саме на зборах шліфується взаємодія між гравцями і тактика. Також варто відзначити високу результативність «олімпійців», вони забили 23 голи, а пропустили лише три.

Кадровий потенціал команди Вісенте Гомеса зазнав істотних змін. Керівництво клубу позбулось практично всіх легіонерів, яких привів Жуліо Сезар, навіть віддали в оренду в «Карпати» форварда Матара Дійє. Натомість підписали велику кількість молодих футболістів. Безперечно підсилять команду нападники Максим Дегтярьов, якого повернули з «Десни», і екс-форвард «Дніпра» Денис Баланюк. Швидкості в атаці мають додати грузин Чогадзе і литовець Романовський, а захист зцементують відомі виконавці Орест Лебеденко, Микита Кравченко. На останній рубіж повернули Артема Кичака, який раніше вже захищав кольори «Олімпіка». В той же час в команді залишились гравці, які яскраво себе зарекомендували у осінній частині першості: Захеді, Тейшейра, Балашов, Політило, Кравчук. На даний час склад команди виглядає цілком збалансованим, а зважаючи на тренерський хист Вісенте Гомеса, завдання посісти місце не нижче сьомого їм цілком до снаги.

Якщо донеччани «чемпіони» зимового міжсезоння, то львів’яни типові середняки. Під час зборів «синьо-золоті леви» зіграли дев’ять спарингів, з яких виграли три, програли два, а чотири звели внічию. Гравці «Львова» забили вдвічі менше за той же «Олімпік» - 11 м’ячів, а пропускали частіше – 8 голів. Трансферна політика клубу кардинально змінила свій вектор. Якщо раніше в міжсезоння приходило по 7-8 нових «чарівників м’яча» з пляжів Копакабани, то цього трансферного вікна лише один представник Бразилії, шестеро українців і один темношкірий француз з латвійського чемпіонату.

Невдоволення трансферами висловив і головний тренер львів’ян Егіше Мелікян, який зазначив, що підсилити команду взимку не вдалося. І дійсно, переважна більшість новачків - маловідомі гравці, що мали недостатню ігрову практику в своїх попередніх клубах. В той же час команду залишили бразильці Педро, Пернамбуко, і Мартан, які відігравали важливу роль у грі команди, також покинули клуб досвідчений воротар Олександр Бандура і Володимир Адамюк. Тож скоріш за все команда буде вирішувати завдання збереження прописки в лізі, ніж боротися за вихід в єврокубки.

В осінній частині чемпіонату команди грали між собою у Львові, і тоді перемогу святкували підопічні Вісенте Гомеса, завдяки голу Сергія Політила з пенальті. Діями «левів» у тому матчі ще керував Володимир Мазяр.

Через дискваліфікацію, в недільному матчі на стадіоні «Динамо» не зможе прийняти участь голкіпер львів’ян Богдан Сарнавський, тож місце у воротах, скоріш за все, займе Герман Пеньков, який осінню частину грав в «Олімпіку». Ще один екс-гравець донеччан може вийти на поле у «синь-золотій» футболці – це захисник Єгор Клименчук. 

Хоч команди-суперники є сусідами по турнірній таблиці, все ж фаворитами звітного поєдинку є донеччани, хоча певну роль може відіграти фактор «весняного футболу».

Орієнтовні склади.

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Гришко, Снурніцин, Ксьонз, Цимбалюк, Політило, Кравчук, Балашов, Тейшейра, Захеді  

«Львів»: Пеньков – Люлька, Братков, Борзенко, Гончар, Татарков, Сабіно, Жонатан, Богунов, Алваро, Реннан.

23 лютого, неділя

«Олімпік» – «Львів»
Київ. Стадіон «Динамо» ім В.Лобановського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ОЛІМПІК – ЛЬВІВ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 2
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.