Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 лютого 2020, 22:11
2929
0

Бруну ЛАЖЕ: «Проти Шахтаря складно грати»

Головний тренер «Бенфіки» поділився очікуваннями від поєдинку з «Шахтарем»

| Оновлено 20 лютого 2020, 22:11
2929
0
Бруну ЛАЖЕ: «Проти Шахтаря складно грати»
УЄФА. Бруну Лаже

Головний тренер «Бенфіки» Бруну Лаже поділився очікуваннями від поєдинку з донецьким «Шахтарем» в 1/16 фіналу Ліги Європи:

– Як ви можете пояснити невдалий виступ «Бенфіки» в останніх матчах? Команда втратила свою перевагу в чемпіонаті Португалії...
– Це не ті результати, на які ми розраховували. Це не проблема окремих гравців, це проблема колективу. Ми будемо готові до завтрашньої гри. Ми дивимося лише вперед, не озираючись назад, щоб бути готовими до завтрашнього матчу.

– Хто є фаворитом вашої пари? Зараз у вас дуже складний етап, адже результати «Бенфіки» залишають бажати кращого. Чи відчуваєте ви тиск з боку журналістів та вболівальників?
– У житті може статися все. Ми втратили 6 очок в чемпіонаті. Ми на це не розраховували. Ми всі – команда. У нас хороший і сильний колектив. Ми повинні показати, що ми – чоловіки. «Шахтар» добре грає в єврокубках і показує хороші результати. Проти «Шахтаря» буде складно грати, але ми постараємося показати свої найкращі якості.

– Луїш Каштру помітив, що слабкість «Бенфіки» в центральних захисниках, які пропускають закидання за спину. Чи згодні ви з його думкою?
– У Каштру є думка з приводу нашої гри. Він проаналізував гру і побачив проблеми. Але ми намагаємося зробити нашу гру краще. Ми знаємо про наші проблеми. Коли ми пресингуємо суперника, завжди є ризик, що нас можуть зловити на контратаці. Ми продовжимо слідувати нашому стилю – пресингу. Але схема 4–3–3 дає простір супернику. У будь-якої схеми є свої плюси і свої мінуси.

– Як «Бенфіка» гратиме проти «Шахтаря»?
– У нас щільний графік ігор. У нас всього по три дні між іграми. Ми не будемо нічого змінювати в нашій грі. Ми залишаємся на першому місці в чемпіонаті Португалії. Ми намагаємося відновлюватися після ігор. Ми продовжимо використовувати нашу схему і будемо грати в ту гру, в яку звикли.

– «Бенфіка» грала в десяти фіналах, у неї дві перемоги в фіналах єврокубків. Чи готові ви на подвиг, щоб виграти титул?
– Ми дивимося вперед і хочемо вигравати кожну гру. До кожного матчу ми готуємося з особливим завзяттям. Ми вийшли в фінал кубка Португалії. Ми налаштовані на те, щоб дійти до фіналу і виграти титул.

– Луїш Каштру намагався вгадати, хто буде грати з Таарабтом в центрі поля. А ви знаєте, хто буде грати в стартовому складі «Шахтаря»?
– Хто б не вийшов у складі «Бенфіки», важливо, щоб це були швидкісні гравці. У нас багато якісних творчих гравців. Вгадати склад «Шахтаря» складно. Але ми знаємо, як грає «Шахтар» і як будувати свою гру.

– Що б ви вибрали – програти «Шахтарю» і виграти чемпіонат або зайняти друге місце в чемпіонаті і дійти до фіналу Ліги Європи?
– Ми хочемо виграти хоча б один турнір з двох (сміється). Якщо я вам відповім на одне з цих питань, завтра мене може звільнити президент клубу. Ми налаштовані тільки на перемогу.

– Чи будуть завтра грати Флорентіно і Сеферович? І на якій позиції гратиме Рафа?
– Ми ще не знаємо, хто буде грати завтра. Наш склад ви дізнаєтеся завтра.

– Які ваші очікування від поєдинку з «Шахтарем»?
– Ми поважаємо «Шахтар», він грав в Лізі чемпіонів. Це дуже сильний клуб. Ми хочемо показати хорошу гру в завтрашньому матчі. Раніше я зустрів своїх двох колег, які працюють у футбольній академії «Бенфіки» в Україні. Це показує велику пристрасть до футболу. Я сам працював з маленькими дітьми. Я хотів би згадати ситуацію з Марегою. На жаль, расизм є в світі. У минулому році схожа ситуація була з Тайсоном. На жаль, це відбувається, а ми реагуємо тільки в останній момент. Ми повинні приділити більше уваги вихованню, щоб цього уникнути. Футбол повинен допомогти расизму зникнути.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова

 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.