Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2021, 22:28
4928
0

Австрія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Наша збірна починає шлях на Євробаскет-2021

| Оновлено 06 липня 2021, 22:28
4928
0
Австрія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФБУ

Поєдинок Австрія - Україна відбудеться у четвер, 20 лютого, в Граці. Початок поєдинку о 20.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».   

Майже рік минув з часів останнього офіційного поєдинку чоловічої збірної України з баскетболу. І ось, 20 лютого в австрійському місті Грац наша національна команда відкриває нову главу в своїй історії, ім'я якої - Євробаскет-2021. Для того щоб в наступному році потрапити в число фіналістів континентальної першості, нашій збірній необхідно зайняти одне з перших трьох місць у кваліфікаційній групі F, в якій крім України виступають національні збірні Австрії, Угорщини і діючі чемпіони континенту - словенці.

У боротьбу наша збірна вступає під керівництвом нового головного тренера. Добре відомий усім українським любителям баскетболу Айнарс Багатскіс змінив на цій посаді Євгена Мурзіна, який не зміг вивести команду на світову першість. Матч проти австрійців стане першим для латиша офіційним поєдинком в якості наставника збірної України.

Для участі в поєдинку з австрійцями Айнарс Багатскіс взяв з собою 13 гравців, до яких вже на місці приєднається форвард «Унікахи» Володимир Герун. З 14 виконавців вже безпосередньо перед матчем головний тренер нашої збірної і визначить 12 гравців для внесення в заявку на гру. В цілому, ростер збірної України виглядає наступним чином:

Захисники: Олександр Липовий («Промітеас», Греція), Богдан Близнюк («Київ-Баскет»), Денис Лукашов, Ілля Сидоров (обидва -« Прометей»), Кирило Марченко, Віталій Зотов (обидва - «Хімік»)

Форварди: Володимир Герун («Унікаха», Іспанія), В'ячеслав Бобров («Фуенлабрада», Іспанія), Павло Крутоус, Сергій Павлов, Максим Пустозвонов (всі - «Київ-Баскет»), Іван Ткаченко («Черкаські Мавпи»)

Центрові: В'ячеслав Петров («Київ-Баскет»), Артем Пустовий («Барселона», Іспанія)

Як бачимо, склад у збірної України підібрався дуже непоганий. На перший погляд в ньому кидається відсутність досвідченого В'ячеслава Кравцова, якого Багатскіс нарівні з Максимом Закурдаєвим і Олександром Бєліковим останніми відчепив від поїздки в Австрію. Але, мабуть, дуже важкими були переліт через півсвіту і адаптація для українського центрового японського «Неофінікса». Втім, Слава повинен бути готовий до другого поєдинку кваліфікаційного вікна проти угорців.

З гравців, які могли б підсилити нашу збірну, не вистачає захисників Олександра Мішули (не відпустив клуб) та Іссуфа Санона (травма). Проте дуже радує присутність в складі єдиного представника України в Євролізі Артема Пустового, якого в останній момент відпустила іспанська «Барселона».

Перший суперник нашої команди - збірна Австрії, яка ніколи не хапала зірок на чемпіонатах Європи. В активі австрійців шість виступів на континентальних першостях, а найкращим результатом стало 11-те місце в 1951 році. Причому в останній раз австрійці заглядали на зліт найкращих збірних Європи в дуже далекому 1977 році.

На нинішню кваліфікацію у центральноєвропейської збірної великі плани. Цьому сприяє досить лояльна схема відбору і непогане, як для Австрії, покоління баскетболістів. Плюс до всього на тренерському містку австрійців знаходиться дуже непоганий місцевий фахівець Рауль Корнер, який три останні сезони небезуспішно тренує німецький «Байройт».

На перші поєдинки проти України і Словенії головком австрійців викликав наступних гравців:

Захисники: Томас Шрайнер («Більбао», Іспанія), Богіч Вуйошевіч («Капфенберг»), Томас Клепайс («Брауншвейг», Німеччина), Себастьян Кеферле («Оберварт»), Еніс Мураті, Бенедикт Гюттль (обидва - «Гмунден») , Моріц Ланеггер («Клостернойбург»)

Форварди: Брайс Дувьє («Домброва Гурніча», Польща), Марвін Огунсіпе («Гамбург», Німеччина), Флоріан Трмаль («Санкт-Пельтен»), Карлос Новас Матео («Нествед»), Давор Ламезіч («Велс»), Макс Хопфгартнер («Клостернойбург»)

Центровий: Рашид Махальбашич  («Ольденбург», Німеччина)

Лідером в цьому складі австрійської збірної повинен стати єдиний номінальний центровий в команді Рашид Махальбашич. 30-річний центровий за свою кар'єру пограв в сильних чемпіонатах Іспанії та Туреччини, а на даний момент вже четвертий сезон виступає в міцному німецькому «Ольденбурзі». Додасть головного болю нашій збірній пара захисників збірної Австрії Томас Шрайнер і Богіч Вуйошевіч. Перший виступає в чемпіонаті Іспанії, що вже само по собі є певним знаком якості для баскетболіста, а другого українські вболівальники повинні пам'ятати по протистоянню «Київ-Баскета» і «Капфенберга» в кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА, коли Вуйошевіч мало не поодинці тягнув свій клуб. Досить непогано проявляє себе в складі аутсайдера польського чемпіонату форвард Брайс Дувьє, який набирає в середньому 13 очок в матчах свого клубу. Решта гравців збірної Австрії, при всій повазі, досить середні за європейськими мірками виконавці.

Для збірної України матч проти австрійців повинен стати першим успішним кроком на шляху до Євробаскету. Середній рівень наших гравців набагато вищий, ніж у їх австрійських колег, а для лідерів суперника певне у Айнарса Багатскіса знайдуться свої сюрпризи. Побажаємо нашій збірній підтвердити свою передматчеву перевагу, і повернутися з Граца з перемогою.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Австрія - Україна.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 01:55 1
Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі

Даяна та Ангеліна успішно стартували в парному розряді, вигравши у дуету Александрова / Сізікова

Лунін поставив Реалу ультиматум. Андрій продовжить контракт за однієї умови
Футбол | 09 травня 2024, 18:45 23
Лунін поставив Реалу ультиматум. Андрій продовжить контракт за однієї умови

Українець хоче зіграти у фіналі Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.