Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 лютого 2020, 01:12
18452
6

Ф'юрі – Вайлдер – поєдинок мрії. Зараз таких вкрай мало

Лев Кравців – про поєдинок, який точно подивляться мільйони

| Оновлено 23 лютого 2020, 01:12
18452
6
Ф'юрі – Вайлдер – поєдинок мрії. Зараз таких вкрай мало
Skysports.com

У певний момент бокс перетворився на шоу, де невідомо, чи зустрінуться найкращі боксери своїй категорії або навіть певного періоду часу в рингу один проти одного. Часто підходив час, коли залишалося сподіватися, що вони проведуть поєдинок вчасно, і не менш часто ми так і не дочекалися такого моменту.

Поєдинок Ф'юрі проти Вайлдера - ідеал. Він відбудеться якраз вчасно. Не занадто рано, щоб вважати, що бійці не знаходяться на своєму піку. І не надто пізно, щоб потім не сумувати за тим, як могло б бути, якби вони провели бій в розквіті сил. Таке точно не можна пропускати.

Чому реванш Ф'юрі і Вайлдера очікуваний?

Період правління Володимира Кличка багатьом приївся. На думку чималої частини фанатів, цей час вбив інтерес до хевівейту. Один домінуючий чемпіон, який багато б'є джеб, часто відключає суперників, але не викликає трепету. І сила-силенна претендентів, щодо яких незрозуміло - чи настільки вони погані або ж настільки хороший чемпіон, що не залишає їм шансів.

Кінець домінування Володимира Кличка у суперважкій вазі припав на час світанку нової династії гігантів. Хлопці, що заволоділи поясами, були досить молодими і зарядженими, щоб взяти естафетну паличку і нести прапор чемпіонів далі, а сорокарічний Володимир пішов на спочинок, не залишивши найважчу категорію сумувати.

Перед боєм з Ф'юрі Володимиру давали два поєдинки до абсолюту. Мовляв, винесе цього клоуна нокаутом, а потім буде битися з Вайлдером, який махає руками на всі боки, і розбере його за рахунок свого боксерського IQ. Але не вийшло. Тайсон виявився не клоуном, а наступна зустріч із Джошуа поставила крапку в кар'єрі: Володимир був хорошим, але вік впливає на всіх, навіть на великих чемпіонів.

Поки найбільш грошовий проект суперважкої категорії - Ентоні Джошуа - роками домовлявся з Вайлдером про уніфікацію, Ф'юрі встиг злити свої пояси в унітаз, набрати плюс сто кілограм, мало не покінчити життя самогубством і повернутися до колишньої форми. Після чого провести кілька розігрівальних поєдинків і вийти на Вайлдера. Нічия - ідеальний результат тієї зустрічі. Не можна віддавати перемогу боксеру, який потрапляв менше за суперника і виглядав по-боксерському гірше. Як і віддавати перемогу тому, хто двічі відлітав у нокдаун, другий з яких виявився настільки важким, що ніхто не розуміє, як той піднявся.


Boxing Scene

Поєдинок Вайлдера і Ф'юрі - зустріч двох з трьох лідерів дивізіону в ідеальний для цього час. З одного боку, багато хто хотів негайного реваншу, але він би не дав того, що є зараз. У Тайсона відкрилося розсічення в бою з, як спочатку здавалося, прохідним суперником. При цьому, Ф'юрі став ще більш атлетичним настільки, наскільки це слово можна застосувати до його випадку. А значить, буде швидшим і більш технічним.

У свою чергу, Вайлдер знищив двох суперників, по суті, одним ударом. Домінік Брізіл впав уже в першому раунді. Луїсу Ортісу американець дав втомитися, після чого просто вдарив і поїхав додому. Обом трохи за тридцять: Вайлдеру 34 роки, Ф'юрі - 31. Ідеальний вік для супертяжа. Деонтей - багаторічний чемпіон, який вже підбирається до основних топів за кількістю захистів поясу. Тайсон - потенційно найтехнічніший боксер хевівейту. На його перемогу ставлять багато боксерів і експертів, відзначаючи надзвичайну пластичність і технічний арсенал при великих розмірах.

Цей поєдинок є ідеальним за своєю інтригою та своєчасною організацією. Пізніше було б не те, як і раніше. Битва найсильніших у чудовий час - те, що ми рідко бачимо в боксі на поточний момент.

Хто фаворит?

Якщо дивитися котирування букмекерів, то, як не дивно, на самому початку фаворитом був Тайсон Ф'юрі. Незважаючи на надпереконливі перемоги, статус чемпіона і інші плюси на користь «Бронзового бомбардувальника», саме на перемогу Деонтея можна поставити з великим коефіцієнтом.

У свою чергу, фанати більше вірять у Вайлдера. Тут дуже важливий момент з тим, як перемагає американець. Він може мати дуже незвичайну техніку, боксувати не так, як всі, і викликати питання «як він взагалі перемагає». Але заперечувати те, що Діонтей може вимкнути будь-кого, не можна. Тим більше, що в першому поєдинку Ф'юрі падав двічі.

За великим рахунком, Деонтею знадобилося два удари, щоб вимкнути непоганого Домініка Брізіла і вкрай хорошого боксера Луїса Ортіса. Вайлдер - не найважчий серед нині діючих супертяжів і найлегший, якщо брати чемпіонів останніх років, але це не заважає йому стріляти, ніби з рушниці, в голови суперників.

Якщо намагатися бути об'єктивним, то цей поєдинок - зіткнення настільки стилістично різних боксерів, що точно сказати, хто є фаворитом, важко. З одного боку, Ф'юрі, безумовно, може перепрацювати суперника за очками. У нього довші руки, він швидше і в плані ударів, і на ногах. Він просто більше навчений, як боксер.

З іншого, якщо у Тайсона відкриється розсічення або ж він піде в рубку, Вайлдер його знищить - немає ніяких сумнівів. Після поєдинку з Ф'юрі Деонтей явно став ще міцнішим, тому вплутуватися з ним в бійку - значить підписати собі вирок.

Що чекає на переможця?

Якщо Ділліан Вайт раптом не програє Олександру Повєткіну, то на переможця чекає поєдинок з ним. Американець чекає титульного шансу більше року, продзижчав всім про це вуха і навіть встиг попастися на допінгу. Якщо Вайт програє - Повєткін, ймовірно, стане обов'язковим претендентом на пояс WBC.


Boxing Scene

Що б там Ентоні Джошуа не обіцяв, розраховувати на об'єднавчий бій навряд чи варто. Швидше за все, британець розбереться з Кубратом Пулєвим, після чого влаштує ще одне шоу в Великобританії перед тим, як у 2021 йти на об'єднання: будь то в суперниках Чісора, Усик, Вайлдер або Ф'юрі.

Чемпіону WBC доведеться закривати питання з обов'язковим претендентом вже восени, тому що ні сам претендент, ні Рада чекати кілька років, поки ця подія відбудеться, не стануть. Та це й непогано. Ділліан - хороший боксер, а поєдинки, які трапляються вчасно, не можуть так сильно концентруватися в одному році з огляду на боксерський ринок і всі деталі, пов'язані з боями.

Навіть у наступному році об'єднавчий бій Джошуа - Усик/Вайлдер/Ф'юрі буде актуальним, крутим і очікуваним. А поки насолоджуємося прийдешньою другою битвою гігантів.

Поєдинок відбудеться в ніч з 22 на 23 лютого в Лас-Вегасі. Бій очікується приблизно о 07:00 ранку неділі за київським часом. Поєдинок на території України покаже сервіс Megogo.

Опитування

Голосів 200
Як, на вашу думку, завершиться бій за титул чемпіона світу WBC між американцем Деонтеєм Вайлдером і британцем Тайсоном Ф'юрі, який пройде в ніч з 22 на 23 лютого 2020 року в Лас-Вегасі?

Дострокова перемога Деонтея Вайлдера

74 голоса 37 %

Перемога за очками Деонтея Вайлдера

28 голосів 14 %

Нічия

5 голосів 2.5 %

Перемога за очками Тайсона Ф'юрі

63 голоса 31.5 %

Дострокова перемога Тайсона Ф'юрі

30 голосів 15 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 44
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 2
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hater of haters
Сам бой начнется, как обычно в +2 часа примерно?
OKs100
Фьюри должен нокаутировать Уайлдера, у которого, как боксера, нету ничего, кроме пары метких ударов за весь поединок.