Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 19 лютого 2020, 14:57
4039
2

Жозе БОТУ: «Шахтар створить проблеми, до яких Бенфіка не звикла»

У стані «гірників» чекають рівної боротьби з португальським грандом

| Оновлено 19 лютого 2020, 14:57
4039
2
Жозе БОТУ: «Шахтар створить проблеми, до яких Бенфіка не звикла»
abola.pt. Жозе Боту

Глава селекційної служби «Шахтаря» Жозе Боту висловився щодо майбутнього суперництва «гірників» з «Бенфікою», яке відбудеться в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи.

«Ми провели два місяці без офіційних матчів. Наша остання гра відбулася ще 14 грудня. «Шахтар» провів хороший і сильний тренувальний збір в Туреччині, хоча товариські матчі, в яких ми зіграли, не були такими, як би нам хотілося з конкурентної точки зору. У нас не було інших альтернатив через відсутність суперників належного рівня. Але у нас було більше часу на підготовку до цієї гри, а тому й більше спокою».

«У «Шахтаря» є бажання далеко просунутися в Лізі Європи. Думаю, ми заслуговували продовжувати боротьбу в Лізі чемпіонів. Ми провели одну останню гру в цьому турнірі на дуже нетиповому рівні з рішеннями арбітрів, які були проти нас. «Шахтар» ні в чому не поступався «Аталанті». Тепер ми збираємося рухатися в Лізі Європи, але завжди невідомо, що попереду, так як ми не знаємо точних кондицій команди після зимової паузи. «Бенфіка» буде дуже сильним випробуванням. Це, звичайно, був не той суперник, якого ми бажали в цей час, але нічого не поробиш».
 
«Шахтар» буде більш свіжий, але без змагального ритму, а «Бенфіка», навпаки, знаходиться в хорошому ритмі, адже проводить по два матчі на тиждень. Однак футболісти - не машини, а тому їх втома буде врівноважена з нашою відсутністю ігрової практики. «Шахтар» - атакуюча команда, ми завжди граємо у свій футбол, з ким би не доводилося змагатися. Перемога буде хорошим результатом. Бажано здобути її без пропущених вдома м'ячів».

«Не думаю, що деякий спад «Бенфіки» в національному чемпіонаті позначиться на європейських змаганнях. Так, дві поразки в трьох матчах несуть певний контекст, але він не такий ненормальний, як ви думаєте. Ненормальною була та серія перемог, яка призвела до підвищених очікувань з боку уболівальників».

«Шахтар» створить проблеми, до яких «Бенфіка» не звикла, але й «Бенфіка» буде створювати нам проблеми, до яких ми не звикли в чемпіонаті України. При нормальних умовах, думаю, це буде дуже збалансована гра», - зазначив Боту.

Нагадаємо, перший матч «Шахтаря» і «Бенфіки» відбудеться в Харкові завтра, 20 лютого.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bolshoi
Шахтер» создаст проблемы, к которым «Бенфика» не привыкла,
------------------------
Будет много сопель, слёз и факов.
Alex86 1
с такой защитой не факт что создаст