Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Bellator
|
8060
0

Bellator. Ед Рут – Ярослав Амосов. Українець в головному бою. Прогноз-анонс

В ніч з 21 на 22 лютого в США свій бій проведе непереможений український боєць

Bellator. Ед Рут – Ярослав Амосов. Українець в головному бою. Прогноз-анонс
Bellator. Ед Рут і Ярослав Амосов

В ніч з 21 на 22 лютого на арені WinStar World Casino and Resort в американському Такервіллі пройде турнір Bellator 239. Головною подією вечора стане бій непереможеного українського напівсередньоваговика Ярослава Амосова (22–0) проти американця Еда Рута (8–1).

Не так часто можна побачити українців в головному поєдинку вечора MMA, тому Sport.ua звертає особливу увагу на цей бій. Поєдинок очікується приблизно о 06:00 ранку суботи за київським часом.

Бекграунд

26-річний українець Ярослав Амосов родом з Ірпеня – один з кращих українських бійців. У ММА дебютував в 2012 році, має 22 перемоги без жодної поразки. Один з найперспективніших українських бійців почав свою кар'єру в ММА в 2012 році. Чемпіон світу з MMA за версією GEFC серед професіоналів. Довгий час виступав в російському промоушені Tech-Krep FC, який базувався в Краснодарі.

Ярослав Амосов також займається бойовим самбо. У цьому різновиді бойових мистецтв він є багаторазовим чемпіоном світу WCSF (2013, 2014, 2015 2017, 2019), триразовим чемпіоном Європи ECSF (2013, 2014, 2016), багаторазовим чемпіоном України, заслуженим майстром спорту України.

У 2018 році Ярослав підписав контракт з Bellator і виграв всі три бої. Одноголосним рішенням суддів він переміг Джеральда Харріса (липень 2018) і Еріка Сільву (лютий 2019). А в День незалежності України, 24 серпня 2019 року, достроково сабмішном довів свою перевагу над Девідом Рікелсом на Bellator 225.

29-річний американець Ед Рут, родом з Пенсільванії, почав свій шлях бійця з вільної боротьби. Також займався схоластичної боротьбою (особливий стиль, популярний в СЩА), три рази був чемпіоном США серед студентів.

Рут почав виступи в Bellator в 2016 році. З тих пір провів 9 боїв, в яких 8 разів виграв і 1 раз програв. Поразка датована груднем 2018 року, коли Рут попався на больовий прийом від бразильця Неймана Грейсі в 4-му раунді. Потім невдача була перекрита перемогами над японцем Кіічі Кунімоті (нокаутом) і Джейсоном Джексоном з Ямайки (за очками).

У серпні 2019 року Ед Рут підписав новий багаторічний контракт з Bellator на вигідних для себе умовах, і тепер буде його старанно відпрацьовувати.

Перед боєм Ед Рут розповів: «Я знаю, що більшість бійців воліють залишатися подалі від найсильніших сторін своїх суперників, але мене завжди тягне протестувати їх, тому що я відчуваю, що повинен домінувати. Це не завжди хороша стратегія, але в цьому випадку я відчуваю, що моя боротьба перевершує його боротьбу.

Я виразно бачу себе де-небудь в центрі клітки, але ми обидва не будемо здаватися і не захочемо віддавати занадто багато простору. Однак мені здається, що бій пройде в стійці тільки перші кілька хвилин. Я думаю, що більшу частину часу ми будемо в партері. Це буде схоже на борцівську сутичку».

Церемонія зважування

На зважуванні Ед Рут важив 77,5 кг (170.9 фунтів), а Ярослав Амосов показав вагу 77.1 кг (170.1 фунта). Обидва бійці вклалися в ліміт напівсередньої вагової категорії.

Прогноз на бій – перемога Амосова

Всі українські вболівальники ММА вірять в перемогу Ярослава Амосова, який вважається фаворитом протистояння. Ед Рут не виглядає непереможним бійцем і вже має в пасиві одне фіаско. Нуль в графі поразок Ярославу вкрай важливо зберегти, щоб в перспективі виходити на підписання контракту з головним дивізіоном, UFC.

Основний файткард Bellator 239:

Ед Рут – Ярослав Амосов
Брендон Гіртц – Майлс Джурі
Тайрелл Фортуне – Тімоті Джонсон
Хаві Айала – Валентин Молдавський

Попередні бої Bellator 239:

Кріс Ленсіоні – Салім Мухідінов
Денис Кьєлхольц – Крістина Вільямс
Крістіан Едвардс – Марко Хатчінсон
Крістофер Гонсалес – Аарон МакКензі
Аділ Бенджілані – Кевін Крум
Лукас Бреннан – Джеймс Тейлор
Джей В. Кісер – Девіон Франклін
Грант Ніл – Клод Вілкокс
Габріель Варга – Тіджей Бріттон
Кайл Крачмер – Скотт Футрелл
Гастон Боланос – Соло Хейтлі
Шон Банч – Кіт Лі
Шаміль Нікаєв – Роберт Лі
Джош Хілл – Вінісіус Зані

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.